Regulament

cu privire la derularea Programului national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (denumit in continuare “Programul”),derulat de Autoritatea Fondului pentru Mediu (denumita in continuare “Organizator” sau “Autoritatea”) si finantat din Fondul pentru Mediu, in cadrul magazinelor Flanco

 

Flanco Retail S.A., societate organizata potrivit legii romane, cu sediul in Bucuresti, Soseaua Bucuresti Nord nr. 15-25, Parcul de birouri ”Swan”, Cladirea A (”Windsor”),etaj 5, Voluntari, jud. Ilfov, inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J23/513/2012, Cod Unic de Inregistrare RO 27698631, denumita in continuare “Flanco”, are calitatea de comerciant participant validat in cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice mari, organizat de catre Autoritate.

Programul are ca data de incepere ziua de 19 decembrie 2018, ora 12:00, o data cu deschiderea aplicatiei web https://solicitant.afm.ro/pf/InscrierePF destinata accesului persoanelor fizice. Programul se deruleaza in limita fondurilor alocate de catre Fondul pentru Mediu.

Prin participarea la acest Program, Flanco isi propune sa faciliteze clientilor inscrisi in Programul “Rabla pentru Electrocasnice” urmatoarele:

-  utilizarea voucherelor prin achizitia de echipamente electrice si electronice noi („EEE”) din categoriile de produse enumerate mai jos, in limita stocului disponibil, in magazinele Flanco.

- preluarea, in mod gratuit, de deseuri de echipamente electrice si electronice (“DEEE”),din aceleasi categorii cu cele eligibile pentru achizitie, de la domiciliul clientilor. 

Programul se va desfasura cu respectarea prevederilor prezentului Regulament, obligatoriu pentru toti participantii. Prin participarea la Program, participantii declara ca accepta si se conformeaza tuturor prevederilor prezentului Regulament.

Programul are scopul de a imbunatati calitatea mediului, prin inlocuirea echipamentelor electrice si electronice de uz casnic, uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. Astfel, Organizatorul Programului ofera solicitantilor validati vouchere nominale astfel:

• 200 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++;
• 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++;
• 300 lei pentru aparate de aer conditionat cu eficienta energetica la racire A+++/A++;
• 300 lei pentru categoria frigidere / combine frigorifice / lazi frigorifice / congelatoare cu eficienta energetica A++;
• 400 lei pentru categoria frigidere / combine frigorifice / lazi frigorifice / congelatoare cu eficienta energetica A+++.

 

In situatia in care Organizatorul decide sa reduca sau sa prelungeasca durata Programului, acest fapt va fi adus la cunostinta participantilor prin publicarea informatiei pe site-ul www.afm.ro si  www.flanco.ro, precum si prin actualizarea prezentului Regulament.

Voucherele pot fi folosite pentru achizitionarea produselor eligibile conform Ghidului Programului si potrivit conditiilor de utilizare ale acestuia:


• voucherul poate fi folosit doar pentru achizitionarea de masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++ si A+++, aparate de aer conditionat cu eficienta energetica la racire A++ si A+++, frigidere / combine frigorifice / lazi frigorifice / congelatoare cu eficienta energetica A++ si A+++.
• poate beneficia de acordarea voucherului solicitantul care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

-   este persoana fizica cu domiciliul in Romania;

-   nu are obligatii restante la bugetul de stat si la bugetul local, conform legislatiei nationale in vigoare, la data achizitionarii EEE;

-   are varsta de minimum 18 ani impliniti in momentul inscrierii in aplicatia informatica https://solicitant.afm.ro/pf/InscrierePF  ;


• persoana fizica beneficiaza de valoarea unui voucher la achizitionarea unui EEE eligibil, in schimbul predarii unui EEE uzat echivalent; schimbul se face in sistem 1:1.
• persoana fizica poate achizitiona mai multe EEE-uri in schimbul predarii unui numar echivalent de EEE uzate, beneficiind astfel, in mod corespunzator, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie.
• voucherul este valabil pentru o perioada de 15 zile calendaristice de la emitere.

 

Persoanele care doresc sa cumpere din reteaua de magazine Flanco produse eligibile in Program prin utilizarea voucherului oferit de catre Autoritate trebuie sa respecte urmatoarele conditii:

1. Sa detina un voucher valid oferit de catre Autoritate si sa-l utilizeze cu respectarea regulilor si mecanismelor stabilite de Ghidul Programului.

 2. Sa cumpere numai produse din categoriile eligibile in Program, aflate la vanzare in magazinele Flanco. Produsele eligibile sunt disponibile numai in limita stocului.

 3. Voucherul oferit de catre Autoritate poate fi cumulat cu alte oferte sau reduceri oferite de Flanco.

 4. Produsele achitate cu vouchere oferite de Autoritate se factureaza separat, distinct de alte produse comercializate de Flanco; in cazul utilizarii mai multor vouchere pentru mai multe produse eligibile in Program, se va emite cate o factura pentru fiecare produs in parte. Un voucher este valabil pentru achizitia unui singur produs eligibil.

 5. Datele de pe factura emisa de Flanco trebuie sa coincida cu cele ale posesorului voucherului emis de Autoritate.

 6. La facturarea produsului eligibil achitat cu voucher, cumparatorul va semna urmatoarele documente: contractul de finantare nerambursabila cu Autoritatea si declaratia sau declaratiile pe propria raspundere.

 7. Validarea voucherelor se va face in magazinele Flanco, in aplicatia online pusa la dispozitie de catre Autoritate in acest scop. Voucherele valide trebuie sa fie valabile (in termenul de utilizare de 15 zile pus la dispozitie de Autoritate),sa fi fost emise potrivit conditiilor mentionate in prezentul Regulament si sa nu fi fost deja utilizate la un alt comerciant. Voucherele invalide au fie termenul de utilizare expirat, fie au fost deja utilizate la un alt comerciant.

 8. Ridicarea produsului vechi se va face in acelasi timp cu livrarea noului produs, de catre transportatorul Flanco.

 9. Produsul vechi care se preda trebuie sa fi complet, fara componente lipsa.

 10. Produsele eligibile cumparate cu un voucher oferit de Autoritate nu beneficiaza de serviciul retur garantat in 14 zile oferit de Flanco. Cumparatorul are doar posibilitatea inlocurii cu un alt produs din aceeasi categorie eligibila in Program, sub conditia ca produsul inlocuit sa se afle in aceeasi stare tehnica, functionala si estetica din momentul receptionarii initiale.

 11. Nu se accepta inlocuirea produselor asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate, cele care prezinta urme de uzura sau folosire excesiva (zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice sau electrice) si cele carora le lipsesc accesoriile.

 12. Produsele resigilate nu sunt eligibile in Program.

 

Mai multe informatii in legatura cu Programul Rabla pentru electrocasnice se pot gasi accesand Ghidul Programului la adresa web https://www.afm.ro/rabla_electrocasnice_ghid_finantare.php.