Garantie Extinsa

Flanco iti garanteaza 5 zile pentru repararea produsului

Solutii de plata

Cele mai eficiente solutii de plata

Credit Online

Credit online, simplu si rapid

Livrare Oriunde

Livram pana la usa casei tale. Atat de confortabil

Rezervare Online

Rezervi online si ridica produsul din cel mai apropiat magazin

Verificare Colet

La Flanco esti sigur ca primesti ce ai comandat

Retur14

Click pentru mai multe detalii

Regulament Rabla pentru electrocasnice 2021

Regulament cu privire la desfasurare campanie „Rabla pentru Electrocasnice” (denumit in continuare “Programul Rabla pentru electrocasnice” sau “Programul”), derulat de Autoritatea Fondului pentru Mediu (denumita in continuare “Organizator” sau “Autoritatea”) si finantat din Fondul pentru Mediu, in cadrul magazinelor Flanco si online pe flanco.ro

 

 

Campania „Rabla pentru electrocasnice”, program finantat de Ministerul Mediului, prin Administratia

Fondului pentru Mediu (AFM), denumit in continuare Emitent al Programului sau ORGANIZATOR;

Flanco Retail S.A. (denumita in continuare “Organizator”) cu sediul social in Voluntari, Sos. Bucuresti Nord nr. 15-25, Parcul de birouri Swan, cladirea Windsor, et. 5, jud Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J23/513/2012, cod unic de inregistrare 27698631, reprezentata de Dragos Sirbu, in calitate de Director General.

Campania se desfasoara incepand cu 14.05.2021 in limita bugetului disponibil si se incheie la data stabilita de Ministerul Mediului ca fiind data de final a programului. In situatia in care Organizatorul decide sa modifice durata Programului, acest fapt va fi adus la cunostinta participantilor prin publicarea informatiei pe site-ul www.afm.ro; Flanco.ro si in magazinele Flanco

 

Campania se desfasoara in toate magazinele Flanco si pe Flanco.ro

 

Potrivit criteriilor de eligilibitate stabilite de Organizator, poate beneficia de finantare (voucher) solicitantul care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

 1. este persoana fizica cu domiciliul in Romania;
 2. nu are obligatii restante la bugetul de stat si la bugetul local, conform legislatiei nationale in vigoare, la data achizitionarii EEE;
 3. are varsta de minimum 18 ani impliniti in momentul inscrierii in aplicatia informatica;
 4. este posesor al unui/unei buletin/carti de identitate valabil/(e) in momentul inscrierii in program;
 5. se obliga sa predea un EEE uzat echivalent in momentul achizitionarii unui EEE nou, schimb unu la unu, cu exceptia masinilor de spalat vase, avand clasa energetica cel putin D si a uscatoarelor de rufe cu clasa de eficienta energetica veche cel putin A++, care vor putea fi achizitionate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer conditionat, masina de spalat rufe);
 6. isi da acordul cu privire la prelucrarea de catre ORGANIZATOR (ADMINISTRATIA FONDULUI PENTRU MEDIU) a tuturor datelor si informatiilor furnizate, precum si cu privire la transmiterea acestora catre terte institutii sau persoane juridice in vederea verificarii indeplinirii tuturor obligatiilor si clauzelor prevazute in ghid sau in scopul elaborarii de situatii si statistici.

 

 

In vederea achizitionarii tabletelor si laptopurilor si beneficierii de voucher, se pot preda echipamente de tip calculator personal: : masini de spalat rufe, inclusiv cu uscator –clasa energetica C; masini de spalat vase-clasa energetica D; aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++; frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare avand cel putin noua clasa energetica E; televizoare avand cel putin noua clasa energetica E; uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++; aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

 

 

Criterii de eligibilitate a echipamentelor achizitionate in cadrul programului

 

 • Sunt eligibile in cadrul programului achizitiile de EEE-uri noi, care au ca rezultat cresterea eficientei energetice.
 • Prin program se finanteaza masini de spalat rufe, uscatoare de rufe, masini de spalat vase, aparate de aer conditionat (inclusiv aparate de aer conditionat portabile), frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare, aspiratoare, laptopuri, tablete si televizoare.

 

Persoanele care doresc sa beneficieze de voucher trebuie sa acceseze aplicatia electronica de pe website-ul Administratiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro) si sa urmeze pasii indicati, completand cu atentie datele care li se solicita.

 

Ulterior completarii, cumparatorul se prezinta in magazinele Flanco sau pe flanco.ro si isi achizitioneaza echipamentul dorit, pe baza voucherului primit. Suma din voucher se scade din valoarea finala a facturii, iar predarea echipamentului vechi se face odata cu primirea celui nou.

 

Cei ce sunt interesati sa primeasca voucherele oferite de Administratia Fondului Pentru Mediu prin care isi pot cumpara produse electrocasnice trebuie sa stie ca schimbul se face in sistem de reducere la achizitia unui aparat nou in schimbul unuia predat.

