Regulament

 

cu privire la derularea Programului national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (denumit in continuare “Programul Rabla pentru electrocasnice” sau “Programul”),derulat de Autoritatea Fondului pentru Mediu (denumita in continuare “Organizator” sau “Autoritatea”) si finantat din Fondul pentru Mediu, in cadrul magazinelor Flanco.


Flanco Retail S.A., societate comerciala organizata potrivit legii romane, cu sediul in Bucuresti, Soseaua Bucuresti Nord nr. 15-23, Parcul de birouri ”Swan”, Cladirea A (”Windsor”),etaj 3, Voluntari, jud. Ilfov, inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J23/513/2012, Cod Unic de Inregistrare RO27698631, denumita in continuare “Flanco”, are calitatea de comerciant participant validat in cadrul Programului ”Rabla pentru electrocasnice”, organizat de catre Autoritate.

Programul incepe o data cu deschiderea aplicatiei web https://solicitant.afm.ro/PF destinata accesului persoanelor fizice, si se deruleaza in limita fondurilor alocate de catre Fondul pentru Mediu. Data si perioada de desfasurare a programului este stabilita exclusiv de catre AFM si Ministerul Mediului conform informatiilor de pe site-ul www.afm.ro

Prin participarea la acest Program, Flanco isi propune sa faciliteze persoanelor fizice inscrise in Programul “Rabla pentru electrocasnice” urmatoarele:

• utilizarea voucherelor prin achizitia de echipamente electrice si electronice noi („EEE”) din categoriile de produse enumerate mai jos, in limita stocului disponibil, in magazinele Flanco si online pe flanco.ro.

• preluarea, in mod gratuit, de deseuri de echipamente electrice si electronice (“DEEE”),din aceleasi categorii cu cele eligibile pentru achizitie, de la domiciliul clientilor.

Programul se va desfasura cu respectarea prevederilor prezentului Regulament, obligatoriu pentru toti participantii. Prin participarea la Program, doritorii declara ca accepta si se conformeaza tuturor prevederilor prezentului Regulament.

Programul are scopul de a imbunatati calitatea mediului, prin inlocuirea echipamentelor electrice si electronice de uz casnic cu unele mai performante din punct de vedere energetic.

 

Astfel, Organizatorul Programului ofera solicitantilor validati vouchere nominale dupa cum urmeaza:

 

• voucher in valoare de 200 lei pentru cumpararea de aspiratoare cu un consum energetic mai mic de 43 kw/an si pret de achizitie de minimum 400 lei.

• voucher in valoare de 300 lei pentru cumpararea de masini de spalat rufe cu eficienta energetica de minimum A++ si pret de achizitie de minimum 600 lei.

• voucher in valoare de 300 lei pentru cumpararea de tablete cu pret de achizitie de minimum 600 lei.

• voucher in valoare de 400 lei pentru cumpararea de uscatoare rufe cu eficienta energetica de minimum A++ si pret de achizitie de minimum 800 lei.

• voucher in valoare de 400 lei pentru cumpararea de televizoare cu eficienta energetica minimum A si valoare de achizitie de minimum 800 lei.

• voucher in valoare de 400 lei pentru cumpararea de aparate frigorifice (combine frigorifice, frigidere, lazi frigorifice, congelatoare) cu eficienta energetica minimum A++ si pret de achizitie minimum 800 lei.

• voucher in valoare de 400 lei pentru cumpararea de aparate de aer conditionat cu eficienta energetica minimum A++ si pret de achizitie minimum 800 lei.

• voucher in valoare de 400 lei pentru cumpararea de masini de spalat vase cu eficienta energetica minimum A++ si valoare de achzitie minimum 800 lei.

• voucher in valoare de 500 lei pentru cumpararea de laptopuri cu pret de achizitie de minimum 1000 lei.

 

In situatia in care Organizatorul decide sa reduca sau sa prelungeasca durata Programului, acest fapt va fi adus la cunostinta participantilor prin publicarea informatiei pe site-urile www.afm.ro  si www.flanco.ro , precum si prin actualizarea prezentului Regulament.

Voucherele din Programul ”Rabla pentru electrocasnice” pot fi folosite doar pentru achizitionarea produselor eligibile conform Ghidului Programului si numai potrivit conditiilor de utilizare ale acestuia:

• produsele eligibile in cadrul Programului sunt: aspiratoarele cu consum mai mic de 43kw/an, masinile de spalat rufe cu eficienta energetica A++ si A+++, masinile de spalat vase cu eficienta energetica A++ si A+++, aparatele de aer conditionat cu eficienta energetica la racire A++ si A+++, frigiderele / combinele frigorifice / lazile frigorifice / congelatoarele cu eficienta energetica A++ si A+++, televizoarele cu eficienta energetica A, A+, A++ si A+++, laptopuri si tablete.

• poate beneficia de acordarea voucherului solicitantul care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

✓ este persoana fizica cu domiciliul in Romania;

✓ nu are obligatii restante la bugetul de stat si la bugetul local, conform legislatiei nationale in vigoare, la data achizitionarii EEE;

✓ are varsta de minimum 18 ani impliniti in momentul inscrierii in aplicatia informatica

https://solicitant.afm.ro/PF;

✓ este posesor de carte de identitate valabila in momentul inscrierii in Program.

• solicitantul beneficiaza de valoarea unui voucher la achizitionarea unui EEE eligibil, in schimbul predarii unui DEEE echivalent, iar schimbul se face in sistem 1:1 (cu exceptia masinilor de spalat vase, care pot fi achizitionate la schimb cu orice alt DEEE acceptat in program).

