Retur gratuit în 45 de zile pentru produsele livrate de Flanco Smart Discounter

Retur Gratuit 45 de zile

Click pentru mai multe detalii

Garantie Extinsa

Flanco iti garanteaza 5 zile pentru repararea produsului

Solutii de plata

Cele mai eficiente solutii de plata

Credit Online

Credit online, simplu si rapid

Livrare Oriunde

Livram pana la usa casei tale. Atat de confortabil

Rezervare Online

Rezervi online si ridica produsul din cel mai apropiat magazin

Verificare Colet

La Flanco esti sigur ca primesti ce ai comandat


Comunicate de presa

2024

 • 12 aprilie 2024: Flanco devine primul Smart Discounter electro-IT din România


  • Noua poziționare, însoțită de o nouă identitate vizuală, va fi lansată în magazinul Flanco Smart Discounter AFI Cotroceni
  • 10 magazine vor trece printr-un proces de reamenajare și rebranding în acest an și altele 70 în anul următor. Procesul se va încheia în 2026
  • Noua poziționare este susținută de programe inteligente de discount, o gamă de produse atent selecționată și servicii cu valoare adăugată


  Flanco
  Flanco devine prima rețea de magazine Smart Discounter electro-IT din România. Conceptul și noua poziționare au fost lansate o data cu deschiderea primului magazin reamenajat, in AFI Cotroceni, vineri, 12 aprilie.
  Clientul de azi este tot mai educat și sofisticat în alegerea serviciilor și produselor care să răspundă relevant tuturor nevoilor sale – de preț, de calitate, de simplitate, de relaționare și accesibilitate în achiziție. Astfel, am decis să răspundem acestor cerințe printr-un nou tip de experiență de retail, capabilă să îi ofere clientului satisfacția unui «deal» bun, de neratat, și acces rapid la tehnologie.
  Pe lângă Flanco Smart Discounter din AFI Cotroceni, vom desfășura în acest an un amplu proces de rebranding în 10 dintre cele mai importante magazine ale noastre. Acesta va include modernizarea firmelor luminoase, a vitrinelor, a întregii suite de materiale de promovare din magazine, precum și introducerea la intrarea în magazine a unei scene pe care vor “defila” cele mai importante discounturi ale momentului. În anul 2025, plănuim să extindem procesul de rebranding la alte 70 de magazine ale rețelei, urmând ca în 2026 toate punctele de vânzare să funcționeze sub noua identitate.

  Diferența între reducere și smart discount este una importantă: nu scădem, pur și simplu, prețul, afectând percepția de calitate a produselor, ci urmărim întotdeauna să oferim o oportunitate relevantă de discount. Un smart discount este o ofertă inteligentă atât pentru client, care obține un produs de calitate la cel mai bun preț al pieței, cât și pentru noi, care urmărim eficiența operațională. În plus, pe lângă discounturile imbatabile, clienții vor găsi întotdeauna în magazinele noastre servicii de top și o relaționare de calitate cu Specialiștii în Discounturi de la Flanco Smart Discounter, care îi vor sfătui ce și când să cumpere, pentru a avea numai de câștigat.


  Ca urmare a acestei pivotări de business către poziționarea de Smart Discounter, noua dinamică a campaniilor organizate în magazine și pe flanco.ro va include Discounturi de Weekend sau chiar Discounturi de o Zi, cu oferte de neratat. În plus, cataloagele Flanco Smart Discounter vor avea de acum o recurență săptămânală, tocmai pentru a ține publicul la curent cu noile discounturi și oportunități.
  Noua poziționare, precum și noua identitate a brandului, a fost realizată în colaborare cu agenția specializată în consultanță și design de brand, Brandient.

 • 4 martie 2024: După un an de colaborare, 9.377 de consultații medicale oferite de Crucea Roșie Română în mediul rural cu sprijinul Flanco


  4 martie 2024: După un an de colaborare, alături de Crucea Roșie Română am putut oferi 9.377 de consultații medicale gratuite pentru 2.848 de persoane vulnerabile, din 12 localități rurale. Sub umbrela programului Caravana de Sănătate (intitulat inițial Caravana de Bine), alături de Crucea Roșie Română am parcurs peste 4.500 de km pentru a ajunge la persoanele vulnerabile din mediul rural.

  Programul Caravana de Sanătate are ca obiectiv promovarea sănătății în comunități vulnerabile prin accesul persoanelor din zone greu accesibile la consultații medicale gratuite. În funcție de analiza de nevoi din fiecare comunitate, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roșii Române evaluează starea de sănătate a beneficiarilor prin analize medicale de bază și consultații de medicină generală, pediatrie, ginecologie, optică medicală, stomatologie pediatrică, precum și alte specializări.
  Totodata, prin programul Caravana de Sănătate, persoanele vulnerabile au acces la sesiuni de informare susținute direct de medici specialiști. O activitate apreciată de beneficiarii Caravanei este Ora de sănătate pentru femei. De multe ori, femeile din mediul rural se confruntă cu lipsa informațiilor sau cu prejudecăți legate de sănătatea lor. În cadrul acestor sesiuni, voluntarii și medicii specialiști oferă informații și sfaturi privind igiena personală, planificarea familială, prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, precum și alte aspecte legate de sănătatea femeilor. La finalul acestor sesiuni, beneficiarii primesc kituri cu produse de igienă specifice, pentru a încuraja igiena personală și prevenirea bolilor.
  În urma campaniei lansate în magazinele sale din întreaga țară la finalul anului 2022, Flanco a susținut financiar proiectul Caravana de Sănătate, împreună cu clienții săi, care au făcut donații în magazine sau pe flanco.ro.
  Alături de Crucea Roșie Română și cu sprijinul valoros al clienților noștri, am reușit să aducem sănătatea în plan principal pentru persoane aflate în nevoie. Consultațiile efectuate pe parcursul anului ar fi ajuns la o valoare de 1,4 milioane de lei, o sumă foarte ridicată pentru comunitățile vulnerabile precum cele pe care le-am vizitat. Vom continua să susținem Caravana de Sănătate și în acest an, în care plănuim să ajungem în noi localități, la copiii, adulții și bătrânii care au nevoie de servicii medicale, dar prea des nu și le pot permite.
  În decursul unui an de colaborare, Caravana de Sănătate a vizitat 12 localități rurale din județele Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Tulcea, Teleorman, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș.
  Această colaborare demonstrează puterea comunității și angajamentul pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării în rândul celor mai vulnerabili membri ai societății.

  ###

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice și electrocasnice. Cu un număr de peste 1.500 de angajați, compania deţine o rețea de 158 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 113 orașe ale României. De asemenea, magazinul online al retailerului, flanco.ro, se află în continuă dezvoltare și oferă tehnologie de ultimă generație, cele mai căutate branduri și soluții inovatoare de plată. Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați www.flanco.ro sau paginile de Facebook şi de LinkedIn.

2023

 • 18 mai 2023: Flanco crește valoarea voucherului oferit în cadrul propriului program Rabla


  București, 18 mai 2023 – Flanco a decis să crească valoarea voucherului oferit în cadrul propriului program Rabla, de la 200, la 300 de lei. Doar în anul 2022, valoarea voucherelor oferite clienților, pentru achiziționarea de electrocasnice mari sau televizoare, a depășit 15 milioane de lei.

  Flanco

  “Până în prezent, nu avem informații privind continuitatea programului Rabla pentru electrocasnice susținut de AFM, în care ne-am implicat ediție de ediție”, spune Ovidiu Nicușan, director de marketing Flanco Retail. “Ne dorim, însă, să acționăm cu responsabilitate atunci când vine vorba despre sustenabilitate și protejarea planetei și ne încurajăm clienții să procedeze la fel.”

  “Astfel, programele și inițiativele noastre abordează paliere diverse: derulăm, pe întreg parcursul anului, propriul program de reciclare a produselor electrocasnice vechi, creștem gradul de motivare a clienților de a recicla responsabil prin extinderea beneficiilor oferite, dotăm magazinele rețelei cu etichete electronice, digitalizăm și eficientizăm procese astfel încât să presupună un consum mai redus de hârtie sau de energie, desfășurăm program de buy-back pentru telefoane smart în cadrul căruia evaluăm produsul vechi, eliberăm voucher în funcție de valoarea acestuia, iar clientul pleacă pe loc cu noul produs.”

  O altă modificare importantă adusă programului “Reciclează și Flanco te premiază” se referă la valabilitatea utilizării voucherului, care a fost extinsă de la zece zile, la un an întreg. Concret, orice client care cumpără din magazinele fizice ale rețelei Flanco orice produs electrocasnic mare sau chiar un televizor primește automat un voucher în valoare de 300 de lei, pe care îl poate utiliza timp de un an pentru a achiziționa un alt electrocasnic mare, din orice magazin fizic Flanco.

  ###

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice și electrocasnice. Cu un număr de peste 1.500 de angajați, compania deţine o rețea de 158 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 113 orașe ale României. De asemenea, magazinul online al retailerului, flanco.ro, se află în continuă dezvoltare și oferă tehnologie de ultimă generație, cele mai căutate branduri și soluții inovatoare de plată. Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați www.flanco.ro sau paginile de Facebook şi de LinkedIn.

 • 4 mai 2023: Flanco investește 7 milioane de lei pentru a reamenaja nouă dintre principalele sale magazine


  București, 4 mai 2023 – Flanco a încheiat primul trimestru al anului cu vânzări de peste 300 de milioane de lei, în creștere cu 40% față de aceeași perioadă a anului anterior. Comparativ, în 2023, piața produselor electro-IT a crescut în valoare cu aproximativ 10%.

  Flanco

  “Cifra de afaceri a primului trimestru a crescut față de cea a anului trecut, în primul rând datorită magazinelor amplasate în mall-uri și în parcuri de retail”, spune Dragoș Sîrbu, CEO Flanco. ”Pentru anul în curs urmărim extinderea rețelei de magazine, dar și modernizarea magazinelor existente și digitalizarea acestora prin implementarea etichetelor electronice. Am pregătit cel mai mare buget de investiții din istoria Flanco – peste 20 de milioane de lei alocați acestor obiective, astfel că în prezent căutăm cele mai potrivite oportunități pentru noi.”
  Categoriile de produse cu creșteri importante confirmă trendurile ultimei perioade. Clienții continuă să fie interesați de echipamente smart și conectivitate, de eficientizarea timpului petrecut cu activități casnice, de produse pentru well being și îngrijire personală, dar și de divertisment.
  Astfel, printre categoriile de produse cu o creștere dublă față de anul trecut se află smartwatch-urile, espressoarele automate de cafea, căștile audio. Cu o dinamică mult peste piață se află smartphone-urile, produsele de îngrijire, electrocasnicele mici și de îngrijire a locuinței. Consolele de gaming și televizoarele 4K au avut, de asemenea, o creștere peste piață.
  Pe de altă parte, printre produsele care nu au menținut ritmul de creștere se află electrocasnicele mari și produsele IT – o tendință justificată, dacă luăm în considerare achiziționarea acestora la cote ridicate în timpul pandemiei, dar și o frânare semnificativă a creditului de consum, care nu a mai susținut vânzarea unor astfel de bunuri cu o durată de viață mai lungă.
  “Anul acesta am bugetat o creștere a cifrei de afaceri de 20%, raportată la un ritm al pieței mai lent, pe care îl estimăm la 3, maxim 8%”, completează Dragoș Sîrbu.
  În prezent, retailerul deține o rețea formată din 158 de magazine, dintre care cinci deschise în acest prim trimestru.

  # # #
  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice și electrocasnice. Cu un număr de peste 1.500 de angajați, compania deţine o rețea de 157 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 112 orașe ale României. De asemenea, magazinul online al retailerului, flanco.ro, se află în continuă dezvoltare și oferă tehnologie de ultimă generație, cele mai căutate branduri și soluții inovatoare de plată. Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați www.flanco.ro sau paginile de Facebook şi de LinkedIn.

 • 16 martie 2023: Flanco introduce în magazinul său online noi categorii de produse din afara sferei electro-IT


  16 martie 2023: Flanco introduce în magazinul său online noi categorii de produse din afara sferei electro-IT

  București, 16 martie 2023 – Flanco își extinde oferta disponibilă în magazinul său online, flanco.ro, cu noi categorii de produse din afara sferei electro-IT, acoperind atât zona bunurilor de larg consum, cât și pe cea a bunurilor de folosință îndelungată: anvelope, cosmetică și make-up, fitness și ciclism, bricolaj și obiecte sanitare, rechizite și birotică, articole de transport pentru copii și cărucioare, detergenți și produse de curățenie pentru interior și exterior, casă și decorațiuni.
  Proiectul de extindere a gamei de produse a presupus dezvoltarea unei platforme de tip dropshipping, cu o investiție de peste 600.000 de euro.

  Flanco
  “Flanco este un brand românesc cu o istorie bogată, care a urmărit întotdeauna să optimizeze mixul de produse și gama de servicii pentru a oferi clienților săi soluții complete, pe măsura necesităților lor”, spune Radu Bercea, Director Canale Digitale, Flanco. “Clientul de azi urmărește să își eficientizeze timpul petrecut cu cumpărăturile, alegând soluția online pentru achiziția unei palete variate de bunuri, atât de larg consum, cât și de folosință îndelungată. Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, am decis să extindem gama de produse cu categorii din afara sferei electro-IT.”
  În magazinul online Flanco.ro se regăsesc peste 1.500 de modele de anvelope, categorie care vine în completarea electronicelor și accesoriilor auto. Noile produse de îngrijire corporală și a tenului, cosmetice și de make-up întregesc oferta produselor electronice de îngrijire personală. De asemenea, echipamentele de fitness și ciclism se adaugă ofertei de vehicule electrice (trotinete, biciclete, hoverboard) și produse pentru activități sportive, tot mai căutate de cei preocupați de un stil de viață sănătos. Gama este completată de detergenți și produse de curățenie pentru casă, cafea, puericultură și jucării, papetărie și birotică, bricolaj și grădină, produse menaj, sanitare etc.
  “În construcția noilor categorii de produse din portofoliul flanco.ro, ținem cont de interesul actual al clienților noștri, de capacitatea acestora de a atrage noi clienți, respectiv de potențialul lor de a genera cumpărături recurente, cum este cazul bunurilor de larg consum”, completează Radu Bercea.

 • 6 martie 2023: Flanco investește 7 milioane de lei pentru a reamenaja nouă dintre principalele sale magazine


  6 martie 2023: Flanco investește 7 milioane de lei pentru a reamenaja nouă dintre principalele sale magazine

  București, 6 martie 2023 – Flanco se apropie de finalizarea unui proces amplu de reamenajare a nouă dintre magazinele sale, a căror suprafață totală, de 8.000 mp, reprezintă aproximativ 15% din întreaga rețea. Investiția s-a ridicat la o valoare de aproximativ 7 milioane lei.

  Flanco
  Procesul a demarat, în toamna anului trecut, cu magazinul Flanco Afi Cotroceni din București, urmat de alte puncte de vânzare principale din capitală – Flanco Orhideea, Flanco Drumul Taberei, Flanco Cora Lujerului, Flanco Sun Plaza – dar și din alte orașe din țară – Flanco Constanța Vivo, Flanco Arena Mall din Bacău, Flanco Shopping City din Galați, Flanco Brad din Pitești. Proiectul de reamenajare se va încheia la finalul lunii aprilie.
  “Principalul obiectiv de la care am pornit a fost acela de a armoniza spațiile de vânzare alocate fiecărei familii de produse, cu cererea clientului”, spune Ionut Cîrstea, Retail Manager Flanco. “Fiecare locație este diferită – avem magazine în care clienții vin preponderent pentru produse de necesitate, precum electrocasnicele mari – și locații în care clienții vin pentru gadgeturi, produse de lifestyle și aspiraționale. Scopul nostru a fost acela de a reface planul fiecărui magazin, astfel încât noua organizare a spațiului să reflecte mai bine interesele clienților care ne calcă pragul.”
  Pe lângă modificările aduse în modul de amplasare a categoriilor de produse, magazinele au beneficiat și de alte modernizări, precum: implementarea etichetelor electronice, culoare mai largi, înlocuirea mobilierului cu unul mai prietenos, care să încurajeze interacțiunea clienților cu produsele – în special în zonele de gaming, dispozitive smart și echipamente audio-video.
  “În faza de planificare a proiectului, am ales magazine cu trafic ridicat, cu un potențial important de vânzare, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Încă de la finalul anului trecut am observat o creștere a vânzărilor în magazinele astfel reamenajate, fără a fi corelată, în mod obligatoriu, cu o creștere a traficului. Expunerea îmbunătățită a produselor de interes și posibilitatea clientului de a interacționa cu acestea, de a le observa și testa, au fost cele care au contribuit în mod esențial la rezultatele favorabile observate”, spune Ionuț Cîrstea.
  În magazinele Flanco din toată țara, clienții beneficiază de o gamă de produse atent selecționată, prețuri atractive și servicii complete: financiare (cumpărături în până la 40 de rate fără dobândă prin card de credit, în rate fixe printr-un credit obținut pe loc ori în 3 sau 4 rate direct cu cardul de salariu), de retur (45 de zile: cea mai lungă perioadă de retur gratuit de pe piață), rezervarea produsului online cu ridicare gratuită din magazin.

  # # #

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice și electrocasnice. Cu un număr de peste 1.500 de angajați, compania deţine o rețea de 157 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 112 orașe ale României. De asemenea, magazinul online al retailerului, flanco.ro, se află în continuă dezvoltare și oferă tehnologie de ultimă generație, cele mai căutate branduri și soluții inovatoare de plată. Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați www.flanco.ro sau paginile de Facebook şi de LinkedIn.

