Joc Distractiv De Carti Mattel Uno

ID: 98905 / COD: W2087
Joc Distractiv De Carti Mattel Uno
Joc Distractiv De Carti Mattel Uno
Joc Distractiv De Carti Mattel Uno
Joc Distractiv De Carti Mattel Uno
Stoc epuizat
Pot fi comparate maximum 4 produse.
UNO este un joc de carti cu particularitati.

UNO se joaca intre maxim 10 persoane (daca ai un singur pachet) si minim 2.
Pachetul este compus din 110 carti de joc:
- 19 carti numerotate de la 0 la 9, cate doua din fiecare culoare (rosu, verde, albastru galben),astfel: de la 1 la 9 cartile sunt dublate iar cartile de 0 sunt unice pentru fiecare culoare in parte;
- 8 carti "Skip" sau "Pauza" sau "Stai o tura". Daca jucatorul anterior a pus aceasta carte iti sare randul. Se pune doar peste culoarea corespunzatoare, dar accepta suprapusa o carte similara de alta culoare;
- 8 carti "Reverse" sau "Schimba sensul". Aceasta carte se plaseaza oricand daca are culoarea corespunzatoare culorii ultimei carti jucate. Efectul ei este evident de a schimba sensul de joc. Daca era in sens orar, va deveni sens antiorar. Plasarea a doua carti consecutiv anuleaza schimbarea sensului.
- 8 carti "Draw two" sau "Trage doua carti". Jucatorul care o pune in teanc obliga pe cel care o primeste sa traga doua carti. La fel ca anterioarele si aceasta carte se poate juca doar daca o permite culoarea, sau daca daca esti atacat, pentru a da mai departe amenintarea. Valoarea cartilor se acumuleaza pana la ultimul jucator care nu mai are cu ce sa se apere;
- 4 carti "Wild" sau "Schimba culoarea". Cartea de schimbare a culorii se poate juca peste orice alta carte (cu exceptia cazului cand esti obligat sa tragi carti) doar daca te gasesti in imposibilitatea de a pune alta carte (adica daca nu ai in mana nici culoarea, nici cifra corespunzatoare);
- 4 carti "Wild and Draw 4" sau "Schimba culoarea si trage 4 carti". Fiind tot wild card, se aplica aceleasi reguli: poate fi folosita doar daca nu ai alta carte sau daca esti atacat. Aceasta carte obliga urmatorul jucator sa traga 4 carti si schimba culoarea jocului in functie de preferintele celui care o foloseste. Pentru a te apara de ea (sa dai mai departe obligatie de a trage carti) trebuie sa folosesti fie o carte identica fie o carte +2 de aceeasi culoare cu cea anuntata de jucatorul care a folosit +4;
- 2 carti albe, de rezerva ... nu se folosesc decat daca o carte este pierduta sau deteriorata.

Reguli de joc
Un jucator este ales dealer, prin tragere la sorti. Acesta imparte fiecarui jucator cate 7 carti, pune in mijloc pachetul de carti ramase si pozitioneaza, langa acestea, prima carte din pachet, intoarsa cu fata astfel incat sa fie vazuta de toti. Aceasta carte se interpreteaza ca si cum a fost jucata de dealer si va fi punct de pornire pentru persoana din stanga acestuia (sens orar). Daca prima carte este una din cele 3 carti speciale, jucatorul urmator se va conforma cerin?tei ei (sta o tura, schimba sensul sau ia 2 carti),dar daca este una din cele 2 carti WILD, aceasta va fi repusa in pachet si o noua carte va fi extrasa.
Pe parcursul jocului fiecare jucator pune jos cartea corespunzatoare culorii sau cifrei cartii curente. In cazul in care un jucator nu are ce pune jos, el va trage o carte din pachetul ramas. Aceasta carte poate fi jucata imediat ce a fost trasa, daca se potriveste, sau poate fi pastrata. Un jucator poate alege, fara penalizari sa traga o carte din pachet chiar daca are in mana carte potrivita pentru joc.


Scopul jocului este sa scapi cat mai repede de carti; prima persoana care reuseste, incheie repriza, iar ceilalti jucatori isi numara punctele din mana astfel:
- de la 0 la 9 se ia in calcul ca valoare cifra inscrisa pe carte;
- cartile speciale (Skip, Reverse, Draw two) valoreaza 25 de puncte;
- cartile Wild (negre) au 50 de puncte fiecare.
Jocul se incheie cand unul din jucatori acumuleaza 500 de puncte, castigator fiind cel cu numarul cel mai mic de puncte.

Alte reguli:
- se pot pune doua carti simultan doar daca acestea sunt identice (atat culoare cat si cifra);
- cartea 0 este o carte cu rol special, in momentul cand este jucata, toti jucatorii schimba cartile din mana cu ale vecinului, in sensul curent al jocului. (Mai exista o varianta a jocului in care cel care joaca o carte 0 poate schimba cartile cu un alt jucator la alegere.)
- cartile Wild (cele negre) nu pot fi jucate decat daca nu ai carte potrivita in mana.
O regula importanta este ca un jucator poate pune o carte jos chiar daca nu este randul sau, daca are in mana o carte identica (culoare si cifra),astfel sarind randul tuturor celor care erau inaintea sa. Jocul continua apoi de la el in acelasi sens ca mai devreme, sau sare din nou daca cineva are o carte care sa se potriveasca.
Jocul se incinge si devine din ce in ce mai amuzant cu cat este jucat de mai multi si se inteleg regulile. Adevarata distractie vine tocmai din regulile astea speciale cu saritul turei si schimbarea cartilor. Daca-ti joci mana corect, poti termina destul de repede.
Nr. Piese 110
Dimensiune: 14,5x2x9,5 cm.
Varsta recomandata: + 7 ani.

Avertisment
Contraindicat copiilor mai mici de 3 ani. Jucaria poate contine piese mici, care se pot inghiti sau inhala, existand pericolul de sufocare. Nu lasati ambalajele jucariilor la indemana copiilor. Indepartati orice ambalaj al jucariei inainte de a o oferi copilului. Va recomandam sa supravegheati copilul in timp ce se joaca cu produsul. Pastrati instructiunile si etichetele pentru referinte viitoare. Pastrati jucaria departe de foc; feriti jucaria de temperaturi ridicate si umiditate.
Specificatii
Pentru:Baieti;
Fete
Produs fara review-uri.
Adauga primul reviewAnuleaza review
Acorda o nota produsului:
Produse similare