CV-ul reprezinta cartea de vizita a oricarui candidat. Inainte de a te cunoaste personal, recrutorul vede CV-ul tau, avand astfel posibilitatea de a-si forma o prima parere. Iata care sunt cele mai des intalnite greseli in CV.

Este important (vital chiar) sa ai un CV cat mai bine construit si care sa reflecte corect experienta ta profesionala.

Evident, trebuie sa ai grija sa eviti anumite greseli in CV, care pot duce la eliminarea candidaturii tale dintr-un proces de selectie. De cele mai multe ori, te intalnesti cu urmatoarele probleme.
• Inexistenta unei coerente de edidare a CV-ului. Un CV care nu este corect aranjat in pagina si care apare scris cu caractere diferite nu este placut vizual si nici nu demostreaza o atentie aparte din partea candidatului.
• Greselile de ortografie. Dovedesc iarasi o lipsa de atentie si interes din partea candidatului.
• Scrisorile de intentie nepersonalizate. Decat sa primeasca o scrisoare de intentie care se raporteaza la un alt job, un recrutor prefera sa primeasca un e-mail (scurt) prin care candidatul sa isi anunte intentia de a aplica pentru o pozitie dorita in companie. Desigur, situatia ideala este cea in care noi, recrutorii, primim si o scrisoare de intentie personalizata, cat mai la obiect (nu un roman) si care sa scoata in eveidenta punctele forte ale candidatului respectiv.
• Adresele de e-mail neclare. Adresele de e-mail pe care candidatii le folosesc pe site-urile de socializare (Facebook in special) nu sunt indicate pentru un CV profesionist; ele au, de obicei, anumite porecle care nu sunt potrivite deloc pentru o aplicatie la un job. De preferat este sa mentionezi o adresa de e-mail care sa contina numele tau, anul nasterii si alte variatiuni pe aceasta tema.
• Informatii false. Este vorba despre exagerari sau chiar minciuni in CV. De exemplu, mentionarea unui nivel de cunoastere a unei limbi straine, altul decat cel real, nu te va ajuta cu nimic, mai ales daca acesta este un criteriu eliminatoriu pentru angajator.
• Neactualizarea datelor. Am intalnit deseori candidati care nu facusera un update la CV si care apareau, de exemplu, ca inca mai activeaza la o companie, desi incetasera activitatea cu 6 luni in urma. Motivatia lor este clara: considera ca isi sporesc sansele daca ar avea inca un job decat daca ar fi someri. Insa, pentru un angajator, asta inseamna ca minti in CV si nu este tocmai in regula!