 • 17 ianuarie 2023: Caravana de Bine a Crucii Rosii Romane reporneste la drum impreuna cu Flanco.


  17 ianuarie 2023: Caravana de Bine a Crucii Rosii Romane reporneste la drum impreuna cu Flanco.

  Bucuresti, 17 ianuarie 2023:Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania isi continua angajamentul de a interveni acolo unde este nevoie de ajutor si da startul celei de-a doua editii a Caravanei de Bine, implementate cu sprijinul financiar al companiei Flanco.
  Caravana de Bine este un proiect umanitar menit sa ofere persoanelor vulnerabile din mediul rural acces gratuit la investigatii medicale pentru depistarea unor afectiuni care, netratate, pun viata in pericol. Astfel, o echipa de medici specialisti, asistenti medicali si voluntari ai Crucii Rosii Romane se vor deplasa direct in comunitate, aproape de oameni. Intr-un cabinet medical mobil, pacientii vor avea acces la mai multe specializari in aceeasi zi, iar la finalul examinarilor vor primi scrisori medicale cu rezultatul bilantului clinic si paraclinic, precum si recomandari terapeutice.
  Prima oprire a Caravanei de Bine editia II are loc in data de 21 ianuarie in Com. Beciu, jud. Teleorman, la Scoala Gimnaziala Beciu. In intervalul 10.00 - 19.00 se vor efectua gratuit urmatoarele:
  •EKG si ECOGRAFIE ABDOMINALA.
  •Consultatii: medicina generala, diabetologie si oftalmologie.
  •Masurarea parametrilor fiziologici (tensiune arteriala, glicemie, greutate, temperatura, pulsoximetrie).

  Flanco isi incurajeaza clientii sa doneze pentru a sustine Caravana de Bine, fie direct in cele 157 de magazine, direct la casa de marcat, fie online, urmand link-ul disponibil pe website-ul retailerului. Donatia poate fi recurenta sau singulara.
  Demarata in luna februarie 2022, Caravana de Bine a Crucii Rosii Romane a calatorit in 17 localitati si a oferit 10.405 de consultatii gratuite. 3008 persoane din judetele Buzau, Dambovita, Arad, Botosani, Braila, Caras Severin, Mehedinti, Olt, Ialomita, Covasna, Giurgiu, Vrancea, Teleorman, Bacau, Bihor, Suceava, precum si in Brasov au vizitat caravana cu scopul de diagnosticare si prevenire a unei game largi de patologii.
  # # #
  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.500 de angajati, compania detine o retea de 154 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 111 orase ale Romaniei. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin.

2022

 • 3 iunie 2022: Flanco ofera clientilor posibilitatea de buy back la telefoanele mobile, printr-un parteneriat cu FLIP.RO

   

  Clientii pot aduce in magazinele Flanco telefoanele mobile de care nu mai au nevoie, iar acestea sunt evaluate pe loc
  Voucherele valorice primite in schimb pot fi folosite pentru achizitia oricarui tip de produse
  Bucuresti, 03 iunie 2022: : Flanco adauga un nou serviciu in portofoliul sau – BuyBack la Telefoanele Smart – in parteneriat cu FLIP.RO. Clientii care doresc sa-si inlocuiasca telefoanele mobile sau sa le returneze pentru a achizitiona alte produse electronice, pot veni in magazinele Flanco, unde evaluarile se efectueaza pe loc
  ”Lansam acest serviciu foarte solicitat de catre consumatori impreuna cu FLIP.RO, recunoscut pe piata pentru ca evalueaza instant si ofera o valoare excelenta pentru produsele returnate de clienti,” explica Ovidiu Nicusan, Director de Marketing, Flanco Retail. ”Avantajele pe care le aducem impreuna cu Flip sunt evidente. Clientii pot sa-si aduca telefoanele mobile de care vor sa se desparta in oricare magazin din reteaua noastra. Telefoanele sunt evaluate pe loc in magazin unei aplicatii, fara a mai fi nevoie de un proces de negociere sau de timp de asteptare asa cum se intampla pe alte platforme. Voucherele valorice se emit si ele pe loc.”
  „Ne bucuram sa fim alaturi de clientii Flanco in lansarea unui astfel de serviciu inovativ. Prin serviciile noastre de buyback, clientii au ocazia sa ofere o sansa telefonului lor sa fie reconditionat printr-un proces profesionist si sa fie refolosit de altcineva, contribuind astfel la o economie circulara si la protejarea mediului”, declara Nicolae Trofin, Chief Sales Officer B2B, Flip.ro
  Prin serviciul BuyBack Flip, clientii Flanco inlocuiesc telefoanele mobile de care nu mai au nevoie cu vouchere valorice in schimbul carora au libertatea sa cumpere orice tip de produs din magazinele Flanco. Pretul pe care il primesc pentru telefon, in baza evaluarilor Flip, este comparabil cu cel primit daca ar incerca sa-l vanda pe piata gri sau canale neoficiale, beneficiind insa de siguranta, de un timp extrem de redus de evaluare si de o oferta corecta.
  Voucherele valorice emise instant pot fi folosite imediat in orice magazin Flanco, pentru orice tip de produs. Valoarea acestora depinde, evident, de starea si valoarea telefonului returnat, ,procesul de evaluare fiind unul extrem de corect si transparent, in avantajul Clientului
  # # #
  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.500 de angajati, compania detine o retea de 154 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 111 orase ale Romaniei. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin.

 • 26 mai 2022: Flanco extinde serviciile disponibile prin EasyBox, oferind optiunea platii cu cardul si a returului gratuit

   
   
  Clientii au posibilitatea sa achite cu cardul in momentul ridicarii produsului din EasyBox
  Clientii pot returna produsele gratuit, direct la EasyBox, in termen de 45 de zile
   
  Bucuresti, 26 mai 2022: Flanco lanseaza noi servicii pentru clientii care comanda produse din magazinul online, flanco.ro, si aleg livrarea acestora prin EasyBox. incepand din luna mai, acestia au la dispozitie optiunea platii cu cardul in momentul ridicarii produsului din locker. in plus, in cazul in care doresc sa returneze anumite produse din comanda, o pot face direct la o locatie EasyBox convenabila, in mod gratuit, timp de 45 de zile.
  “Stim cat de importante sunt, pentru clientii nostri, timpul si simplitatea procesului de achizitie ori retur”, spune Ovidiu Nicusan, Director de Marketing Flanco Retail. “Prin cele doua noi servicii lansate, ne propunem sa raspundem acestor nevoi, sa le oferim clientilor nostri optiuni variate cand vine vorba despre modalitatea de plata sau retur, pe care sa le poata duce la bun sfarsit cat mai simplu, cat mai rapid si in deplina siguranta.”
  Serviciul de livrare la EasyBox presupune livrarea produselor comandate de pe site-ul flanco.ro la una dintre cele peste 2.700 de locatii din tara. Noutatea consta in extinderea serviciului si pentru procesele de retur, pentru produsele eligibile, de mici dimensiuni, precum: electrocasnicele mici de bucatarie, de ingrijire personala, dar si produse precum laptopuri, tablete, smartphone-uri, casti sau aparate foto.
  “in ceea ce priveste plata cu cardul, unii clienti sunt in continuare reticenti la ideea de a achita produsele in momentul plasarii comenzii, deci inainte de a intra in posesia acestora. Pentru ei, am lansat serviciul de plata cu cardul la EasyBox, astfel incat sa poata folosi aceasta metoda de plata mai convenabila, cu siguranta ca produsele comandate au ajuns la destinatie”, spune Ovidiu Nicusan.
  La inceputul anului, Flanco a lansat serviciu Retur gratuit 45 de zile, marcand o premiera pe piata magazinelor electro-IT si devenind retailerul care ofera cea mai extinsa perioada de retur gratuit din tara. Clientii sai au posibilitatea de a se razgandi privind achizitia facuta timp de 45 de zile, comparativ cu cele 14 zile garantate anterior. Optiunea este disponibila atat pentru cumparaturile efectuate in reteaua de magazine fizice, cat si pentru cele comandate online, pe flanco.ro, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice.
  Pe langa returnarea produselor prin EasyBox, clientii mai au la dispozitie varianta returnarii produselor in orice magazin din retea sau prin preluarea acestora de catre un curier rapid, dintr-o locatie aleasa de client.
  # # #
   
  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.500 de angajati, compania detine o retea de 155 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 111 orase ale Romaniei. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin.

 • 16 februarie 2022: Flanco ofera cumparaturi in rate cu cardul de salariu in premiera in magazinele electro-IT

  • Clientul poate alege sa achite in 3 sau 4 rate lunare
  • Creditul se aproba in maxim 3 minute, in urma completarii unui scurt formular
  • Dobanda este foarte mica, de 0,5% din valoarea achizitiei
   
   Bucuresti, 16 februarie 2022: Flanco, in parteneriat cu Oney, aduce o noua premiera in magazinele sale: posibilitatea de a cumpara in rate, direct cu cardul de salariu, fara credite la banca sau carduri de credit/cumparaturi. Flanco este singurul retailer electro-IT din tara care ofera clientilor sai aceasta solutie de plata nu doar online, ci si in intreaga sa retea fizica.
   
  “Promisiunea noastra fata de clienti este ca ii ajutam sa isi permita ce este mai bun, iar prin aceasta solutie de plata contribuim la indeplinirea obiectivului, aducandu-le alte doua beneficii importante: rapiditate si simplitate”, spune Ovidiu Nicusan, Director de Marketing Flanco. “Unii clienti nu isi doresc sa detina un card de credit, il considera o grija in plus, asa ca pentru ei, posibilitatea de a cumpara in rate, direct cu cardul de debit, este un avantaj important. Sa zicem ca vor sa cumpere o masina de spalat rufe, dar bugetul le permite doar un model cu o cuva de 5 kg. Prin acest serviciu, pot cumpara un model dintr-o gama superioara, cu o cuva de 8 kg, poate chiar si cu uscator incorporat, platind pretul produsului in rate, timp de 3-4 luni, cu o dobanda nesemnificativa.”
   
  Aceasta solutie de plata se adreseaza exclusiv persoanelor fizice si permite achitarea produselor in 3 sau 4 rate lunare, la alegerea clientului, pentru valori ale comenzilor intre 400-12.000 lei. Clientii au nevoie doar de un card de debit Visa sau MasterCard, pe care il pot folosi pentru cumparaturi fie in magazine, fie online. Singurii pasi necesari sunt: optarea pentru plata in 3 sau 4 rate si completarea unui scurt formular - care nu presupune prezentarea unei adeverinte de venit, ca in cazul creditelor clasice. Apoi, in maxim 3 minute, primesc raspunsul solicitat.
   
  Un alt avantaj important il reprezinta dobanda foarte mica, de 0,5% din valoarea creditului, un cost, practic, nesemnificativ. Spre exemplu, pentru cumpararea in rate a unui produs in valoare de 1.000 de lei, clientul va achita o dobanda de doar 5 lei. Prima rata si dobanda se achita pe loc, iar urmatoarele doua sau trei rate, in functie de optiunea clientului, la intervale de 30 de zile.
  Prin gama sa variata de servicii, Flanco isi propune sa ofere clientilor sai solutii omnichannel, care sa integreze perfect experienta de cumparare online-offline. Astfel, toate serviciile oferite sunt disponibile in reteaua fizica si online, deopotriva. Totodata, servicii precum “Rezerva online si ridica din magazin” sau “Comanda pe flanco.ro si verifica coletul la livrare” conecteaza cele doua experiente de cumparare si intaresc promisiunea retailerului de a fi un partener de incredere pentru clientii sai.
  # # #
  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.500 de angajati, compania detine o retea de 155 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 111 orase ale Romaniei. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin.

 • 20 ianuarie 2022: Flanco lanseaza cel mai extins retur gratuit din Romania

  • Serviciul este disponibil atat pentru cumparaturile online, cat si pentru cele din magazine
  • Returul este gratuit si poate fi efectuat de client direct in magazin sau prin preluare de catre curier, timp de 45 de zile
  • Potrivit unui studiu desfasurat, perioada de retur se afla in top 3 servicii apreciate de clienti
   Bucuresti, 20 ianuarie 2022: Flanco a lansat serviciul “Retur gratuit 45 zile”, marcand o premiera pe piata magazinelor electro-IT si devenind retailerul care ofera cea mai extinsa perioada de retur gratuit din tara.
  Clientii sai au posibilitatea de a se razgandi privind achizitia facuta timp de 45 de zile, comparativ cu cele 14 zile garantate anterior. Optiunea este disponibila atat pentru cumparaturile efectuate in reteaua de magazine fizice, cat si pentru cele comandate online, pe flanco.ro, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice.
   
  “De fiecare data cand concepem un serviciu nou, pornim de la nevoile pe care le identificam la clientii nostri”, spune Ovidiu Nicusan, Director de Marketing Flanco Retail. “Stim ca 9 din 10 clienti consulta conditiile de retur inainte de a face o achizitie. Totodata, isi doresc sa poata face returul cat mai usor, spre exemplu, cu ridicarea produsului de acasa. Clientul isi doreste sa aiba optiuni, iar din acest punct de vedere, perioada in care se poate razgandi este unul dintre cele mai importante beneficii pe care le urmareste, alaturi de simplitatea pasilor pe care ii are de urmat in intregul proces de achizitie, indiferent ca vorbim despre online sau magazine fizice.”
   
  Potrivit unui studiu national realizat de compania de cercetare Quantix, pe un esantion de 1.300 de persoane, perioada pe care un client o are la dispozitie pentru a returna produsul cumparat se afla in top trei servicii pe care acesta le apreciaza si le ia in considerare inainte de a face o achizitie.
   
  In cadrul serviciului oferit de Flanco, produsele pot fi returnate fie in orice magazin din retea, fie prin preluarea acestora de catre un curier rapid, dintr-o locatie aleasa de client. Ambele modalitati sunt disponibile atat pentru cumparaturile efectuate in magazin, cat si pentru cele online, diferenta constand doar in modalitatea de solicitare a returului. Pentru achizitiile din magazin, returul se accepta in urma prezentarii facturii sau bonului fiscal, a dovezii platii si a formularului de “Solicitare retur”, in orice punct de vanzare. In cazul cumparaturilor efectuate pe flanco.ro, returul se initiaza prin crearea unei cereri de retur si alegerea optiunilor de ridicare si rambursare dorite, direct in contul de client. Cele 45 de zile calendaristice se calculeaza de la data cumpararii, in cazul achizitiei din magazin, si de la data livrarii, in cazul comenzilor online.
  Retailerul ofera, de asemenea, modalitati de rambursare diverse – numerar, transfer in cont bancar, rambursare automata in contul de card, anularea tranzactiei in cazul platilor prin credit ori oferirea unui card cadou, fizic sau electronic, cu o valabilitate de 365 de zile. In situatia returului efectuat in magazin, clientii pot opta inclusiv pentru inlocuirea produsului cu un altul disponibil in oferta, diferenta urmand sa fie achitata de catre client ori rambursata acestuia, in functie de pretul noului produs.
  “Livrarea, returul si conditiile in care acestea se desfasoara determina comportamentul clientului si increderea cu care acesta te investeste”, spune Catalin Cirnaru, Supply Chain Manager Flanco Retail. “Calitatea livrarii este un aspect pe care cautam permanent sa il imbunatatim si am observat ca o apreciere cu 15% a feedback-ului obtinut de la client genereaza o scadere cu 30% a ratei de retur. Mai departe, punandu-le la dispozitie cumparatorilor o perioada extinsa de retur, in care sa analizeze alegerea facuta, precum si optiuni variate, facile si gratuite, reusim sa le oferim un confort psihic sporit, precum si siguranta ca le suntem un partener de incredere, disponibil si dornic sa ajute inclusiv dupa momentul incheierii tranzactiei.”
  Retailerul vine in intampinarea nevoilor clientilor sai printr-o gama completa de servicii, precum: solutii de plata diverse si credite obtinute online, verificarea coletului la livrare, rezervarea produsului online cu ridicare din magazin, garantie extinsa.
  # # #
  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.500 de angajati, compania detine o retea de 158 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 112 orase ale Romaniei. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin.

2021

 • 14 mai 2021:  Flanco participa la Programul National „Rabla pentru Electrocasnice”

  Ca de fiecare data, Flanco Retail respecta traditia si participa la Programul National Rabla pentru Electrocasnice, cu toate magazinele fizice din tara, dar si online, prin site-ul www.flanco.ro. In plus, pentru produsele cumparate prin intermediul programului, compania propune clientilor mai multe optiuni de creditare - pana la 40 de rate fara dobanda; pana la patru rate fara dobanda; sau prin intermediul cardului de debit, cu serviciul Oney. De asemenea, Flanco pune la dispozitia clientilor si metode multiple de livrare personalizata precum: livrarea la EasyBox (in conditiile impuse de marimea produsului), livrarea si verificarea in cel mai apropiat magazin, livrarea planificata, in functiile de programul clientilor sau livrarea in aceeasi zi. Pe parcursul derularii programului National Rabla, pe segmentele de produse vizate de acesta, retailerul a asigurat stocuri suficiente, pregatite deja in depozite.
   
  Prin intermediul acestui program, Ministerul Mediului ofera vouchere cuprinse intre 200 si 500 de lei, pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice performante din punct de vedere energetic, in schimbul celor uzate. Anul acesta, Rabla pentru Electrocasnice prezinta o serie de noutati, menite sa eficientizeze procesul de achizitie, atat pentru clienti, cat si pentru retaileri.
   