 

Implicit, pentru achizitionarea mai multor echipamente cu vouchere de reducere trebuie predate tot atatea aparate cate sunt cumparate, cu precizarea ca se poate achizitiona prin program un singur produs din fiecare categorie. De exemplu,  un client care vrea sacumpere de la Flanco prin programul “Rabla pentru Electrocasnice” poate achizitiona cate un singur produs din categoriile participante : masini de spalat rufe, uscatoare de rufe, masini de spalat vase, aparate de aer conditionat, frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare, aspiratoare, laptopuri, tablete si televizoare..

 

Reducerea se aplică doar dacă produsul cumpărat are o valoare dublă față de valoarea voucherului (de exemplu, un voucher de 400 lei poate fi folosit pentru un produs cu o valoare minimă de 800 lei)

 

 

 

 

Inscrierea persoanei fizice in cadrul programului se realizeaza in aplicatia informatica de pe site-ul www.afm.ro, prin crearea unui cont de utilizator pe baza datelor de identificare (nume, prenume, localitate, judet si CNP), conform actului de identitate, inclusiv data expirarii acestuia. Se vor introduce toate datele solicitate, inclusiv adresa de e-mail numarul de telefon valid. Etapa de introducere a datelor va fi urmata de receptionarea unui sms de confirmare.

 

Ulterior crearii contului, solicitantul va introduce urmatoarele informatii:

- declaratia pe proprie raspundere, potrivit careia nu inregistreaza obligatii de plata la bugetul de stat si bugetul local, conform legislatiei nationale in vigoare, la data inscrierii care va fi insusita prin semnatura de catre solicitant, si

- acordul cu privire la prelucrarea de catre ORGANIZATOR (ADMINISTRATIA FONDULUI PENTRU MEDIU) a tuturor datelor si informatiilor furnizate, precum si cu privire la transmiterea acestora catre terte institutii sau persoane juridice in vederea verificarii indeplinirii tuturor obligatiilor si clauzelor prevazute in ghid sau in scopul elaborarii de situatii si statistici.

 

Inscrierea solicitantilor se realizeaza dupa completarea tuturor campurilor din aplicatia informatica, aceasta generand automat un mesaj de confirmare in acest sens. Ulterior parcurgerii etapelor de mai sus, persoanele fizice procedeaza la selectarea prin completarea in aplicatia informatica a tipului de EEE care se achizitioneaza, precum si a declaratiei pe propria raspundere prin care se obliga sa predea un EEE uzat, in momentul achizitionarii.

 

In contul de utilizator este disponibila optiunea de incarcare a documentelor, respectiv CI/BI si declaratia pe propria raspundere.Declaratia trebuie insusita prin semnatura de catre solicitant si incarcata in aplicatia informatica in contul de utilizator, pana la momentul utilizarii voucherului, inclusiv

 

In contul de utilizator solicitantul va incarca si o copie a BI/CI, pana la momentul utilizarii voucherului, inclusiv

 

Declaratia pe propria raspundere si copia BI/CI al/a solicitantului pot fi incarcate si de catre comerciantul validat, pana la momentul utilizarii voucherului inclusiv. Pana la momentul utilizarii voucherului la comerciantul validat, solicitantul poate corecta eventualele erori ale datelor introduse in aplicatia informatica, prin accesarea contului de utilizator, cu exceptia voucherului si a CNP-ului.

 

Dupa inscrierea solicitantului si primirea unui mesaj de confirmare, ADMINISTRATIA FONDULUI PENTRU MEDIU procedeaza la aprobarea finantarii. Lista solicitantilor aprobati se afiseaza pe pagina de internet a ORGANIZATORULUI (ADMINISTRATIA FONDULUI PENTRU MEDIU) si contine numele si prenumele persoanelor fizice, localitatea si judetul, categoriile de EEE-uri aprobate si sumele aferente.

 

Finantarea este oferita de Ministerul Mediului, prin ADMINISTRATIA FONDULUI PENTRU MEDIU pentru achizitionarea produselor electrocasnice din categoria masini de spalat rufe, uscatoare de rufe, masini de spalat vase, aparate de aer conditionat (inclusiv aparate de aer conditionat portabile), frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare, aspiratoare, laptopuri, tablete si televizoare si au valori intre 200 si 500 de lei, in functie de tipul de aparat cumparat:

 

 1. 400 de lei pentru masini de spalat rufe, inclusiv cu uscator avand cel putin noua clasa energetica C;
 2. 400 de lei pentru masini de spalat vase avand cel putin noua clasa energetica D;
 3. 400 de lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++;
 4. 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare avand cel putin noua clasa energetica E;
 5. 400 de lei pentru televizoare avand cel putin noua clasa energetica E;
 6. 400 de lei pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++;
 7. 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
 8. 500 de lei pentru laptopuri;
 9. 300 de lei pentru tablete.