• solicitantul poate achizitiona un singur EEE prin utilizarea unui voucher; daca solicitantul doreste achizitionarea mai multor EEE-uri in schimbul predarii unui numar echivalent de DEEE-uri, poate obtine spre utilizare mai multe vouchere in cadrul Programului, dar nu mai mult de un voucher pentru fiecare categorie EEE.

• voucherul este valabil pentru o perioada de 15 zile calendaristice de la emitere.

 

Persoanele care doresc sa cumpere din reteaua de magazine Flanco produse eligibile in Program prin utilizarea voucherului oferit de catre Autoritate trebuie sa respecte urmatoarele conditii:

 

1. Sa detina un voucher valid oferit de catre Autoritate si sa-l utilizeze cu respectarea regulilor si mecanismelor stabilite de Ghidul Programului.

2. Sa cumpere numai produse din categoriile eligibile in Program, aflate la vanzare in magazinele Flanco. Produsele eligibile sunt disponibile numai in limita stocurilor.

3. Produsele eligibile pot fi cumparate, in limita stocurilor existente in magazinele fizice Flanco. In cazul acestora, intregul proces de la plasarea comenzii pana la livrarea EEE si ridicarea DEEE poate dura pana la 14 zile.

5. Voucherul oferit de catre Autoritate poate fi cumulat cu alte oferte sau reduceri oferite de Flanco.

6. Datele de pe factura emisa de Flanco trebuie sa coincida cu cele ale detinatorului voucherului emis de Autoritate.

7. Dupa facturarea unui produs eligibil achitat cu voucher, cumparatorul va semna urmatoarele documente: contractul de finantare nerambursabila cu Autoritatea, o declaratie pe propria raspundere privind lipsa obligatiilor restante fata de bugetele de stat si locale, precum si o copie a facturii de achizitie. Aceste documente trebuie obligatoriu insotite de o copie a actului de identitate al cumparatorului.

8. Validarea voucherelor se va face in magazine de catre consultantii Flanco intr-o aplicatie informatica pusa la dispozitie de catre Autoritate in acest scop. Voucherele valide trebuie sa fie valabile (in termenul de utilizare de 15 zile pus la dispozitie de Autoritate),sa fi fost emise potrivit conditiilor mentionate in prezentul Regulament si sa nu fi fost deja utilizate la un alt comerciant. Voucherele invalide au fie termenul de utilizare expirat, fie figureaza ca fiind consumate la un alt comerciant.

9. In cazul DEEE usor de transportat, cumparatorii le pot aduce in magazinul Flanco spre predare. In cazul in care nu au fost predate la magazin, ridicarea DEEE se va face in acelasi timp cu livrarea EEE, de catre transportatorul desemnat de Flanco.

10. DEEE predat nu este necesar sa fie functional, dar trebuie sa fi complet, fara componente lipsa. Toate DEEE preluate la livrarea EEE trebuie sa fi fost in prealabil dezinstalate, debransate de la utilitati si pregatite pentru ridicare, inainte de sosirea transportatorului.

11. Produsele eligibile cumparate in magazinele Flanco cu un voucher oferit de Autoritate nu beneficiaza de serviciul retur in 14 zile. Cumparatorul are doar posibilitatea inlocuirii cu un alt produs din aceeasi categorie eligibila in Program, sub conditia ca produsul inlocuit sa se afle in aceeasi stare tehnica, functionala si estetica din momentul receptionarii initiale.

12. In cazul produselor eligibile cumparate din magazinele Flanco, nu se accepta inlocuirea produselor asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate, cele care prezinta urme de uzura sau folosire excesiva (zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice sau electrice) si cele carora le lipsesc accesoriile.

13. In cazul produselor eligibile cumparate online pe flanco.ro pentru care cumparatorul isi exercita dreptul de retragere, suma restituita clientului va putea fi diminuata cu valoarea rezultata in urma acelor manipulari ale produsului de catre cumparator care depasesc manipularile necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor si a functionalitatii produsului.

14. Pentru toate situatiile in care voucherul a fost consumat prin emiterea unei facturi de catre Flanco, iar cumparatorul nu finalizeaza procesul de achizitie, respectivul voucherul nu va putea fi refolosit sau reactivat. In aceste situatii, doritorii vor trebui sa reia procesul de solicitare a unui nou voucher de la Autoritate.

 

Prin utilizarea voucherelor din Programul ”Rabla pentru electrocasnice” in magazinele fizice sau online pe flanco.ro, participantii la Program sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul oferirii produselor comercializate de Flanco. Aceasta prelucrare are care temei art. 6 alin. 1 lit. b (executarea unui contract) si lit. b (indeplinirea unei obligatii legale) din Regulamentul RGPD.

Informatiile privind prelucrarea datelor personale pentru cumparaturile din magazinele fizice sunt disponibile in orice magazin Flanco, iar cele privind prelucrarea datelor personale pentru cumparaturile online de pe flanco.ro sunt disponibile la https://www.flanco.ro/prelucrarea-datelor-personale.

Pentru orice informatii sau solicitari de exercitare a drepturilor referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal, persoana interesata se poate adresa Flanco:

• prin e-mail la adresa data.protection@flanco.ro

• prin posta sau curier la adresa: Voluntari, Sos. Bucuresti Nord nr. 15-23, Parcul de birouri

Swan, cladirea Windsor, et. 3, jud. Ilfov, cu mentiunea In atentia Responsabilului cu protectia datelor Flanco.

 

Mai multe informatii in legatura cu Programul ”Rabla pentru electrocasnice” se pot gasi in ghidul Programului, disponibil la https://www.afm.ro/rabla_electrocasnice_ghid_finantare.php.