  „Programul Rabla este unul asteptat de foarte multi romani”, declara Catalin Croitoru, Director de Achizitii Flanco. „Contextul actual ne face sa credem ca anul acesta este si mai asteptat, mai ales daca luam in considerare si faptul ca anul trecut programul nu a fost pus in practica. De asemenea, Rabla 2021 vine dupa procesul de schimbare a etichetelor cu clase energetice, inca un moment in care oamenii au fost si mai clar informati asupra beneficiilor unui aparat electrocasnic cu indici energetici buni atat pentru consum, dar si pentru mediu”, adauga Catalin Croitoru
   
  Un alt beneficiu pe care il aduce livrarea la EasyBox este reprezentat de siguranta – receptionarea produsului petrecandu-se fara vreo interactiune cu alte persoane.
   
  Unele dintre noutatile din acest an sunt reprezentate de etapizarea procesului, care se va desfasura in perioada 21 mai – 2 iulie, si de bugetul de 75 de milioane de lei, cel mai mare alocat vreodata. Astfel, electrocasnicele participante in program vor fi disponibile in trei etape si vor fi organizate pe trei categorii. In prima etapa (21 mai – 4 iunie), vor intra masinile de spalat rufe, masinile de spalat vase si aparatele frigorifice. In a doua etapa (4 – 18 iunie), vor fi disponibile televizoarele, laptopurile si tabletele, iar in ultima etapa (18 iunie – 2 iulie), aparatele de aer conditionat, uscatoarele de rufe si aspiratoarele. Un lucru foarte important, care trebuie mentionat, este faptul ca voucherele sunt valabile 15 zile dupa emitere.
  O alta noutate vine din zona de inscriere in program, modalitatea pentru anul acesta fiind schimbata, cu scopul de a oferi sansa tuturor celor interesati sa beneficieze de unul sau mai multe vouchere. Astfel, inainte de lansarea, in mod concret, a etapei in care se vor selectiona voucherele, persoanele care sunt interesate de acest program au la dispozitie 7 zile pentru a se inscrie in program, prin crearea unui cont de utilizator. Acest cont de utilizator reprezinta interfata persoanei fizice cu Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) si permite atat selectia de vouchere, dar si urmarirea statusului lor, dupa cum declara reprezentatii AFM intr-un comunicat.
  Pentru crearea efectiva a contului de utilizator este nevoie de nume, prenume, domiciliu (localitate si judet), numar de telefon si adresa de email valide. Exista si posibilitatea de a incarca pe platforma documentele necesare obtinerii voucherului.
  „Etapizarea acestui proces reprezinta un avantaj pentru ambele parti”, declara Dragos Sirbu, CEO Flanco. Clientii vor sti exact cand sa vina sa isi achizitioneze un produs nou, in functie de etapa in care ne vom afla. Noi vom sti, de asemenea, sa ne pregatim stocurile pentru a raspunde cererii. Rolul nostru este de a ajuta fiecare client sa isi pemita ce e mai bun, iar in acest caz, ce e mai bun este si benefic pentru mediu si pentru sanatatea noastra. Participam de fiecare data la acest program si ne implicam cu toate resursele noastre – financiare, logistice, dar si fizice, de personal, intrucat consideram ca este modalitatea prin care se incearca realizarea unui echilibru intre consum si responsabilitate, prin inlocuirea produselor vechi, cu un consum ridicat, cu produse noi care aduc beneficii de ambele parti”, adauga Dragos.
  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.500 de angajati, compania detine o retea de 160 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 116 orase ale Romaniei. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin.

 • 8 aprilie 2021:  Flanco anunta inceputul unui parteneriat cu Federatia Romana de Scrima

  Bucuresti, 8 aprilie 2021 - Flanco Retail – cel mai eficient retailer electro IT – anunta inceputul unui parteneriat cu Federatia Romana de Scrima. In cadrul acestui parteneriat, retailerul va derula mai multe activitati de promovare in magazinele sale si in salile de antrenament ale FRS.

  Primul pas facut de Flanco in cadrul acestei colaborari este premierea sportivilor care s-au intors cu medalii de la Campionatele Mondiale de Scrima Juniori si Cadeti din Cairo. Parteneriatul dintre Flanco si Federatia Romana de Scrima se bazeaza pe principii si valori comune, cum ar fi excelenta, perseverenta si onestitatea. Scopul Flanco este de a promova, dar si de a sustine sportivii romani de performanta prin intermediul unei serii de proiecte, care se va intinde pe mai multi ani.

  „Valorile comune pe care le impartasim cu Federatia Romana de Scrima si cu performanta ne-au determinat sa punem bazele unui parteneriat care sa ajute la promovarea sportivilor romani de performanta care reprezinta Romania cu succes la nivel mondial”, declara Dragos Sirbu, CEO Flanco. „Asa cum sportul are ca principiu de baza colegialitatea si munca in echipa, speram ca tot pe aceste principii se va baza si aceasta colaborare”, adauga Dragos.

  Flanco a inceput aceasta campanie prin premierea delegatiei Romaniei, pentru rezultatele obtinute la proba de sabie de la Campionatul Mondial de Scrima din Cairo. Aceste rezultate se numara printre cele mai importante din ultimii ani, in opinia FRS:

  Medalia de aur si titlul de Campion Mondial la Cadeti pentru Marco Sovar;
  Locul 3 si medalia de bronz la Juniori pentru echipa sabie feminin, compusa din Ilinca Pantis, Maria Matei, Felicia Iacob si Mihaela Chitu.


  „Cand am premiat cei cinci sportivi, am demarat un parteneriat care, speram, va incuraja tot mai multi tineri sa se alature acestui sport nobil si sa continue sa atinga performante extraordinare”, declara Ovidiu Nicusan, Director de Marketing Flanco. „Chiar daca situatia curenta ne impiedica sa fim in sali si sa-i aplaudam, putem sa le aratam ca suntem alaturi de ei si altfel si sa-i sprijinim in activitatea lor”, adauga Ovidiu.

  „Una dintre prioritatile permanente ale Federatiei Romane de Scrima o reprezinta pregatirea si formarea viitorilor campioni, respectiv a tinerilor sportivi, care sa fie capabili sa asigure schimbul de generatii la nivelul echipelor olimpice de seniori. Medaliile castigate la Campionatele Mondiale de Scrima de la Cairo ne fac sa privim cu incredere la viitor. Eforturile depuse in ultimii ani au inceput sa dea rezultate si ne bucuram sa putem avea alaturi de noi o companie de succes asa cum este Flanco. Avand in comun dorinta ca Romania sa fie cat mai bine reprezentata la competitiile de nivel mondial, suntem siguri ca, alaturi de Flanco, vom putea sustine sportivii sa atinga performantele pe care ni le dorim cu totii.” – Marius Florea, Presedinte F.R. Scrima. ###
  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.500 de angajati, compania detine o retea de 160 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 116 orase ale Romaniei. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin.

 • Flanco a inregistrat vanzari de 433 milioane lei in primele 6 luni ale anului 2019, in crestere cu 18% fata de primul semestru din 2018

  Flanco Retail – cel mai eficient retailer IT – a finalizat un proces de repozitionare care reflecta acum mai bine valorile marcii si modul in care compania interactioneaza cu clientii sai.
  Flanco
  „Ne-am obisnuit prea multa vreme ca in electroretail toata comunicarea sa fie despre un razboi al preturilor, un razboi din care nu castiga nimeni. Ce am invatat de la clientii nostri, mai ales in anul care a trecut, cand caminul a devenit centrul atentiei pentru cei mai multi dintre romani, este ca ei isi doresc de fapt ce e mai bun, nu ce e mai ieftin, si ne-am propus sa-i ajutam sa-si permita ce-si doresc. Facem asta in doua moduri principale, in primul rand prin selectia de produse din ofertele noastre, care sunt de calitate buna si foarte buna si au preturi corecte, si in al doilea rand printr-o varietate de oferte de finantare cu conditii foarte bune”, explica Dragos Sirbu, CEO Flanco. „La Flanco – Iti permiti ce e mai bun”
  Noua pozitionare a companiei ”La Flanco – Iti permiti ce e mai bun” reflecta fidel oferta comerciala a acesteia si modul in care se raporteaza la clienti. Pozitionarea a fost realizata in colaborare cu agentia de relatii publice Premium Communication, cu care Flanco lucreaza din 2012.
  „In retailul electro IT am avut un an de crestere, chiar daca retelele de magazine au fost inchise doua luni iar traficul nu a mai ajuns niciodata la nivelul din 2019. Oamenii au gasit solutii sa-si cumpere produsele pe care si le doreau si, contrar asteptarilor, palierele valorice catre care s-au indreptat au fost mai ridicate, iar produsele pe care si le-au cumparat au fost mai noi si mai performante. Este o tendinta care va continua si in 2021.”, explica Dragos Sirbu.
  Campania de comunicare

  Campania de comunicare realizata de Friends Advertising pe baza noii pozitionari debuteaza in luna martie si acopera toate principalele puncte de interactiune cu clientii, de la televiziune, radio, panotaj, online, social media si cataloage.
  „Intotdeauna este un sentiment deosebit sa faci parte din echipa unei noi campanii de repozitionare a unui brand, in special a unuia atat de puternic cum este Flanco. Gandul strategic, foarte curajos, de a iesi din teritoriul bataliei dure a preturilor si a incerca o abordare calda, umana a dus la crearea unei campanii la care publicul tinta se va raporta intr-un mod diferit. Dorim sa ii felicitam pe toti cei implicati pentru entuziasmul si energia investite in acest proiect nou, in conditiile dificile ale pandemiei. Si, ca sa citam propria campanie, ”cum ar fi sa ai mereu parte de ce-i mai bun? Ca la Flanco!”, declara echipa agentiei de creatie FRIENDS \TBWA.
  ”Am cautat o pozitionare care sa reflecte valorile noastre si modul in care dorim sa fim in relatie cu clientii nostri pentru multa vreme. Suntem aici ca sa-i ajutam sa-si aleaga produsele de care au nevoie si suntem aici ca sa-i ajutam sa si le permita. Prilejul de bucurie la cumpararea unui produs de folosinta indelungata nu trebuie sa fie chilipirul, ci perspectiva … folosintei indelungate. Cand esti multumit de fiecare data cand pui mana pe telefon sau cand dai drumul la aspiratorul robot, primul tau gand nu este la reducere sau la pret. Te gandesti mai degraba la confort, la utilitate, si tinzi sa revii la magazinul in care ti-ai putut permite sa faci o alegere in folosul tau. Flanco este acel magazin.”, spune Dragos Sirbu.
  Flanco

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.500 de angajati, compania detine o retea de 160 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 116 orase ale Romaniei. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin.

2020

 • 4 septembrie 2020:  Flanco lanseaza la nivel national serviciul de livrare la EasyBox


  Bucuresti, 4 septembrie 2020 - Flanco Retail - compania romaneasca prezenta pe piata autohtona din 1994 - lanseaza serviciul de livrare la EasyBox, la nivel national.
  Clientii pot selecta unul dintre cele 600 de lockere in care produsul poate fi trimis
  Site-ul flanco.ro si livrarea la EasyBox faciliteaza achizitionarea, in siguranta, a produselor electronice si electrocasnice
   
   Serviciul de livrare la EasyBox presupune livrarea produselor comandate de pe site-ul flanco.ro la una dintre cele 600 de locatii EasyBox din tara. In categoria produselor care pot fi livrate in aceste locuri se incadreaza electrocasnicele mici, de tipul celor pentru bucatarie, de ingrijire personala, dar si produse precum laptopuri, tablete, smartphone-uri, casti, sau aparate foto. Acestea se regasesc pe site-ul flanco.ro, optimizat, astfel incat clientii sa gaseasca usor produsele de care sunt interesati.
   
  Cu serviciul de livrare la EasyBox, Flanco vrea sa aduca un plus de accesibilitate clientilor, acestia nemaifiind conditionati de curier si de orarul de livrare. In plus, se evita astfel si supraaglomerarea companiilor de curierat si eventualele intarzieri la livrare. Clientii din Bucuresti care plaseaza o comanda pe site-ul flanco.ro, pana la ora 13:00, beneficiaza de livrare la EasyBox in aceeasi zi.
   
  Comanda se plaseaza prin intermediul site-ului flanco.ro. Astfel, dupa ce este selectat produsul, la metoda de livrare se opteaza pentru „ridicare personala” si se alege de pe harta interactiva cel mai apropiat EasyBox. Dupa plasarea comenzii, clientul este anuntat printr-un SMS de cand va putea gasi coletul la locul selectat, alaturi de intervalul orar in care comanda sa poate fi ridicata.
   
  „Pentru clientii nostri, la fel ca pentru noi, timpul este o resursa pretioasa. Cu serviciul de livrare la EasyBox, clientii isi pot achizitiona produsele dorite, fara a fi conditionati de sosirea curierului. Au site-ul la un click distanta, iar EasyBox-ul la cativa pasi”, declara Dragos Sirbu, CEO-ul Flanco.
   
  Un alt beneficiu pe care il aduce livrarea la EasyBox este reprezentat de siguranta – receptionarea produsului petrecandu-se fara vreo interactiune cu alte persoane.
   
  „Siguranta este in continuare cuvantul cheie, atunci cand ne gandim la actiunea de a cumpara un produs, fie ca este alimentar sau non-alimentar. Vom merge pe acest principiu cat va fi nevoie, astfel incat clientii nostri sa nu aiba niciun motiv de ingrijorare atunci cand vor sa plaseze o comanda”, adauga Dragos Sirbu.
   
   
  Despre Flanco
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.500 de angajati, compania detine o retea de 156 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 116 orase ale Romaniei. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin.

 • 2 septembrie 2020: Ca parte a programului guvernamental, Flanco ofera laptopuri pentru cupoanele EURO 200


  București, 2 septembrie 2020 - Flanco Retail a aderat la programul guvernamental EURO 200 si ofera, pe baza cuponului de la stat in valoare de 200 de euro, un laptop performant.

  Clientii pot selecta unul dintre cele 600 de lockere in care produsul poate fi trimis
  Site-ul flanco.ro si livrarea la EasyBox faciliteaza achizitionarea, in siguranta, a produselor electronice si electrocasnice
  Programul sprijina familiile cu venituri mici, la inceputul anului scolar

  Programul EURO 200 este dedicat elevilor din invatamantul de stat, care provin din familii cu venituri lunare mai mici sau egale cu 250 de lei pe membru de familie, conform art. 2 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 269/2004 si in HG nr. 297/03.05.2018 pentru modificarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004). Guvernul va oferi un cupon in valoare de 200 de euro pentru achizitionarea de echipamente electronice care sa sustina scoala digitala.
  Flanco Retail a aderat la acest proiect, prin intermediul campaniei Back to school. Campania isi propune ca, oricine vine cu un cupon EURO 200 in magazinele Flanco, sa primeasca un laptop performant ASUS, fara alte plati suplimentare.  


  „Trecem printr-o perioada in care orice familie trebuie sa aiba optiunea de a-si tine copilul acasa, pe perioada anului scolar daca este nevoie, cat este nevoie. Tehnologia a demonstrat deja, in ultimele sase luni, ca este capabila sa sustina scoala digitala in caz de necesitate, iar prin aceasta oferta, vrem sa acordam acces la o forma de invatamant online cat mai multor copii”, a spus Dragos Sirbu, CEO Flanco.


  Pentru a reusi sa ofere un laptop care sa satisfaca nevoile actuale ale unui elev, Flanco a redus cu 430 de lei laptopul ASUS. Initial, acesta costa 1.399 de lei, iar in prezent costa 969 de lei, echivalentul a 200 de euro. Astfel, clientul nu trebuie sa mai achite nimic in plus, insa, daca acesta doreste un laptop mai performant, poate plati o diferenta.
  Flanco are oferte speciale pentru derularea cursurilor scolare in regim digital si pentru familiile care nu beneficiaza de un cupon EURO 200. Astfel tabletele si accesoriile din categoria „Back to school”, de pe site-ul flanco.ro, beneficiaza de reduceri de pana la 60%. In plus, toata gama de laptopuri poate fi achizitionata din magazinele Flanco in 24 de rate, fara dobanda.


  „Nu este prima noastra modalitate prin care incercam sa ajutam elevii din Romania. Campaniile Back to school, back to community, programul „Noua ne pasa”  sau „Scoala Flanco”  sunt doar cateva dintre proiectele in care scopul nostru a fost sa investim in elevi si sa sustinem dorinta lor de a invata. Astfel ca, in aceasta perioada dificila, in care scoala online nu este accesibila tuturor, ne mentinem scopul si suntem in continuare alaturi de elevi si de familiile acestora”, adauga Dragos Sirbu.

  Oferta din cadrul campaniei Back to school este valabila pana la data de 12 octombrie 2020.
  ###
  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.500 de angajati, compania detine o retea de 156 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 116 orase ale Romaniei. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin.

  • august 2020: Premiera pentru clientii Flanco Retail si Kaufland Romania: primul shop-in-shop comun

   Flanco Retail si Kaufland Romania lanseaza un nou concept in retelele proprii prin deschiderea primului shop-in-shop
   Magazinul Flanco are cel mai lung program de functionare din tara
   Flanco are o suprafata de peste 300 m2
   Bucuresti, august 2020 - Flanco Retail, compania romaneasca prezenta pe piata autohtona din 1994, a deschis, in parteneriat cu Kaufland Romania, primul magazin de tipul shop-in-shop. Situat in Targu Jiu, acesta este primul astfel de spatiu  pentru cei doi parteneri, si face parte dintr-un proiect ce urmeaza a fi dezvoltat si in alte magazine Kaufland din Romania.

   Magazinul Flanco shop-in-shop din interiorul Kaufland Targu Jiu este deschis clientilor din luna august. Conceptul presupune imbinarea a doua magazine in acelasi spatiu comercial, fiecare functionand separat, ca magazine independente. Acest proiect isi propune sa le aduca clientilor o gama variata de electronice, produse IT si telecom, electrocasnice mici si mari si sa le ofere, in acelasi timp, posibilitatea sa-si faca si cumparaturile de stricta necesitate.