 

Voucherele vor fi acordate in trei etape dupa cum urmeaza:

Etapa 1 are loc în intervalul 21 Mai -03 Iunie ora 23:59 și este deschisă pentru următoarele categorii de produse :

 • masini de spalat rufe, inclusiv cu uscator avand cel putin noua clasa energetica C;
 • masini de spalat vase avand cel putin noua clasa energetica D;
 • categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare avand cel putin noua clasa energetica E;

 

Etapa 2 are loc intre 04 iunie și 17 iunie ora 23:59 și va fi deschis pentru urmatoarele categorii de produse

 • laptopuri;
 • tablete.
 • televizoare avand cel putin noua clasa energetica E;

 

Etapa 3 are loc în intervalul 18 iunie – 01 iulie ora 23:59 și este deschisa pentru următoarele categorii de produse:

 

 • uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++;
 • aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
 • aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++;

 

 

Voucherul este generat aleatoriu de aplicatie, si are urmatoarele atribute:

 – un cod alfanumeric format din minimum 5 caractere (majuscule), generat aleatoriu in aplicatie;

 – data emiterii si data expirarii;

– clasa de eficienta energetica;

– categoria pentru care se aplica;

 – valoarea

 

Voucherul este valabil 15 zile de la data publicarii listei solicitantilor aprobati, perioada in care trebuie utilizat la un comerciant validat, sub sanctiunea pierderii dreptului de utilizare.

 

Persoana fizica beneficiaza de valoarea unui voucher la achizitionarea unui echipament electric si electronic eligibil, in schimbul predarii unui echipament uzat echivalent. Schimbul se face in sistem unu la unu. Persoana fizica poate achizitiona mai multe echipamente in schimbul predarii unui numar echivalent de echipamente uzate, beneficiind astfel, in mod corespunzator, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie din cele mentionate mai sus.

 

Suma finantata de Administratia Fondului pentru Mediu se scade din valoarea totala a facturii echipamentelor achizitionate prin programul national “Rabla pentru Electrocasnice”, iar diferenta este suportata de catre persoana fizica, din surse financiare proprii. Reducerea se scade din pretul produsului achizitionat direct pe factura si se aplica la valoarea de raft a produsului.

 

Voucherul se cumuleaza cu alte campanii de reducere de pret, dar nu cu alte vouchere de tip “rabla” sau “buy back” existente in magazinele Flanco sau pe flanco.ro pentru produsele electrocasnice.

 

Voucherul nu se poate cumula cu un alt voucher in momentul plasarii comenzii.

 

In situatia in care participantul doreste sa returneze produsul achizitionat prin programul Rabla pentru electrocasnice va primi inapoi valoarea produsului, mai putin contravaloarea voucherului emis de AFM. Deseul predat in urma achizitiei nu va putea fi returnat  catre participant .Tot in acest caz, voucher-ul emis de AFM nu se va putea reactiva.

Nu se accepta solicitari de inlocuire produs cu un produs similar sau cu un produs inferior/superior ca specificatii

 

Prevederile prezentului Regulament nu aduc atingere drepturilor cumparatorilor acordate de Ordonanta de urgenta nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice.

 

Flanco se obliga sa asigure, cu titlu gratuit, preluarea EEE-uzat de la persoana fizica. Livrarea/predarea produselor noi si preluarea produselor buy-back se face in spatiul comun, in fata domiciliului clientului. Echipajul de transport nu face instalari pentru produsele noi si respectiv demontari pentru produsele vechi (deseuri).

 

Prin utilizarea voucherelor din Programul ”Rabla pentru electrocasnice” in magazinele fizice sau online pe flanco.ro, participantii la Program sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul oferirii produselor comercializate de Flanco. Aceasta prelucrare are care temei art. 6 alin. 1 lit. b (executarea unui contract) si lit. b (indeplinirea unei obligatii legale) din Regulamentul RGPD.

Informatiile privind prelucrarea datelor personale pentru cumparaturile din magazinele fizice sunt disponibile in orice magazin Flanco, iar cele privind prelucrarea datelor personale pentru cumparaturile online de pe flanco.ro sunt disponibile la https://www.flanco.ro/prelucrarea-datelor-personale.

Pentru orice informatii sau solicitari de exercitare a drepturilor referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal, persoana interesata se poate adresa Flanco:

 • prin e-mail la adresa data.protection@flanco.ro;
 • prin posta sau curier la adresa: Voluntari, Sos. Bucuresti Nord nr. 15-23, Parcul de birouri Swan, cladirea Windsor, et. 3, jud. Ilfov, cu mentiunea In atentia Responsabilului cu protectia datelor Flanco.

 

Mai multe informatii in legatura cu Programul ”Rabla pentru electrocasnice” se pot gasi in ghidul Programului, disponibil la https://afm.ro/main/programe/rabla_electrocasnice/2021/ghid_finantare-rabla_electrocasnice-2021_05_12.pdf .

 

 

Politica Cookie
Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze. De asemenea, folosim cookies ne-esentiale pentru a colecta informatii ce ajuta la imbunatatirea site-ului. Cookies colecteaza informatii intr-o forma anonima. Anumite Cookies pot fi folosite in scop de promovare si sunt predefinite. Pentru a controla aceste fisiere poti utiliza campul „Personalizez”.
Sunt de acord Personalizez
Setari
Google
Facebook
Whiteimage