   Pana la finalul acestui an, proiectul urmeaza sa fie dezvoltat si implementat si in alte spatii Kaufland din Romania.
   Magazinul Flanco are o suprafata de vanzare de 350 m2, iar clientii care il viziteaza pot gasi de la electrocasnice mici, precum cele pentru bucatarie, ingrijire personala si tehnologie, pana la electrocasnice mari – aparate frigorifice, echipamente incorporabile, aragazuri si masini de spalat. 10 consultanti de vanzari Flanco ii vor ajuta sa-si aleaga produsele potrivite nevoilor si bugetelor. De asemenea, si acest magazin functioneaza ca punct de ridicare pentru comenzile plasate online pe flanco.ro.

   Magazinul Kaufland din Targu Jiu are o suprafata de aproximativ 6.350 metri patrati si o gama variata de produse de calitate la preturi avantajoase. Alaturi de produsele alimentare si de un raion de peste, clientii au la dispozitie si produse de menaj, textile, papetarie, jucarii, articole de sezon, la care se adauga oferte speciale saptamanale.
   „Vedem acum cum se concretizeaza un proiect la care am lucrat foarte mult, din dorinta de a le oferi clientilor nostri cat mai multe variante in ceea ce priveste achizitionarea unui produs electrocasnic. Inca de la inceput, unul dintre obiectivele principale ale Flanco a fost sa aduca clientilor servicii si produse din cele mai diverse, si, cel mai important, sa se adapteze cu solutii noi la orice noua situatie. Noul Flanco Shop in Shop din cadrul Kaufland Tg. Jiu este exact genul acesta de solutie, potrivita vremurilor in schimbare”,  a declarat Dragos Sirbu, CEO Flanco.

   ,,Continuam sa inovam in retail si sa lansam concepte noi, mizand foarte mult pe adaptabilitate si formate noi. Dupa primul magazin Kaufland deschis intr-un mall, magazine pop-up amenajate in cort in statiuni turistice, serviciul national de livrari la domiciliu, iata ca extindem lista parteneriatelor, cu scopul de a fi mai aproape de clienti, si lansam in premiera pentru Kaufland Romania primul shop-in-shop, cu acces direct din suprafata de vanzare. Vom extinde acest concept si in alte spatii Kaufland, urmarindu-ne misiunea de a oferi clientilor totul la un loc, pentru un parcurs de cumparaturi simplu, rapid si usor”, declara Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs, Kaufland Romania.
   Unul dintre cele mai importante avantaje pe care le aduce un proiect de tipul shop-in-shop, mai ales in contextul actual impus de pandemie, este reprezentat de posibilitatea de a imbina doua magazine – unul non-alimentar si unul alimentar – cu scopul de a limita timpul petrecut la cumparaturi. De asemenea, faptul ca noul Flanco Shop in Shop se afla in incinta magazinului Kaufland cu cel mai extins program de functionare reprezinta un alt avantaj important, care ajuta la distantare sociala.
   „Situatia actuala si prevederile impuse de autoritati, legate de mobilitatea intr-un spatiu inchis, ne-au determinat sa ne gandim la noi modalitati de a ajuta clientii sa-si reduca timpul petrecut in trafic, deplasandu-se de la un centru comercial la altul, sau in interiorul mai multor spatii inchise. De asemenea, un program mai lung reprezinta o alta modalitate prin care clientii se pot bucura de cumparaturi in siguranta”, adauga Dragos Sirbu.
   Magazinul Flanco este pozitionat in incinta Kaufland Tg. Jiu – Luncilor de pe strada  Termocentralei, nr. 2A. Programul de lucru este de luni pana sambata, de la ora 7:00 la 22:30, respectiv 8:00-20:00, duminica.
   Despre Flanco:
    
   Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.500 de angajati, compania detine o retea de 156 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 116 orase ale României. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin.
    
   Despre Kaufland România
   Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine, 132.000 de angajati in 8 tari si o retea de 133 de magazine in România. Kaufland România a obtinut pentru al patrulea an consecutiv certificarea „Angajator de Top” in România si, pentru prima data, titlul de „Angajator de Top” in Europa, dovedind astfel ca angajatii sunt o prioritate pentru companie si ca atingerea performantei, inclusiv la nivelul grijii pentru oamenii Kaufland, a devenit deja o traditie. In 2019, Kaufland România a primit pentru a treia oara certificarea Best Buy Award, care atesta ca este lantul de magazine cu cel mai bun raport calitate – pret de pe piata locala. Kaufland detine si distinctia Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienti, acordata de Institutul international ICERTIAS, in urma unei analize de piata. Strategia noastra are ca scop indeplinirea dorintelor clientilor cu accent pe garantiile si serviciile noastre, varietate, un nivel ridicat de calitate si, bineinteles, preturi atractive. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaufland.ro.
    
    
    
   Pentru informatii suplimentare, va stam la dispozitie
   Premium Communication
   Sorana Savu - 0745.061.858
   [email protected]
   Andreea Apostu – 0747.128.441  
   [email protected]
   www.flanco.ro
    
   Pentru mai multe detalii va rugam contactati: [email protected].
    

 • 10 martie 2020: Vanzarile Flanco Retail cresc intr-un ritm dublu fata de media pietei si ating 1,21 miliarde lei in 2019

  Profitul net al companiei a crescut cu 87%, de la 21,4 milioane lei in 2018 la 40 milioane lei in 2019.
  Compania investeste in dezvoltare din propriile resurse, valoarea alocata in acest sens anul trecut fiind de 14,3 milioane lei, aproximativ 67% din profitul anului precedent
  Strategia companiei s-a orientat pe trei directii: vanzari omnichannel, tehnologie si consolidarea echipei
  Flanco a deschis 30 de noi magazine in 2019, echivalentul a 200 de noi locuri de munca Bucuresti, 10 martie 2020 - Flanco Retail, compania romaneasca prezenta pe piata autohtona din 1994, a inregistrat vanzari de 1,21 miliarde de lei in 2019, in crestere cu 13,1% fata de anul precedent si cu mult peste media de crestere a pietei, care a fost de aproximativ 6,5%, conform studiilor independente.

  „2019 a fost anul in care am implinit un sfert de secol de activitate, dar si anul in care ne-am reconfirmat strategia de crestere in conditii de eficienta”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. „Ceea ce parea, initial, o decizie foarte riscanta sau, eufemistic vorbind, curajoasa, anume retragerea din mari centre comerciale si reorientarea catre orasele medii si mici din tara, a fost, in fapt, o mutare foarte buna, si la propriu, si la figurat. Magazinele de dimensiuni mai reduse, cu vaduri bune, in orase in care retailul modern de tip electro-IT inca nu ajunsese, au dat si dau rezultate foarte bune, reflectate in rata noastra curenta de profitabilitate.”

  In 2019 compania si-a extins numarul de magazine din reteaua nationala, concentrandu-se in continuare pe prezenta din orasele mici si medii. La finalul lui 2019, reteaua de magazine Flanco numara 156 de unitati deschise in 115 orase. Acest numar a fost atins in urma a 30 de deschideri de magazine si a 7 inchideri, desfasurate pe parcursul anului, completate cu reamenajarea a 4 magazine potrivit conceptului lansat in 2018, si anume Simplu-Usor-Sigur, concept care ofera clientilor o experienta de cumparare mai placuta si mai rapida.

  In paralel cu reteaua offline, oferta online a Flanco a crescut si ea – retailerul urmarind sa mentina un echilibru intre vanzarile online si cele offline, in ideea acoperirii optime a cerintelor pietei. Site-ul flanco.ro a pus la dispozitia clientilor nu numai un portofoliu extins de produse, dar si o gama de servicii financiare care pana nu demult erau rezervate numai mediului offline, cum ar fi de exemplu creditul cu aprobare imediata.

  Pe segmentul online, vanzarile Flanco au inregistrat o crestere de 24,9%. Peste 75% din trafic este generat de pe telefoane si alte dispozitive mobile, iar peste 60% din valoarea vanzarilor este generata, si ea, tot de pe dispozitivele mobile. Aproximativ 25% din tranzactii sunt platite cu cardul, insa peste 30% din clienti aleg sa isi rezerve produsul online si sa il ridice personal din magazine.

  Tot in reteaua de magazine, compania este, incepand cu acest an, in masura sa acorde credite de consum de doua ori mai repede. Acest lucru este posibil datorita unui parteneriat incheiat cu cu FintechOS, companie de tehnologie pentru servicii financiare.

  „Ne-am axat de ceva vreme pe acordarea de servicii financiare care sa sustina achizitiile bunurilor de folosinta indelungata - credite si facilitati financiare - atat direct, cat si prin intermediul partenerilor bancari si non bancari” explica Dragos Sirbu. „Astfel, cu ajutorul FintechOS, am lansat o platforma de creditare de tip marketplace, prin care solicitarile de finantare ale clientilor nostri se trimit concomitent la mai multi parteneri finantatori. Beneficiile sunt importante, pe langa economia mare de timp, clientul poate sa-si aleaga solutia de creditare optima, in cateva minute.”

  Anul trecut, Flanco a inregistrat cea mai mare crestere procentuala pe segmentul de electrocasnice mici. Astfel, daca piata a crescut cu aproximativ 14% in aceasta categorie, vanzarile Flanco Retail au fost mai mari cu peste 27%.

  Cele mai importante categorii de produse care au adus aceasta crestere pentru Flanco au fost aspiratoarele de tipul HandStick (124%), De asemenea, aspiratoarele robot au avut o crestere valorica solida de patru ori fata de anul trecut, in timp ce la nivel de piata, cresterea a fost de 145%, ponderea lor in segment ajungand la 15%, fata de 7,6% anul precedent. Automatele de cafea, si ele aflate in topul celor mai vandute obiecte de uz casnic, si-au pastrat ritmul de crestere in piata cu 33%, ajungand la 57%, in timp ce la Flanco au crescut cu 103%.

  „In ceea ce priveste categoria electrocasnicelor mici, cele mai mari cresteri se inregistreaza in zona produselor care sunt un factor de imbunatatire a calitatii vietii”, afirma Dragos Sirbu. „Toate sunt produse care, acum cativa ani, ar fi fost considerate produse sofisticate. In 2019 am depasit, in fine, cadrul produselor de stricta necesitate.”

  Piata de telecom a crescut in anul 2019 cu 5,6%, in timp ce avansul Flanco a fost de 16,4%, in acest segment. „La smartphone-uri, tendinta de crestere arata, in continuare, preferintele catre un ecran mai mare, dar aici totul tine foarte mult si de ofertele producatorilor. In aceasta categorie intra si sectiunea de Core Wearables (smartwatch-uri si smartbrand-uri), care a crescut in piata cu peste 70%, pe cand la Flanco valoarea cresterii a fost de 126%.

  „Am crescut foarte mult pe tehnologie, pentru ca ne-am dorit sa atragem in magazinele noastre si segmentul tanar, care urmareste trendurile internationale si pune accent mare pe mobilitate si conectivitate”, explica Dragos Sirbu. „O data cu dezvoltarea platformelor de streaming audio-video, care au prins foarte bine si la noi in tara, era firesc sa investim in tehnologia de varf, mai ales in ceea ce priveste Smart TV-urile. Calitatea echipamentelor tine acum foarte bine pasul cu cea a continutului.”

  In 2019, Flanco a continuat proiectele dedicate retentiei angajatilor, cu ajutorul propriei platforme de e-learning, dezvoltand traininguri interne cu un continut adaptat pentru aceasta platforma, cu scopul de a creste calitatea serviciilor oferite de angajati, in special pentru cei care ofera consultanta in magazine. Politica de incurajare a promovarii interne continua sa dea rezultate, iar faptul ca Flanco ofera un mediu fertil de crestere profesionala este dovedita si de faptul ca peste 80% din functiile de conducere din organigrama companiei sunt ocupate de oameni promovati din interiorul organizatiei.

  „Suntem constienti ca investitia cea mai mare pe care trebuie sa o facem - si aici nu ma refer doar la entitatea Flanco Retail, ci la intreaga industrie - este in angajati. Colegii nostri sunt cei care determina, de fapt, cresterile financiare sau perceptia asupra brandului nostru, ambele fiind in egala masura importante”, declara Dragos Sirbu. „Am inteles acest aspect si ne dorim sa investim continuu in imbunatatirea serviciilor pentru clienti, dar si calitatea vietii pentru angajati, iar acest lucru se observa si din faptul ca, in 2019, venitul mediu al angajatilor Flanco a crescut cu 20%, cea mai mare rata de crestere din istoria noastra recenta”, adauga Dragos Sirbu.

2019

 • 31 iulie 2019: Flanco a inregistrat vanzari de 433 milioane lei in primele 6 luni ale anului 2019, in crestere cu 18% fata de primul semestru din 2018  Bucuresti, 31 iulie 2019:Flanco Retail continua si in 2019 cresterea in conditii de profitabilitate si eficienta. Brandul romanesc, activ pe piata locala din 1994, a incheiat primul semestru al anului cu vanzari in valoare de 433 milioane lei, cele mai mari din istoria companiei, in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in conditiile in care piata de electro-IT a crescut cu 6%.

  In aceeasi perioada, piata de electro-IT din Romania a crescut cu 6%
  Expansiunea in teritoriu a continuat prin deschiderea a 16 magazine noi
  Magazinul online flanco.ro a inregistrat o crestere de 30%

  „Dupa rezultatele istorice obtinute anul trecut, am continuat neabatut executarea strategiei incepute in 2017 de crestere sanatoasa a afacerii”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. „Ne-am concentrat pe eficientizarea activitatilor – fie ca vorbim despre dinamica retelei nationale de magazine sau despre magazinul online flanco.ro, despre proiectele gandite pentru angajati sau clienti – iar rezultatele sunt pe masura”, adauga CEO-ul Flanco Retail.

  La sfarsitul lunii iulie compania detinea o retea de 149 de magazine, dintre care 12 nou deschise pe parcursul primei jumatati din 2019 si inca patru deschise in luna iulie. In aceasta perioada, Flanco s-a concentrat pe extinderea prezentei mai cu seama in orasele medii si mici, precum si pe dezvoltarea omnichannel a intregii structuri de business.

  “Am inceput anul cu deschideri de magazine in Borsa si Vulcan, ne-am bucurat sa ajungem cu primele noastre magazine, la clientii nostri din Moreni, Toplita, Odobesti, Pucioasa, Gherla, Cernavoda, Petrila, Targu Ocna, Buhusi, Beius, Falticeni si am adaugat un al doilea magazin in orasele Roman, Vaslui si Drobeta-Turnu Severin”, mentioneaza CEO-ul Flanco Retail.

  In acelasi timp, dezvoltarea omnichannel a retailerului continua sa livreze rezultate: vanzarile pe canalele digitale si in special comenzile plasate de pe dispozitivele mobile si-au continuat tendinta ascendenta si au generat o crestere de 30% fata de aceeasi perioada a anului 2018.

  „Tinem pasul cu evolutia tehnologiei si urmarim sa fim parte din viata clientilor nostri oriunde si oricand au nevoie de noi. Aceasta a devenit obiectivul principal pentru toate departamentele si proiectele noastre, cu accent pe imbunatatirea magazinului online flanco.ro si optimizarea versiunii pentru mobile – iar acest lucru este vizibil in cresterile din primul semestru”, spune CEO-ul Flanco.

  In ceea ce priveste creditarea, aceasta a stagnat mai degraba in primul semestru. Motivele principale au fost disfunctionalitatea interogarii bazelor de date ale ANAF, pentru o buna perioada de timp, dar si modificarile legislative survenite la inceputul anului (OUG 114 si noile norme ale BNR pentru creditarea persoanelor fizice). In schimb, cumparaturile prin cardurile de credit au crescut cu 20% fata de anul trecut.

  „Tot in aceasta perioada, am resimtit o presiune crescanda pe costuri. Fata de aceeasi perioada a lui 2018, costurile chiriilor si a utilitatilor au crescut cu peste 5%, in timp ce costurile dedicate personalului s-au marit cu peste 25% fata de primul semestru al 2018” puncteaza CEO-ul Flanco.

  La nivelul echipei, retailerul a continuat sa investeasca in solutii de retentie si motivare, lansand noi cursuri specializate pe platforma proprie de e-learning. Angajatilor li se ofera posibilitatea de dezvoltare, atat pe plan personal, cat si profesional, pentru a se pune la curent cu noile tehnologii si proceduri de lucru.

  In acest prim semestru, Flanco s-a alaturat initiativelor Ministerului Mediului si ale Primariei Capitalei, prin participarea la programele „Rabla pentru Electrocasnice” si „Eco-Vouchere”. 60% din numarul total de vouchere au fost folosite la Flanco pentru televizoare si 40% pentru electrocasnice mari. Detinatorii voucherelor Rabla sau ale eco-voucherelor sunt in continuare asteptati in toate magazinele din tara si respectiv cele din Bucuresti, precum si pe flanco.ro pentru a beneficia de reduceri la produsele mai eficiente energetic.

  „Ne implicam de fiecare data in aceste campanii care imbina ecologia cu economia. Clientii au posibilitatea sa isi inlocuiasca electrocasnicele vechi cu unele de noua generatie, cu consum mai redus de energie si performante crescute – ajungand astfel, din nou, la cuvantul sub egida caruia opereaza Flanco: eficienta”, adauga CEO-ul Flanco.

  Planurile Flanco pentru intregul an 2019 prevedeau o crestere cu 12% a cifrei de afaceri si adaugarea a inca 20 de noi unitati la reteaua nationala de magazine.

  „Rezultatele primului semestru ne incurajeaza sa marim ritmul deschiderilor de noi magazine. Avem in plan inca 10 locatii pana la sfarsitul anului, urmand sa incheiem 2019 cu 26 de magazine nou deschise”, incheie Dragos Sirbu, CEO-ul Flanco.

 • 23 mai 2019: Televizoare incepand de la 299 lei pentru clientii Flanco prin programul Rabla pentru electrocasnice  Bucuresti, 23 mai 2019:Flanco Retail participa cu toate cele 143 de magazine de la nivel national, dar si online prin flanco.ro, la Rabla pentru electrocasnice, programul care contribuie la inlocuirea parcului invechit de electrocasnice mari si televizoare si la reducerea facturilor de energie electrica pentru consumatorii individuali. Locuitorii din 103 orase ale Romaniei pot folosi voucherele Rabla pentru a pleca, pe loc, cu produsul dorit din magazin.

  Valorificand voucherele primite in cadrul programului, clientii isi pot inlocui electrocasnicele si televizoarele vechi, la preturi modice sau chiar aproape gratuit.

  „Durata medie de utilizare pentru masini de spalat si combine frigorifice este de 6-8 ani, iar romanii le inlocuiesc dupa 10-12 ani. Astfel, programul Rabla pentru electrocasnice este benefic atat pentru mediu, cat si pentru clienti, care isi pot achizitiona si masini de spalat vase, aparate de aer conditionat si televizoare de ultima generatie, la preturi considerabil mai mici”, a declarat Dragos Sirbu, CEO Flanco. „Spre exemplu, vor fi televizoare de 81 cm pentru care clientul va plati doar 299 lei sau masini de spalat pentru care clientii vor achita doar 50% din pret”.

  Finantarea se acorda de catre Administratia Fondului de Mediu sub forma de vouchere valorice, pentru achizitionarea de echipamente electrice si electrocasnice de uz casnic din urmatoarele categorii: masini de spalat rufe, masini de spalat vase, frigidere, congelatoare, combine frigorifice, lazi frigorifice, aparate de aer conditionat si televizoare. Valoarea voucherelor este stabilita pe baza gradului de eficienta energetica, astfel:


  • 200 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++ si televizoare cu eficienta energetica A sau A+;
  • 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++, masini de spalat vase cu eficienta energetica A++, frigidere, combine frigorifice, lazi frigorifice si congelatoare cu eficienta energetica A++;
  • 400 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A+++, frigidere, combine frigorifice si lazi frigorifice cu eficienta energetica A+++, aparate de aer conditionat (inclusiv portabile) cu eficienta energetica la racire A++ sau A+++, televizoare cu eficienta energetica A++ sau A+++.

  Odata ce au intrat in posesia voucherului, clientii au la dispozitie 15 zile pentru a-l utiliza. In magazinele fizice, consultantii de vanzari Flanco vor consilia si indruma clientii pentru finalizarea procedurii si pentru cumpararea produsului dorit.

  “Noi le punem la dispozitie clientilor nostri cea mai extinsa retea electro-IT din Romania: 143 de magazine situate in 103 orase ale tarii. Dar si, in premiera de la aceasta editie, magazinul online flanco.ro, de unde isi pot achizitiona electrocasnice noi pe baza voucherelor Rabla”, completeaza Dragos Sirbu.

  Tot in premiera, retailerul a dezvoltat impreuna cu partenerul financiar Cetelem o oferta de finantare dedicata, Creditul Rabla pentru Electrocasnice, prin care ofera clientilor costuri reduse de finantare la achizitia produselor cu o valoare de peste 1.500 lei incluse in program.

  Inscrierile in programul Rabla pentru electrocasnice se deschid vineri, 24 mai, si se fac prin intermediul aplicatiei disponibile pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro. Dupa parcurgerea pasilor si completarea datelor solicitate, va fi generat automat un mesaj de confirmare, care contine numarul unic al inscrierii si codul unic de accesare. Aceste informatii trebuie retinute, fiind necesare pentru autentificarea ulterioara in contul AFM, pentru obtinerea voucherului. Pe masura ce primeste cereri, AFM va aproba finantarile si va afisa lista solicitantilor cu finantari aprobate, pe website-ul mentionat. Odata ce se regaseste pe lista finantarilor aprobate, solicitantul trebuie sa se autentifice in cont, unde va regasi voucherul.

 • 9 mai 2019: Flanco sprijina dublarea numarului de centre after-school din programul „Noua Ne Pasa” pentru anul scolar 2019/2020  Bucuresti, 9 mai 2019: – Flanco va continua si in anul scolar 2019/2020 sa sprijine programul „Noua ne pasa”, derulat de Fundatia eMAG, prin care sunt organizate centre after-school in scolile din comunitatile rurale, cu scopul de a reduce abandonul scolar. Ca urmare a donatiilor generoase ale clientilor din toata tara, retailerul a oferit suportul financiar necesar pentru dublarea numarului de centre din program si, prin urmare, a elevilor sprijiniti in parcurgerea completa a anilor de educatie gimnaziala si in promovarea examenului de Evaluare Nationala.

  Astfel, pe 6 mai a inceput perioada de inscriere a scolilor care doresc sa se alature programului in urmatorul an, proces care se va derula pana pe 6 iunie. Pentru aceasta etapa a proiectului sunt vizate scoli din judetele Ilfov, Prahova, Neamt, Suceava, Constanta, Buzau, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Tulcea si Teleorman.

  ”«Noua ne pasa» a devenit pe parcursul celor trei ani de desfasurare un proiect de suflet pentru angajatii nostri, care au reusit sa transmita mesajul si sa insufle entuziasmul lor si clientilor, acestia implicandu-se in numar din ce in ce mai mare, de la un an la altul”, a declarat Dragos Sirbu, CEO Flanco. ”Le multumim tuturor celor care ne trec pragul magazinelor in cautarea produselor si serviciilor care le fac viata mai usoara si mai frumoasa si se gandesc sa contribuie la oferirea unei vieti mai frumoase si copiilor din comunitatile rurale!”

  Programul a debutat in anul scolar 2016/2017, iar in cel de-al treilea an scolar consecutiv in care Flanco l-a sprijinit, numarul donatorilor din magazinele retailerului a ajuns la aproximativ 100.000, in crestere cu 15% fata de anul anterior, iar valoarea donatiilor a atins suma de 1.100.000 lei, cu 10% mai mare comparativ cu 2017.

  „Pentru ca si evaluarea din teren ne-a aratat ca programul functioneaza, continuam sa-i cautam pe dascalii care doresc sa le fie alaturi acestor copii si in afara orelor de curs. Obiectivul nostru pentru anul scolar 2019/2020 este ca inca 13 scoli sa beneficieze de program si sa ajungem, astfel, cu ajutorul Flanco, la un total de 25 de centre in toata tara” adauga Tudor Vlad, Presedinte Fundatia eMAG.

  De-a lungul ultimilor trei ani, programul „Noua ne pasa” a reusit sa reduca rata de abandon scolar in comunitatile rurale incluse in proiect, iar peste 600 de elevi au obtinut rezultate mai bune la clasa, au primit consiliere psihologica si vocationala si au beneficiat de o masa calda si de rechizite. Fiecare centru primeste o bursa anuala in valoare de 10.000 euro, care acopera cheltuielile pentru masa copiilor, materialele didactice si plata profesorilor.

  Pentru mai multe detalii privind conditiile de inscriere si derularea proiectului accesati https://nouanepasa.ro/aplicatii/.

 • 8 aprilie 2019: Reteaua Flanco a ajuns in 100 de orase din tara, Flanco a deschis in Odobesti cel de-al 139-lea magazin al retelei  Bucuresti, 8 aprilie 2019: – Flanco Retail a inaugurat vineri, 5 aprilie, primul sau magazin din Odobesti, judetul Vrancea, ajungand astfel la o retea de 139 de magazine, localizate in 100 de orase din intreaga tara.

  Flanco Retail a deschis in 5 aprilie primul sau magazin din Odobesti
  Retailerul planuieste alte trei deschideri in urmatoarea luna – in Pucioasa, Gherla si Roman
  Strategia de expansiune puternica in teritoriu continua, 20 de noi magazine fiind planificate pentru anul in curs

  “Cu o suprafata totala de 116 mp, magazinul din Odobesti si cei patru angajati si-au intampinat primii clienti cu oferte speciale, produse electro-IT si tehnologii de ultima generatie, precum si cu toate serviciile puse la dispozitie de Flanco la nivel national – solutii de finantare avantajoase, livrare la domiciliu si garantie extinsa”, spune Mihai Barbu, Director Vanzari Flanco Retail.

  Magazinul este situat pe strada Stefan cel Mare, nr. 40, bl. G1, la parter, si este deschis de luni pana vineri, intre orele 9:00-19:00, iar sambata pana la ora 14:00.

  Retailerul isi propune ca pana la finalul anului sa deschida aproximativ 20 de magazine si sa isi consolideze, astfel, prezenta pe intreg teritoriul tarii, in special in orase mici si mijlocii.

  „Am inceput anul in forta, cu deschideri de magazine in Borsa (jud. Maramures), Vulcan (jud. Hunedoara), Moreni (jud. Dambovita) si Toplita (jud. Harghita). Odata cu deschiderea din Odobesti, ne-am bucurat sa atingem de 100 de orase in care Flanco este prezent, insa nu ne oprim aici. Doar in urmatoarea luna avem deja planificate alte trei inaugurari de magazine, doua dintre ele in premiera pentru orasele respective”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail.

  Pe 12 aprilie, Flanco va deschide primele sale magazine din Pucioasa (jud. Dambovita) si Gherla (jud. Cluj), iar pe 10 mai va inaugura un al doilea magazin in Roman (jud. Neamt).

  Noile magazine se inscriu in planul retailerului de a ajunge la o retea de aproximativ 160 de locatii pana la finalul anului, obiectiv pentru care a prevazut un buget de investitii in valoare de 12 milioane lei.

  Cu o echipa de peste 1.500 de angajati, retailerul continua sa investeasca in cresterea numarului de consultanti de vanzari si in training-ul acestora, pentru care a dezvoltat programe dedicate de resurse umane, cu scopul imbunatatirii permanente a serviciilor de consiliere oferite in magazine.

 • 25 martie 2019: Flanco promoveaza noi membri in echipa de Senior Management  Bucuresti, 25 martie 2019: – Flanco Retail anunta modificari in componenta echipei de Senior Management a companiei, pe care o va extinde, incepand cu luna mai a acestui an, cu inca doi membri.

  Catalin Croitoru, Director achizitii, si Radu Bercea, Director canale digitale, vor face parte din consiliul director al Flanco Retail

  Astfel, Catalin Croitoru, in prezent Director achizitii, si Radu Bercea, Director canale digitale, se vor alatura consiliului director al companiei, format, in prezent, din Directorul general – Dragos Sirbu, Directorul financiar – Andreea Pirvu, Directorul de marketing – Antonela Ciucasu, Directorul de resurse umane – Nicoleta Capata si Directorul de retail – Mihai Barbu.

  “Dezvoltarea profesionala continua si promovarea interna sunt factori motivatori importanti in echipa Flanco, cu beneficii atat pentru colegii nostri, cat si pentru companie, al carei succes este direct legat de expertiza si experienta liderilor sai”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. “Catalin Croitoru si Radu Bercea conduc in prezent departamente importante in Flanco – Achizitii si Canale Digitale – cu rezultate foarte bune. Acestea, alaturi de expertiza in retail dobandita in cei 15, respectiv 17 ani de cariera, ii recomanda pentru noua calitate de membri ai echipei de Senior Management, cu rol activ in coordonarea strategica a companiei.”

  Catalin Croitoru si-a inceput cariera in Flanco in anul 2004, din pozitia de Consultant de vanzari. De-a lungul anilor, a evoluat impreuna cu compania si a fost promovat in pozitii cu responsabilitati manageriale: Director adjunct si apoi Director magazin, Manager regional vanzari, Manager divizie electrocasnice mari, ajungand, in prezent, la functia de Director achizitii, pe care o ocupa februarie 2017.

  “Datorita parcursului profesional bogat pe care l-a avut in cadrul companiei, Catalin este foarte bine familiarizat cu intregul lant prin care Flanco creeaza valoare – de la relatia cu producatorii pana la satisfactia clientului final. Iar de-a lungul anilor a format si a gestionat echipe cu performante foarte bune”, spune Dragos Sirbu.

  Cu o experienta de peste 17 ani in retail, Radu Bercea s-a alaturat echipei Flanco in 2011, ocupand diverse pozitii de conducere: Manager produs divizie electronice, Manager divizie electronice, Manager categorie electronice & IT si Director canale digitale, dobandind, astfel, o pretioasa experienta omnichannel.

  “Despre Radu pot spune ca este prin excelenta om de echipa, o persoana cu adevarat pasionata de vanzari si de intelegerea perspectivei clientului – obicei format inca de la inceputul carierei, cand a pornit la drum din pozitia de consultant vanzari. Din septembrie 2017, de cand ocupa functia de Director canale digitale in cadrul Flanco, a contribuit substantial, cu echipele pe care le-a coordonat, la dezvoltarea canalelor de vanzari online, care au inregistrat, in aceasta perioada, cea mai mare rata de crestere din istoria companiei”, adauga CEO-ul Flanco.

 • 11 martie 2019: Flanco a depasit 1 miliard de lei cifra de afaceri si si-a crescut profitul de 4 ori, in 2018  Bucuresti, 11 martie 2019: – Flanco Retail a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 1,07 miliarde lei, in crestere cu 9% fata de anul precedent, si cu un profit de 21 de milioane lei, de patru ori mai mare comparativ cu 2017.

  Retailerul a ajuns la un profit de 21 de milioane lei si la o retea de 135 de magazine
  Vanzarile online generate de pe dispozitivele mobile au crescut cu 58%
  Gradul de retentie a personalului a crescut cu 20%, in sens invers trendului general din piata

  “Urmarirea cu consecventa, pe parcursul ultimilor ani, a strategiei de eficientizare a retelei de magazine a dus la un 2018 cu rezultate foarte bune atat la nivelul vanzarilor, cat si al profitabilitatii, care demonstreaza ca Flanco este o companie solida, cu un ritm de crestere sigur si constant”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco. “Intr-o piata atat de volatila cum este cea electro-IT, increderea pe care brandul o inspira atat clientilor, cat si echipei interne, este esentiala.”

  La finalul lui 2018, reteaua de magazine Flanco numara 135 de unitati, cu o suprafata totala de vanzare de peste 70.000 mp. Cifra a fost atinsa in urma a 18 deschideri si a 8 inchideri desfasurate pe parcursul anului, completate de 13 magazine reamenajate potrivit conceptului nou lansat, Simplu-Usor-Sigur, care si-a propus sa ofere o experienta de cumparare mai buna si mai facila clientilor Flanco.

  Prezent in 95 de orase ale tarii, cu 8 orase mai mult decat in 2017, retailerul s-a concentrat pe tipurile de spatii care si-au dovedit eficienta de-a lungul timpului – magazine amenajate in galerii comerciale si parcuri de retail (40%), urmate de magazinele stradale (40%), restul de 20% fiind reprezentat de magazinele din centre comerciale, in special in marile orase. O alta premiera marcata de retailer in 2018 o reprezinta deschiderea primului outlet electro-IT din retailul autohton – magazinul Flanco Mihai Bravu din capitala.

  “Strategia pe care am urmat-o in offline si-a dovedit eficienta la nivelul vanzarilor inregistrate in magazine. Desi per total traficul a inregistrat o usoara scadere, ca urmare a numarului tot mai mare de clienti care prefera sa cumpere online, rata de conversie din magazine a crescut cu 10%, ceea ce ne demonstreaza ca aceia care ne calca pragul sunt mai bine informati si mai hotarati in actul de cumparare”, spune Dragos Sirbu.

  Online-ul, si mai cu seama canalul de mobile, ocupa o pondere tot mai mare din totalul vanzarilor. 70% din traficul online provine din mobile, iar vanzarile generate de pe dispozitive mobile au crescut cu 58% fata de 2017. La succesul vanzarilor online a contribuit si serviciul de creditare care poate fi accesat direct pe flanco.ro, cu o crestere spectaculoasa, de 74%.

  “2018 a mai insemnat, pentru noi, o optimizare a comenzilor online, cu accent pe mobile si pe componenta logistica. Astfel, 9 din 10 clienti si-au primit in continuare coletul in mai putin de 48 de ore, desi, fata de 2017, a crescut cu 26% volumul de marfa pe care l-am manevrat in lantul nostru logistic”, completeaza CEO-ul Flanco.

  Valoarea investitiilor companiei a crescut cu 25% fata de anul 2017, pana la un total de 10 milioane lei. Doua treimi din aceasta suma au mers catre reteaua de magazine, iar restul s-a impartit in mod egal intre investitiile in infrastructura IT si in programele HR.

  Investitiile si programele implementate de retailer la nivelul resurselor umane s-au tradus, in 2018, printr-o imbunatatire cu 20% a retentiei de personal, retentie care se afla de altfel pe un trend ascendent de la an la an. Veniturile angajatilor au crescut, in medie, cu 14% fata de anul anterior, iar 85% din echipa din magazine a accesat bonusul lunar.

  Printre programele derulate se numara migrarea eforturilor de training catre e-learning, cu rezultate foarte bune – 98% dintre angajati au fost activi in platforma de e-learning, fiecare parcurgand, in medie, 9 cursuri, care au insumat peste 14.500 de ore de training. Un alt element de noutate il reprezinta campaniile de recrutare pentru persoane cu dizabilitati desfasurate de retailer, care au avut drept rezultat integrarea a 20 de oameni in organigrama companiei.

  Flanco a sustinut pentru al treilea an consecutiv programul de CSR Noua Ne Pasa, care urmareste combaterea abandonului scolar, prin deschiderea de centre de tip afterschool pentru copiii defavorizati din mediul rural. Prin promovarea programului la nivelul intregii retele de magazine, retailerul a reusit sa colecteze peste 1,1 milioane lei din donatiile facute de clienti, pentru cele 15 centre afterschool care contribuie la educatia a 600 de elevi.

  Pentru 2019, Flanco isi propune un ritm de crestere de 12% si o extindere a retelei cu alte 20 de magazine, pregatind investitii in valoare de 12 milioane lei. “Ne dorim sa venim in intampinarea clientilor nostri, cu accent pe zonele pentru care si-au manifestat in mod special interesul – cum ar fi comenzile online, prin optimizarea acestora cu optiuni noi de livrare, sau gama de servicii, pe care ne dorim sa o extindem in acest an”, spune Dragos Sirbu. In ceea ce priveste zona de HR, compania va continua sa se concentreze pe scaderea fluctuatiei de personal si pe dezvoltarea platformei de e-learning din punct de vedere al continutului, atat cu traininguri tehnice, cat si de dezvoltare personala. ”Urmarim sa crestem productivitatea angajatilor, cu focus pe activitatea din reteaua noastra de magazine, pentru a putea sa ne servim cat mai bine si mai eficient clientii”, incheie CEO-ul Flanco.

2018

 • 21 decembrie 2018: Flanco are cea mai extinsa retea de magazine electro-IT in care clientii pot folosi voucherele Rabla pentru electrocasnice  Bucuresti, 21 decembrie 2018: – Flanco Retail, a carui retea a ajuns, in prezent, la un numar de 135 de magazine, amplasate in 95 de orase din tara, ofera clientilor posibilitatea de a-si achizitiona electrocasnice noi cu vouchere acordate in cadrul programului ”Rabla pentru electrocasnice” (programul national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante, din punct de vedere energetic, derulat de Administratia Fondului pentru Mediu si finantat din Fondul pentru mediu).

  “Ca membri in acest program, le punem la dispozitie clientilor nostri cea mai extinsa retea de magazine electro-IT, din care isi pot achizitiona electrocasnice noi pe baza voucherelor Rabla pentru electrocasnice”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco. “Este un program benefic atat pentru mediu, cat si pentru clienti, care vor se vor bucura de masini de spalat, aparate frigorifice si aparate de aer conditionat de ultima generatie, de calitate superioara, la preturi considerabil reduse.”

  Finantarea se acorda sub forma de vouchere, pentru achizitionarea de echipamente electrice si electrocasnice de uz casnic, de eficienta energetica A++ sau A+++, din urmatoarele categorii: masini de spalat rufe, frigidere, congelatoare, combine frigorifice, lazi frigorifice, aparate de aer conditionat.

  Valoarea voucherelor este stabilita pe baza gradului de eficienta energetica, astfel: 200 de lei pentru masini de spalat rufe A++, 300 de lei pentru masini de spalat rufe A+++, aparate de aer conditionat A++ sau A+++ (la racire), frigidere, congelatoare, combine frigorifice si lazi frigorifice A++, respectiv 400 de lei pentru frigidere, congelatoare, combine frigorifice si lazi frigorifice A+++. Odata ales noul echipament, se scade valoarea voucherului din pretul produsului, iar clientul achita diferenta.

  “O alta veste buna pentru clientii nostri este aceea ca valoarea voucherelor se cumuleaza cu celelalte promotii disponibile in magazine. Astfel, un client poate ajunge sa cumpere un produs din categoriile mentionate cu o reducere substantiala”, completeaza Dragos Sirbu.

  Cateva exemple din oferta actuala Flanco sunt urmatoarele:
  Masina de spalat Whirlpool cu capacitate 6 kg, 1.200 RPM si clasa energetica A+++ se afla in prezent la vanzare la un pret de 1.299 lei, redus de la 1.549 lei; din pretul de 1.299 Flanco mai scade 100 lei pentru predarea unei masini de spalat vechi, iar clientul poate beneficia de un voucher ”Rabla pentru electrocasnice” in valoare de 300 lei, astfel incat pretul final pe care il va plati clientul va fi de 899 lei.
  Frigiderul Arctic de 306L cu doua usi si clasa energetica A++ se afla in prezent la vanzare la un pret de 1.369,99 lei, redus de la 1.499,99 lei; din pretul de 1.369,99 lei Flanco mai scade 100 lei pentru predarea unui frigider vechi, iar clientul poate beneficia de un voucher ”Rabla pentru electrocasnice” in valoare de 300 lei, astfel incat pretul final pe care il va plati clinetul va fi de 969,99 lei

  Odata ce au intrat in posesia voucherului, clientii au la dispozitie 15 zile pentru a-l utiliza. Consultantii de vanzari Flanco ii asteapta in toate magazinele retelei pentru finalizarea procedurii si pentru cumpararea produsului dorit.

  Pentru a intra in posesia noului produs, clientii trebuie sa predea, la schimb, un produs vechi din aceeasi categorie, obligatoriu cu o clasa de eficienta energetica inferioara. Predarea echipamentului vechi se face odata cu primirea celui nou, in modalitatea si locatia stabilita impreuna cu Flanco.

  Inscrierile in programul “Rabla pentru electrocasnice” s-au deschis pe data de 19 decembrie si se fac prin intermediul aplicatiei disponibile pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro. Dupa parcurgerea pasilor si completarea datelor solicitate, va fi generat automat un mesaj de confirmare, care contine numarul unic al inscrierii si codul unic de accesare. Aceste informatii trebuie retinute, fiind necesare pentru autentificarea ulterioara in contul AFM, pentru obtinerea voucherului. Pe masura ce primeste cereri, AFM va aproba finantarile si va afisa lista solicitantilor cu finantari aprobate, pe website-ul mentionat. Odata ce se regaseste pe lista finantarilor aprobate, solicitantul trebuie sa se autentifice in cont, unde va regasi voucherul.

  Despre Flanco: Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.400 de angajati, compania detine o retea de 135 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 95 de orase. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin

 • 20 decembrie 2018: Clientii Flanco au donat in 2018 peste 1.100.000 lei pentru centrele after-school „Noua Ne Pasa”  Bucuresti, 20 decembrie 2018: – In cel de-al treilea an scolar consecutiv in care Flanco sprijina programul „Noua Ne Pasa”, derulat de Fundatia eMAG, numarul donatiilor din partea clientilor si valoarea acestora au crescut in mod considerabil. Astfel, pe parcursul anului 2018, numarul donatorilor a ajuns la aproximativ 100.000, in crestere cu 15% fata de anul anterior. Totodata, valoarea donatiilor a crescut cu 10% fata de 2017, ajungând la suma de 1.100.00 lei.

  “Ne bucura faptul ca programul „Noua Ne Pasa” a devenit, de-a lungul anilor, un proiect de suflet nu doar pentru noi, dar si pentru clientii nostri”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco. “Impreuna, fie prin donatii, fie prin activitatile pe care le organizam, am reusit sa sprijinim, de-a lungul ultimilor trei ani, peste 600 de elevi sa obtina rezultate mai bune la clasa si, prin urmare, sa contribuim la reducerea ratei de abandon scolar in comunitatile rurale de unde provin acestia.”

  Programul „Noua Ne Pasa”, derulat de Fundatia eMAG cu sprijinul Flanco, implementeaza centre after-school cu activitati de educatie remediala pentru copiii din mediul rural, care se afla in pericol de abandon scolar. Fiecare centru primeste o bursa anuala in valoare de 10.000 euro, care acopera cheltuielile pentru masa copiilor, materialele didactice si plata profesorilor.

  Scopul proiectului este ca toti copiii inclusi in program sa parcurga complet anii de educatie gimnaziala si sa promoveze examenul de Evaluare Nationala. Potrivit ultimei evaluari semestriale, elevii au reusit sa obtina note de trecere in proportie de 80% la limba româna si de 73% la matematica.

  In anul scolar 2018-2019, 14 centre din 8 judete si-au reluat activitatea: Magura (Buzau), Cerasu si Slon (Prahova), Vaduri, Gândinti si Bistrita (Neamt), Limanu si Negru Voda (Constanta), Putineiu (Teleorman), Cernica si Clinceni (Ilfov), Jacodu (Mures), Moldovita si Argel (Suceava). Astfel, aproximativ 500 de elevi sunt, in prezent, ajutati de 63 de profesori dedicati sa recupereze materia pierduta, primesc consiliere psihologica si vocationala, beneficiaza de o masa calda si de rechizite.

  ”Rezultatele dupa cei doi ani de proiect ne incurajeaza sa mergem mai departe, anul scolar 2018-2019 este ultimul din faza pilot. Avem acum o metoda unitara de interventie pentru toate scolile cu care lucram si putem spune ca avem un partener de incredere in echipa celor 63 de dascali. Daca in iunie 2019 rezultatele vor fi cele asteptate, din toamna anului viitor vom putea duce programul intr-un numar semnificativ mai mare de comunitati. Mizam in continuare pe Flanco si pe clientii sai pentru sustinere si le multumim in numele tuturor beneficiarilor programului! Chiar au aratat ca le pasa!”, spune Tudor Vlad, Presedinte Fundatia eMAG.

  Clienti din toata tara s-au implicat in dezvoltarea programului, prin donatii realizate la casa de marcat, in toata reteaua de magazine Flanco. Capitala se afla pe primul loc in topul oraselor care au contribuit la sustinerea centrelor after-school, urmata de orasele Pitesti, Ploiesti, Râmnicu Vâlcea, Caracal, Craiova, Slatina, Oradea, Constanta si Târgu Mures.

  “Am avut inclusiv donatii de valoare mare – 1.200 lei de la un client din Pitesti, câte 1.000 de lei de la doi clienti din Mangalia si Urziceni”, spune Dragos Sirbu. “Fiecare donatie, indiferent de suma, ne arata ca si clientii nostri cred in beneficiile aduse de acest program copiilor din medii defavorizate. Le multumim tuturor ca sunt alaturi de noi, fiecare donatie inseamna o sansa ca acesti copii sa aiba un viitor mai bun.”

  Despre Flanco: Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.400 de angajati, compania detine o retea de 135 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 95 de orase. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin

 • 16 octombrie 2018: Flanco lanseaza patru noi servicii pentru clienti  Bucuresti, 09 octombrie 2018: – Flanco isi completeaza gama de servicii de instalare si intretinere pentru clienti cu patru noi oferte: igienizarea aparatului de aer conditionat, verificarea si incarcarea cu freon a acestuia, instalarea camerelor de supraveghere si instalarea centralelor termice.

  “Ne dorim sa le facem clientilor viata mai usoara si mai frumoasa, cu ajutorul tehnologiei”, spune Catalin Croitoru, Director de achizitii Flanco Retail. “Asta inseamna ca implicarea noastra nu se incheie la casa de marcat, ci continua si dupa ce acestia se bucura de produsul achizitionat, in propriul camin. Este motivul pentru care, prin intermediul partenerului nostru, Depanero, am extins numarul de instalatori locali, pentru a le putea asigura clientilor nostri noi servicii de intretinere si instalare, in cat mai multe orase din tara. Acestea se adauga portofoliului deja foarte larg de servicii pe care il oferim clientilor nostri, sub umbrela Simplu – Usor – Sigur.”

  Operatiunile de curatare si de intretinere a aparatelor de aer conditionat sunt esentiale pentru o buna functionare a acestora, dar mai ales pentru asigurarea confortului si sanatatii utilizatorilor.

  “Specialistii recomanda sa igienizam aparatul de aer conditionat de doua ori pe an, de regula primavara si toamna, astfel incat sa evitam posibilele mirosuri neplacute, raspandirea bacteriilor si chiar declansarea unor probleme respiratorii sau a alergiilor. De asemenea, daca observam ca aparatul nu mai da randamentul initial, se impune o verificare din partea specialistilor, care pot detecta si rezolva o posibila pierdere de freon”, explica directorul de achizitii Flanco. Cumparatorii pot achizitiona cele doua servicii la preturile de 160, respectiv 200 de lei.

  Serviciul de instalare a centralei termice, indiferent daca este pe gaz sau electrica, costa 625 de lei si acopera intregul proces: de la demontarea centralei vechi, daca este cazul, pana la montarea celei noi si la obtinerea autorizatiei de punere in functiune (ISCIR).

  Pretul serviciului de instalare a camerelor de supraveghere variaza in functie de numarul acestora: 450 de lei pentru doua camere, 600 de lei pentru 4 camere, respectiv 1.050 de lei pentru opt camere.

  “Pe langa diversificarea paletei de servicii oferite, pentru noi a fost foarte important sa le facem accesibile in cat mai multe zone din tara, in special in orasele medii si mici, unde numarul instalatorilor autorizati nu este la fel de mare”, spune Catalin Croitoru. Noile servicii Flanco sunt disponibile in peste jumatate din judetele tarii. Costul deplasarii specialistilor este gratuit in 68 de orase pentru serviciile destinate aparatelor de aer conditionat, in 119 orase pentru serviciul de instalare a camerelor de supraveghere si in 41 de orase pentru serviciul de instalare a centralei termice.

  Serviciile de instalare acopera urmatoarele echipamente electronice si electrocasnice: aragaz, masina de spalat vase sau rufe, aparate incorporabile si schimbare sens usi frigider, hota, combina frigorifica side by side, boiler, televizor cu stand sau suport de perete, sistem home cinema. Deplasarea specialistilor pentru instalarea electrocasnicelor mari si a televizoarelor este gratuita in 41 de orase ale tarii, iar pentru instalarea boilerelor este gratuita in 54 de orase.

  Lista completa de servicii de instalare, precum si pretul si disponibilitatea acestora la nivel de judet sau oras pot fi consultate in magazinele Flanco.

  Flanco pune la dispozitia clientilor o gama larga de servicii, printre care reamintim: serviciul de asigurare pentru dispozitive mobile, garantia extinsa, livrare pana la usa casei, rezervare online si ridicare produs din cel mai apropiat magazin, verificarea coletului la livrare.

  Despre Flanco: Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1400 de angajati, compania detine o retea de 130 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 92 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin

 • 09 octombrie 2018: Ateliere gratuite de pregatire pentru piata muncii oferite persoanelor cu dizabilitati printr-un parteneriat intre Flanco si A&D Studio


  • Primele doua ateliere vor avea loc in Bucuresti, la sediul Flanco, pe 25 octombrie. Inscrierile sunt deschise
  • Atelierele vizeaza imbunatatirea abilitatilor de comunicare si depasirea barierelor psihologice care ii impiedica pe participanti sa obtina un loc de munca

  Bucuresti, 09 octombrie 2018: – Flanco, in parteneriat cu A&D Studio, organizeaza o serie de ateliere de lucru gratuite, destinate persoanelor cu dizabilitati din Bucuresti, care au ca tema principala pregatirea acestora pentru (re)integrarea pe piata muncii.

  “Desi a trecut mai bine de un an de la intrarea in vigoare a modificarilor Legii nr. 448/2006, care reglementeaza integrarea si incluziunea sociala a persoanelor cu handicap, numeroase persoane cu dizabilitati se afla, inca, in imposibilitatea de a-si gasi un loc de munca”, spune Nicoleta Capata, HR Director Flanco. “Ideea proiectului a venit in urma discutiilor purtate cu numeroase persoane aflate in aceasta situatie, care se temeau sa participe la interviuri si chiar sa trimita CV-uri catre potentiali angajatori, crezand ca nu vor reusi sa comunice suficient de bine cu acestia, in scris sau fata in fata. Aceste persoane se considera, de multe ori, excluse din start de pe piata muncii.”

  Primele doua ateliere vor avea loc in Bucuresti, la sediul central Flanco (Soseaua Bucuresti Nord 15-23, cladire Windsor, etaj 3), pe 25 octombrie, in intervalele orare 10:00-13:00 si 17:00-20:00, si vor fi sustinute de o serie de specialisti din cadrul companiei de dezvoltare personala si profesionala A&D Studio. La fiecare atelier vor putea participa maxim 5 persoane, iar transportul acestora poate fi decontat de catre Flanco, in limita a 50 lei. Inscrierea se poate face pana la data de 24 octombrie, ora 15:00, fie telefonic, la +40765345888, fie prin e-mail, la una dintre urmatoarele adrese – [email protected] sau [email protected],.

  Atelierele vor imbina elemente de training si de consiliere, iar formatul acestora va viza doua directii importante. “In prima parte, participantii se vor concentra pe imbunatatirea abilitatilor de comunicare, prin exercitii de redactare a unui CV sau a unei scrisori de intentie si prin exersarea situatiilor de comunicare din cadrul unui interviu. Cea de-a doua parte a atelierului vizeaza identificarea barierelor psihologice cu care acestia se confrunta si tehnici pentru depasirea lor, prin exercitii menite sa le creasca increderea in sine”, explica Adela Marin, Managing Partner A&D Studio.

  La finalul atelierului, participantii vor primi in format electronic documentele personalizate, in format editabil, pe care sa le poata transmite ulterior potentialilor angajatori.

  “Flanco incurajeaza si sustine integrarea pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati, acesta fiind un factor de care tinem cont in cadrul proceselor noastre de recrutare. Astfel, de-a lungul anilor, am reusit adaptarea mai multor posturi pentru a veni in intampinarea cerintelor acestora, iar in prezent avem printre colegi 14 persoane cu dizabilitati”, spune Nicoleta Capata.

  Atelierele sunt realizate in parteneriat cu A&D Studio, o companie romaneasca ce incurajeaza utilizarea unor metode creative de training pentru maximizarea rezultatelor si concepe ateliere de lucru dedicate, sub titlul “Si eu am dreptul sa lucrez! Sfaturi utile pentru a reusi la un interviu de angajare”.

  Despre Flanco: Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1400 de angajati, compania detine o retea de 128 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 91 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin

  Despre A&D Studio: A&D Studio este un studio creativ ce imbina cuvintele, sunetele si imaginile astfel incat sa reuseasca sa maximizeze impactul mesajelor transmise de parteneri. De la redactare de continut pentru site-uri, blog-uri, comunicate de presa, suporturi de cursuri, la realizarea de elemente tip-voice over si pana la imbinarea acestora in cadrul livrarii de cursuri, conferinte, materiale audio si video, compania ofera suport total.

  Persoane de contact
  Mirela Petrus – HR Training & Assessment Team Leader Flanco
  E-mail: [email protected]
  Adela Marin – Managing Partner A&D Studio
  E-mail: [email protected]

 • 02 octombrie 2018: Flanco ofera serviciul de asigurare pentru dispozitive mobile, adresat inclusiv persoanelor juridice


  •Serviciul a fost creat in parteneriat cu UNIQA Asigurari si acopera daunele accidentale si furtul
  •Dispozitivele mobile se pot asigura pe 12 sau 24 luni
  •Asigurarea este valabila pentru incidente petrecute oriunde in lume

  Bucuresti, 02 octombrie 2018: – Clientii Flanco beneficiaza de repararea sau inlocuirea telefonului mobil, laptopului sau tabletei daca au incheiat o asigurare la achizitionarea oricarui produs din aceste categorii.

  Serviciul este oferit in parteneriat cu compania UNIQA Asigurari, prin Marsh Broker de Asigurare–Reasigurare, si poate fi achizitionat pentru orice telefon, tableta sau laptop din oferta Flanco. Politele de asigurare se pot incheia pe loc in reteaua de magazine Flanco din intreaga tara, in momentul achizitiei produsului, pentru o durata de 12 sau 24 de luni.

  “In ultimii ani, am observat tendinta clara a clientilor nostri de a se orienta catre produse de ultima generatie si cu specificatii de top, capabile sa le faca viata mai usoara si mai frumoasa, chiar daca acestea presupun o investitie mai ridicata”, spune Catalin Croitoru, Director de Achizitii Flanco Retail. “Vorbim despre toate categoriile de produse, dar tendinta este vizibila mai ales in cazul smartphone-urilor, laptopurilor si tabletelor. Cum investitiile ridicate presupun si un risc pe masura, am decis sa raspundem asteptarilor clientilor nostri printr-un serviciu de asigurare dedicat.”

  Asigurarea disponibila in magazinele Flanco acopera doua dintre cele mai frecvente riscuri: deteriorarea accidentala, caz in care asiguratorul fie repara, fie inlocuieste produsul cu unul nou, si furtul in imprejurari grave – fie ca este vorba despre efractie sau despre deposedare prin amenintari sau violenta, caz in care aparatul este inlocuit. In ambele situatii, sunt inlocuite si accesoriile furnizate impreuna cu produsul achizitionat. Asigurarea este valabila inclusiv daca incidentele s-au produs in afara teritoriului Romaniei, oriunde in lume, in termen de 30 de zile consecutive din momentul parasirii tarii.

  “Ne dorim sa dezvoltam produse care sa raspunda nevoilor reale pe care le identificam in randul potentialilor clienti. Parteneriatul cu Flanco corespunde orientarii noastre strategice, oferind posibilitatea clientilor sa isi protejeze telefonul mobil, laptopul sau tableta impotriva daunelor accidentale sau furtului prin incheierea unei asigurari, aceste dispozitive fiind deseori predispuse unor astfel de riscuri. De asemenea, ne-am bucurat sa vedem ca am acoperit o nevoie stringenta a clientilor, fapt confirmat de succesul ofertei noastre: peste 6.500 de asigurari vandute in primele 6 luni de la lansare”, a declarat Nadia Pietreanu, Directia Marketing si Strategie Dezvoltare Vanzari, UNIQA Asigurari.

  O alta noutate adusa de Flanco si UNIQA Asigurari o reprezinta disponibilitatea serviciului inclusiv pentru persoane juridice. “Am implementat serviciul de asigurare in luna februarie, iar dupa o perioada de testare, am ales sa il extindem catre intreg portofoliul de clienti. Telefoanele, laptopurile si tabletele sunt astazi instrumente de lucru esentiale si reprezinta o resursa importanta pentru orice business. Astfel, am luat decizia de a oferi posibilitatea incheierii unei polite de asigurare inclusiv companiilor care achizitioneaza echipament electro-IT pentru angajati”, declara Catalin Croitoru.

  Despre Flanco:Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1400 de angajati, compania detine o retea de 128 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 91 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin

 • 31 iulie 2018: Vanzarile Flanco ating un nou prag istoric la finalul primului semestru, in contextul renuntarii la operarea a sase magazine situate in mall-uri


  •Retailerul va ajunge la 132 de magazine pana la finalul anului 2018
  •Veniturile personalului din magazine au crescut cu 15% fata de primul semestru din 2017
  •Comenzile de pe mobil le-au depasit pe cele de pe desktop
  •Retailerul livreaza 93% din comenzi in maximum doua zile lucratoare

  Bucuresti, 31 iulie 2018: – Flanco Retail isi continua in 2018 cresterea in conditii de profitabilitate si eficienta. Brandul romanesc, activ pe piata locala din 1994, a incheiat primul semestru al anului cu vanzari in valoare de 369 milioane lei, cele mai mari din istoria companiei, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

  “In prima jumatate a anului ne-am continuat strategia de crestere sanatoasa, cu accent pe eficientizarea intregii activitati – indiferent daca vorbim despre reteaua magazinelor fizice sau despre magazinul online flanco.ro, despre procesele interne ori echipa – iar rezultatele sunt pe masura”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. “In ianuarie am finalizat procesul de restructurare, care pentru noi a insemnat inchiderea magazinelor cu performante slabe, in special din unele mall-uri. Am facut astfel loc unui proces de dezvoltare sanatoasa a retelei, pe care l-am inceput anul trecut si pe care il vom continua cu consecventa.”

  Retailerul detine in prezent o retea de 124 de magazine, dintre care cinci nou deschise in primul semestru si sase reamenajate sau relocate, iar pana la finalul anului reteaua de magazine va depasi 132 de puncte de lucru. In aceasta perioada, Flanco s-a concentrat pe extinderea prezentei la nivel national, cu accent pe orasele medii si mici si pe consolidarea prezentei in orasele cu cerere ridicata (Bucuresti, Iasi, Suceava). “Un bun exemplu este Iasi, unde am inlocuit punctul de vanzare dintr-un mare centru comercial cu doua magazine, unul de tip box, amplasat intr-un parc de retail, si un altul stradal, cu rezultate foarte bune”, adauga CEO-ul Flanco.

  Un concept inedit de magazin, inaugurat de retailer in luna aprilie, este outletul Flanco Mihai Bravu din Bucuresti, primul outlet de produse electro-IT din Romania. Dupa un amplu proces de transformare, traficul magazinului a crescut cu 47%, iar clientii urmaresc constant ofertele, pentru a cumpara produsele dorite odata ce acestea intra in categoria desigilate sau in lichidare de stoc.

  O alta noutate, implementata de retailer in unele magazine recent deschise sau reamenajate, o reprezinta conceptul de organizare si comunicare SUS – Simplu, Usor, Sigur. “Suntem constienti de faptul ca 70% dintre clientii care ne calca pragul stiu exact pentru ce au venit. Isi cauta produsele online, iar in magazin vin sa le vada sau sa le testeze. Pentru ei am gandit un concept de amenajare simplificat, unde traseul pe care il au de parcurs de la intrare pana la produsul dorit este cat se poate de clar si de rapid. Categoriile de produse sunt mai bine delimitate, afisarea tipurilor de pret - standard ori promotional - este mai clara, iar serviciile Flanco sunt mai usor de reperat”, spune Sirbu.

  Vanzarile online isi continua tendinta ascendenta, insa cresterile cu adevarat spectaculoase sunt vizibile la comenzile si tranzactiile de pe mobil, care le-au depasit pentru prima oara pe cele realizate de pe desktop. A crescut, de asemenea, ponderea cumparaturilor prin intermediul diverselor solutii de finantare oferite de Flanco clientilor sai, acestea fiind puternic sustinute de posibilitatea accesarii unui credit direct din magazinul online flanco.ro.

  “Eficientizarea a fost obiectivul vedeta in toate departamentele si proiectele noastre. Am adus o serie de imbunatatiri magazinului online flanco.ro, astfel incat sa optimizam versiunea acestuia destinata dispozitivelor mobile, ce au o pondere tot mai mare in trafic. In plus, am adaugat optiunea de urmarire a comenzii, astfel incat clientii sa poata verifica in orice moment situatia livrarii produselor comandate. Iar pentru cei mai nerabdatori dintre acestia, oferim in continuare serviciul de rezervare online a produsului, cu ridicare in aceeasi zi din magazin”, spune CEO-ul Flanco.

  La un an de la implementarea unei aplicatii dedicate monitorizarii comenzilor, 83 din 100 de clienti primesc produsele chiar in ziua urmatoare plasarii comenzii, iar pentru 93% din comenzi se reuseste livrarea in cel mult doua zile lucratoare. Cresterea transparentei asupra procesului de livrare s-a reflectat si intr-o optimizare a utilizarii timpului consultantilor de vanzari. “Colegii din magazine au mai mult timp la dispozitie pentru consilierea clientilor. Prin intermediul aplicatiei, reusim sa economisim pana la 300 de ore pe luna, la nivel de retea, care in trecut erau alocate procedurilor birocratice”, adauga Dragos Sirbu.

  La nivelul echipei, retailerul a continuat sa investeasca in solutii de retentie si motivare. In prima parte a anului, veniturile angajatilor din reteaua de magazine au crescut cu 15%. Intreaga echipa de management si liderii de echipe din sediul central, precum si 1 din 5 mangeri de magazine au finalizat un program de training de eficienta personala si profesionala, cu focus pe abilitati precum managementul timpului, imputernicirea echipei, gestionarea prioritatilor, comunicare, cresterea productivitatii.

  Pentru a raspunde cerintelor generatiei millennials, predominante in Flanco, retailerul a digitalizat complet 12 traininguri interne – de la cele de initiere in organizatie, la cele de vanzari sau de produs. “Ne-am dorit ca toti consultantii sa primeasca acelasi continut informativ, in aceleasi conditii si cat mai repede, in cursul perioadei de initiere”, spune CEO-ul Flanco. In acest context, numarul consultantilor care au reusit sa acceseze bonusuri ca urmare a depasirii obiectivelor de vanzari a crescut in primul semestru al anului cu 25%.

  Despre Flanco:Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1350 de angajati, compania detine o retea de 124 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 90 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau pagina de Facebook

 • 6 martie 2018: 2017 – cel mai bun an din istoria Flanco Retail, cu vanzari de 983 milioane de lei


  •Anul in care retailer-ul a finalizat un plan amplu de eficientizare a retelei de magazine: 17 magazine nou deschise, 8 magazine reamenajate, 6 magazine relocate si 10 magazine inchise. Alte 6 magazine inchise pana la finalul lunii februarie 2018
  •Nivelul investitiilor realizat in companie se ridica la 8 milioane de lei

  Bucuresti, 6 martie 2018: – Flanco Retail, brand romanesc prezent pe piata autohtona din 1994, a incheiat anul 2017 cu cele mai mari vanzari din istoria companiei, ajungand la 983 de milioane de lei, ceea ce reprezinta o crestere de 7% fata de anul precedent.

  ”2017 a fost anul de varf al retail-ului din Romania, cu o crestere puternica a consumului pe numeroase segmente”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. ”Dincolo de vanzarile istorice, anul trecut a insemnat pentru Flanco si unul de reasezare si balansare a prezentei noastre in tara, pe criterii de eficienta - am deschis magazine noi (ne-am extins prezenta in alte 13 orase), am relocat alte magazine, am inchis puncte de lucru cu performante slabe, in special din incinta catorva mari centre comerciale.”

  La finalul lui 2017, Flanco Retail detinea o retea de 125 de magazine, dintre care 17 magazine nou deschise, 8 magazine reamenajate si 6 magazine relocate. In acelasi timp, retailerul a inchis anul trecut un numar de 10 magazine, care, in contextul expansiunii vanzarilor online, nu si-au mai dovedit rentabilitatea. Flanco se concentreaza, in continuare, pe prezenta in orasele medii, drept urmare, in acest an, alte 6 magazine din mall-uri au fost inchise. In perioada ianuarie 2017-februarie 2018 compania a finalizat astfel un plan de incetare a operarii unui numar de 16 magazine.

  ”Cum era de asteptat, online-ul ocupa o pondere tot mai mare in vanzarile noastre. Dar cresterea cea mai spectaculoasa am vazut-o la comenzile si tranzactiile de pe mobil, de peste 91%, precum si la creditarea online, de peste 270%”, adauga CEO-ul Flanco.

  In ceea ce priveste investitiile, care au totalizat 8 milioane de lei anul trecut, compania a alocat cea mai mare parte, aproximativ 60%, deschiderii, relocarii sau reamenajarii spatiilor sale. Un alt procent semnificativ din investitii – 20% - s-a dus catre dezvoltarea platformei online si mobile, pentru care Flanco a alocat aproximativ 1,6 milioane de lei.

  ”In ceea ce priveste site-ul nostru, flanco.ro, am investit in plaforma de mobile, am fost atenti la gama de produse si la disponibilitatea acestora in stoc, am fost mai performanti din punct de vedere logistic fata de anii anteriori, ne-am concentrat pe prezenta noastra in Marketplace si in luna noiembrie, bineinteles, pe oferta de Black Friday”, mai spune Dragos Sirbu.

  In 2017, Flanco si-a imbunatatit calitatea serviciilor de curierat, implementand o platforma pentru urmarirea eficienta a livrarilor la domiciliu. Astfel, 9 din 10 clienti care au ales serviciul de livrare la domiciliu au primit coletul in mai putin de 48h. Aplicatia ofera un proces simplu de definire si gestionare a transporturilor, impreuna cu o configuratie intuitiva pentru comenzi si standardizarea ciclului de viata al comenzii, indiferent de tipul acesteia (catre client, retur sau reparatii).

  In contextul in care angajatorii fac eforturi sa gaseasca cele mai bune solutii de retentie si motivare a angajatilor, o parte importanta a investitiilor Flanco – de 20%, a mers anul trecut catre pregatirea angajatilor. Compania a continuat un program inceput in 2016 cu managerii sai, derulat apoi cu managerii care coordoneaza directorii magazinelor si ulterior cu primii 30 de directori de magazin, privind dezvoltarea unor instrumente de management al timpului prin stabilirea si urmarirea obiectivelor, controlul prioritatilor, comunicare, imputernicirea echipei sau cresterea productivitatii personale. Flanco a implementat si un mod de monitorizare in timp real a indicatorilor de performanta atinsi de forta de vanzare, precum si o platforma de e-learning, dezvoltand traininguri interne cu un continut adaptat pentru aceasta platforma, in special pentru a creste calitatea consultantei oferite in magazine. Toate aceste investitii s-au reflectat si in retentia de personal, care a cunoscut o imbunatatire semnificativa in 2017.

  Pentru al doilea an consecutiv, compania a finantat programul Noua Ne Pasa, care urmareste combaterea abandonului scolar prin deschiderea de centre de tip afterschool pentru copiii defavorizati din mediul rural. Astfel, programul s-a extins anul trecut de la 6 la 15 scoli, respectiv de la 150 de copii la 600 copii din toata tara.

  Pentru 2018, compania urmareste sa mentina ritmul de crestere de 5-7% si sa ajunga la vanzari de peste 1 miliard de lei. De asemenea, Flanco si-a propus un nivel ridicat al investitiilor si pentru acest an, de peste 8 milioane de lei. ”In 2018 vom investi o suma semnificativa in deschiderea a 15 noi magazine, majoritatea de tip box, in parcuri comerciale, si in reamenajarea celor mai importante magazine ale retelei, pastrand focusul in mediul online, in special pe mobile dar si pe integrarea tehnologiei in procesul de dezvoltare a calitatii fortei si actului de vanzare”, adauga CEO-ul Flanco Retail.

  Despre Flanco:Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1500 de angajati, compania detine o retea de 121 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 88 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau pagina de Facebook

2017

 • 23 noiembrie 2017: Flanco a inregistrat vanzari de 200 milioane de lei in cea de-a 7-a editie de Black Friday


  •Vanzari cu 30% mai mari fata de anul trecut
  •Aproximativ 480.000 de produse vandute
  •Cele mai cautate categorii de produse: electrocasnicele si televizoarele
  •Vanzarile online in crestere cu 35% fata de anul precedent

  Bucuresti, 23 noiembrie: – Flanco Retail a inregistrat vanzari in valoare de 200 milioane de lei in cea de-a 7-a editie de Black Friday, cu 30% mai mult fata de anul precedent, cand cel mai asteptat eveniment de shopping s-a intins pe o durata de timp similara. Anul acesta, campania s-a desfasurat intre 27 octombrie si 19 noiembrie, in toate magazinele din tara si pe flanco.ro, pentru a oferi clientilor timp suficient sa-si aleaga produsele dorite si sa fie siguri ca le vor fi livrate la timp.

  “Pentru ca si anul acesta am extins campania de Black Friday la 3 saptamani, consultantii nostri specializati au reusit sa faca fata cu succes traficului ridicat din magazine, de pe tot parcursul lunii noiembrie, si sa le acorde tuturor clientilor care ne-au calcat pragul timpul, atentia si informatiile necesare”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco. “O alta categorie de cumparatori a fost aceea a clientilor deja informati, care au stiut exact ce isi doresc si au ales sa isi achizitioneze produsele din confortul propriei case. Asa cum ne asteptam, tendinta ascendenta a cumparaturilor facute online s-a mentinut, iar vanzarile pe flanco.ro au crescut cu 35% fata de anul trecut.”

  Numarul de produse vandute de retailer in cadrul campaniei de Black Friday a ajuns la 480.000, in topul preferintelor clientilor aflandu-se electrocasnicele mari (peste 60.000 de unitati vandute), electrocasnicele de bucatarie (peste 50.000), televizoarele (peste 40.000), produsele de ingrijire personala (peste 35.000) si smartphone-urile (peste 30.000).

  ”Numerosi clienti au profitat de ofertele de creditare puse la dispozitie de retailer impreuna cu partenerii de finantare. Cumparaturile in rate au reprezentat 21% din totalul vanzarilor, acestea fiind completate de cele achitate cu cardul de credit, intr-o pondere de 18%.

  “Desi am organizat o campanie de Black Friday extinsa, in weekendul de varf, adica intre 17 si 19 noiembrie, am concentrat resurse importante”, spune Dragos Sirbu. “In primul rand, am imbogatit semnificativ oferta de produse aflate la reducere si, in acelasi timp, am realimentat periodic stocurile puse la dispozitia clientilor. Am optimizat platforma online astfel incat sa raspunda cu succes traficului ridicat, iar vizitatorii nostri sa se bucure de o experienta de shopping rapida si fluida.”

  Pentru livrarea comenzilor, retailerul colaboreaza cu mai multe firme de curierat din tara. “Perioada urmatoare este, pentru noi, la fel de importanta precum evenimentul in sine. Lucram sustinut, alaturi de partenerii nostri, pentru a respecta termenele de livrare mentionate in informarea transmisa fiecarui client.”, precizeaza CEO-ul Flanco.

  Despre Flanco:Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1500 de angajati, compania detine o retea de 124 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 85 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau pagina de Facebook

 • 27 octombrie 2017: A inceput Black Friday la Flanco


  •Flanco organizeaza Black Friday intre 27 octombrie si 19 noiembrie
  •Retailerul ofera reduceri de pana la 80% in magazinele sale si pe flanco.ro
  •Clientii pot cumpara in rate atat in magazine, cat si online

  Bucuresti, 27 octombrie 2017: – Anul acesta, Flanco Retail organizeaza cel mai mare eveniment de shopping al anului in perioada 27 octombrie – 19 noiembrie, oferind reduceri de pana la 80% in cele 123 de magazine din toata tara si online, pe www.flanco.ro. Pentru Black Friday, retailerul a pregatit un stoc de peste 385.000 de produse, multe dintre ele lansate in acest an.

  “Black Friday s-a schimbat, de la an la an, nu doar la nivel local, ci si global”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco. “Anul trecut, marii retaileri internationali au sarbatorit cel mai mare eveniment de shopping al anului, la fel ca noi, timp de o luna. Pentru ca ne dorim ca toti clientii nostri sa aiba suficient timp la dispozitie sa-si aleaga produsele de care au nevoie, am decis sa urmam calendarul si in acest an. Este adevarat ca Black Friday este sarbatoarea reducerilor la cele mai dorite produse, dar livrarea lor la timp si in conditii bune e la fel de importanta. Odata ce am extins perioada reducerilor de la trei zile, la o luna, am reusit sa gestionam mai bine fluxul clientilor din magazine si de pe flanco.ro, numarul mare de comenzi si livrari, iar cei care ne-au vizitat s-au putut bucura nu doar de ofertele speciale, ci si de o experienta de shopping placuta si rapida.”

  Flanco a pregatit clientilor stocuri de peste 100.000 de televizoare, 50.000 de telefoane, 25.000 de notebook-uri, 70.000 de electrocasnice mari si 140.000 de electrocasnice mici. Stocul accesoriilor si al produselor pentru entertainment numara peste 250.000 de articole.

  Retailerul va avea disponibile peste 100 de repere din gama proprie, Vision, de la televizoare si telefoane, pana la electrocasnice mari si mici (aparate frigorifice, masini de spalat, aragazuri, aspiratoare, fiare de calcat, cuptoare cu microunde, masini de tocat, storcatoare, mixere, cafetiere, rasnite).

  “De Black Friday sarbatorim nu doar preturile bune, ci si faptul ca tehnologia ne poate face tuturor viata mai usoara”, spune CEO-ul Flanco. “Ne dorim ca oricine sa isi poata alege produsele dorite, indiferent de posibilitatile financiare de moment, asa ca oferim optiunea achitarii produselor in rate nu doar in magazine, ci si in cazul cumparaturilor facute online.”

  Retailerul pune la dispozitie oferte de creditare de pana la 24 de rate, pentru cumparaturi facute cu cardul de credit, deschis la marea majoritate a partenerilor financiari din tara. In plus, clientii pot opta pentru un credit obtinut pe loc, fara adeverinta de salariu, cu rate fixe si perioada de returnare flexibila, de la 6, pana la 60 de luni, prin Cetelem si BRD Finance. “Impreuna cu partenerii de finantare, am optimizat fluxul astfel incat sa ne permita sa oferim un proces de aprobare a creditului de trei ori mai rapid decat pana acum”, adauga Dragos Sirbu. Un alt element de noutate il reprezinta optiunea de preaprobare a creditului, valabila timp de 10 zile, pentru cumparaturile in magazinele Flanco. Anul trecut, vanzarile in rate au reprezentat peste 15% din total.

  Pe intreaga durata a campaniei, echipa Flanco va actualiza oferta de produse, urmand ca in ultimul weekend, intre 17 si 19 noiembrie, cei mai rabdatori clienti sa se bucure, la randul lor, de optiuni variate si de cele mai atractive reduceri.

  Pentru toate comenzile de Black Friday, livrarile se vor face pana la usa clientilor. Acestia au posibilitatea, si chiar sunt incurajati sa verifice coletul in momentul primirii, pentru a se asigura ca produsele comandate au ajuns in siguranta.

  Despre Flanco:Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1500 de angajati, compania detine o retea de 123 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 85 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau pagina de Facebook

 • 15 martie 2017: Vanzari in crestere cu 18% pentru Flanco Retail in 2016, pana la 917 milioane de lei


  •Investitii de 14,3 milioane de lei anul trecut, in crestere cu 35%
  •25 de magazine deschise in 2016, dublu fata de anul precedent

  Bucuresti, 15 martie 2017 – Flanco Retail a incheiat anul 2016 cu vanzari de 917 milioane de lei, cu 18% mai mult decat in anul precedent si aproape dublu fata de media de crestere a pietei, de aproximativ 9,2%, conform rezultatelor GfK Temax.

  ”2016 a fost un an de extindere puternica pentru noi, am adaugat 25 magazine retelei existente, ajungand la un total de 122 de spatii in toata tara”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. ”Desigur, investitiile au fost pe masura, din totalul de 14,3 milioane de lei, peste 70% fiind alocati deschiderilor de spatii noi, relocarilor si reamenajarilor.”

  Flanco a continuat investitia in dezvoltarea sistemului si platformelor IT. Aproximativ 3 milioane de lei au mers in aceasta directie anul trecut, in conditiile in care si vanzarile online au fost in crestere. ”Strategia noastra omnichannel a dat roade, cresterile pe online fiind semnificative fata de anul precedent, respectiv +32% trafic si +46% vanzari. Traficul pe mobil a crescut cel mai spectaculos, cu 89% fata de 2015”, adauga CEO-ul Flanco Retail.

  ”In ceea ce priveste comportamentul clientilor, acesta reflecta o crestere a gradului de educare si o rafinare a preferintelor” mai spune acesta. ”Cele mai mari cresteri ale vanzarilor le-au inregistrat produsele high-end, clientii cautand tot mai mult tehnologii si specificatii avansate, pe toate segmentele, de la televizoare si electrocasnice mari, la telefoane si electrocasnice mici.”

  Astfel, in 2016, la nivel de piata vanzarile de televizoare 4K au avut o crestere valorica la nivel de piata de 127%, in conditiile in care intreaga categorie de TV a crescut cu 22%. Televizoarele Smart au inregistrat, si ele, o crestere de 26%, iar televizoarele cu diagonale mari, de peste 60 de inch, au crescut, valoric, cu 55% fata de 2015.

  ”In ceea ce priveste categoria electrocasnicelor mari, cele mai importante cresteri sunt in zona incorporabilelor, semn ca tot mai multi dintre consumatori acorda o atentie sporita amenajarii moderne a locuintei si confortului”, adauga Dragos Sirbu. De exemplu, in timp ce vanzarile masinilor de spalat vase au crescut per total cu 40% fata de anul precedent, vanzarile celor incorporabile au avut o crestere de 46%. Si uscatoarele de rufe au cunoscut o crestere substantiala, de peste 76% la nivel valoric, comparativ cu 2015. In categoria masinilor de spalat, care a crescut per total cu 18%, cea mai spectaculoasa crestere, de 76%, s-a inregistrat pe segmentul celor de capacitate mare, egala sau mai mare de 8 kg.

  Si in vanzarile de electrocasnice mici se reflecta optiunea consumatorilor pentru produse mai sofisticate. De exemplu, aspiratoarele de tip stick, au crescut in 2016 cu 80% fata de anul precedent. Fiarele de calcat au inregistrat o crestere usoara, de 10%, dar in cadrul categoriei se observa o crestere puternica, de 90%, a statiilor de calcat si a produselor care au eficienta mai mare, se folosesc mai usor si ofera mai mult timp liber utilizatorului.

  Cresteri semnificative au avut si produsele care ajuta la mentinerea unui stil de viata sanatos, cum ar fi blenderele de masa si cele sport, ce pot fi luate la purtator, care au crescut cu 60% valoric.

  In categoria telecom, a crescut preferinta clientilor pentru display-uri mari, de 5,5 inch si pentru memorii ram si interne generoase. Camerele telefoanelor sunt tot mai performante, nu doar ca rezolutie, cat si ca performante de filmare (claritate, slow motion, filmare 4k). Clientii s-au orientat in 2016 mai mult catre marcile si modelele high-end.

  IT-ul este singura categorie care scade semnificativ, -12.6%, pe aproape toate segmentele cu exceptia celor destinate gaming-ului.

  Strategia pentru 2017 este de crestere a profitabilitatii si de consolidare a business-ului. ”Investitiile alocate deschiderilor de magazine sunt optimizate, tinand cont de faptul ca am ajuns deja in majoritatea zonelor in care ne-am dorit sa fim prezenti. Astfel, vom analiza performantele si potentialul fiecarui magazin din retea si, in functie de rezultatele obtinute, ne putem inclusiv retrage sau reloca”, explica Dragos Sirbu. Investitiile planificate pe anul 2017 se ridica la peste 8 milioane de lei.

  Trainingul fortei de vanzari continua sa fie o prioritate pentru Flanco. ”Desi am redus nivelul investitiilor pentru 2017, ponderea fondurilor alocate pregatirii colegilor nostri din magazine si fidelizarii angajatilor a crescut de la 10% la 20%”, mai spune CEO-ul Flanco.

  Programul de fidelitate „Mereu Flanco”, unic pe piata electro-IT, reprezinta in continuare unul dintre punctele strategice de dezvoltare ale retailerului. In 2016, baza de clienti inscrisi in program s-a dublat, ajungand la un milion de persoane care beneficiaza permanent de oferte speciale, reduceri si surprize.

  In 2016, Flanco a dezvoltat impreuna cu Fundatia eMAG primul proiect de CSR de anvergura, ”Noua ne pasa”, in cadrul caruia s-au deschis deja 6 centre de tip afterschool pentru copiii defavorizati din mediul rural. Pentru 2017, planul este de a deschide peste 20 de astfel de centre, scopul final fiind reducerea abandonului scolar.

  Despre Flanco:Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1500 de angajati, compania detine o retea de 118 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 74 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau pagina de Facebook

2016

 • 14 iunie 2016: Flanco ofera clientilor asistenta telefonica 24 de ore din 24


  • Partenerul de servicii de Call Center si Suport este CGS Romania

  Bucuresti, 14 iunie 2016 – Flanco Retail asigura asistenta telefonica non-stop pentru clientii sai, in urma parteneriatului incheiat cu CGS Romania (Computer Generated Solutions Inc.), unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de Call Center si Clienteling de pe piata.

  ”In cele doua luni de colaborare, am inregistrat o imbunatatire remarcabila a ratei de preluare a solicitarilor telefonice si timpilor de raspuns, cu 94% dintre apeluri preluate in maxim 19 secunde de la initierea apelului”, spune Cristina Martinas, Online Sales Director. ”Partenerii nostri de la CGS sunt in prima linie de comunicare cu clientii Flanco, oferind informatii despre servicii, produse si comenzi online sau cu ridicare din magazin. Echipa CGS lucreaza impreuna cu echipa interna de Customer Support pentru procesele operationale pre si post vanzare, precum pregatirea, livrarea sau returul comenzilor. Lunar sunt peste 15000 de apeluri preluate in centrala telefonica Flanco.”

  ”Ne bucuram ca intr-un timp atat de scurt am reusit sa imbunatatim experienta pe care clientii Flanco o au, chiar de la primul apel”, spune Cornelia Zorila, Director Operatiuni CGS. ”Ne concentram pe o eficienta cat mai mare, analizam fiecare speta in parte si propunem solutii de imbunatatire a fluxurilor, astfel incat cerintele clientilor sa fie rezolvate cat mai repede.”

  Obiectivul comun al celor doua echipe dedicate de la Flanco si CGS este rezolvarea solicitarilor clientilor de la prima interactiune (First Call Resolution). Distributia apelurilor pe intervale orare este monitorizata in permanenta pentru optimizarea fluxurilor de comunicare si pentru deservirea clientilor intr-un timp cat mai scurt.

  Flanco investeste constant in platforma IT si in imbunatatirea experientei de cumparare a clientilor sai, pentru care a alocat, la nivelul anului trecut, 30% din totalul investitiilor, respectiv in jur de 3,2 milioane de lei. De Black Friday 2015, cel mai mare eveniment de shopping al anului, compania a implementat o noua aplicatie de Customer Relationship Management, care a redus semnificativ timpul de raspuns la solicitarile primite. De asemenea, Flanco a alocat o echipa speciala sesizarilor si comentariilor venite prin intermediul Social Media, cu un timp de raspuns de la cateva minute la maxim 24 de ore pentru aspectele complexe sesizate, care necesita expertiza sau informatii de la producatori ori partenerii de transport (firmele de curierat). In 2015, compania a raspuns la 5000 de mesaje pe pagina sa de Facebook, iar anul acesta, pana in luna iunie, la peste 2000 de mesaje.

  Despre Flanco:Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1400 de angajati, compania detine o retea de 114 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 68 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

  Despre CGS Romania: Compania americana CGS (Computer Generated Solutions Inc.) este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de outsourcing, prezenti inca din anul 2006 pe piata din Romania.
  Compania furnizeaza servicii in 18 limbi straine, avand 6 centre de suport, in: Bucuresti, Brasov, Sibiu, Targu-Jiu, Galati si Miercurea Ciuc.
  Cei peste 3.000 de angajati ai companiei interactioneaza zilnic cu clienti din Romania, Germania, UK, Spania si alte tari europene, precum si din US sau Canada. Principalele servicii oferite sunt customer care, suport tehnic, help desk, telesales si alte servicii externalizate.
  CGS este listata in primele 15 cele mai bune companii din acest domeniu din lume. In portofoliul CGS se regasesc companii in Forbes Top 500, precum si companii europene de top.

 • 19 mai 2016: Flanco Retail va avea un nou depozit central din octombrie


  • Retailerul a inchiriat 10.000 de metri patrati langa Bucuresti, dublu fata de cat avea pana acum

  Bucuresti, 19 mai 2016 – Flanco Retail a incheiat un parteneriat cu furnizorul de servicii logistice KLG Europe Logistics Romania pentru inchirierea a 10.000 de metri patrati, aflati in proprietatea operatorului, la Km 23 pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti. Acest spatiu va deveni noul depozit central al retailerului incepand cu luna octombrie a acestui an, ajutand la scaderea timpului de aprovizionare a magazinelor si la livrarea mai rapida a comenzilor catre clientii finali. Prin alegerea acestei noi locatii, compania isi dubleaza, practic, spatiul de depozitare pe care il avea pana acum disponibil pentru magazinele din Bucuresti.

  ”Anul acesta ne optimizam structura spatiilor logistice din intreaga tara”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. ”Pana la finalul lui 2016, vom avea cel putin 6 centre logistice zonale, in cele mai importante orase din tara, totul in ideea eficientei operationale. Depozitele proprii, plasate in zone strategice, ne vor permite sa acoperim eficient regiunile cu cele mai multe comenzi. Astfel, nu numai clientii din orase, dar si cei din localitatile adiacente, care nu pot vizita magazinele noastre sau nu pot sa-si transporte cu usurinta produsele acasa, le vor putea primi cat mai repede cu putinta.”

  In prezent, compania are deja operationale centrele din Iasi si Timisoara, urmand ca, pana la sfarsitul lunii mai, sa deschida centre logistice zonale si in Sibiu si Constanta. De asemenea, Flanco va inaugura in toamna acestui an un astfel de centru si in Cluj-Napoca.

  „Ne straduim sa le oferim clientilor nostri cele mai bune servicii de pe piata, ceea ce se traduce si printr-un timp foarte scurt al livrarilor”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. ”In prezent, peste 90% din livrari se realizeaza in aceeasi zi, sau, in functie de ora la care s-a facut comanda, in urmatoarea zi lucratoare. Ne dorim ca, treptat, acest interval de timp sa se scurteze si mai mult.”

  Pentru clientii din Flanco Baneasa, compania a pus deja la punct sistemul de livrare in maxim doua ore la usa clientului. Serviciul este gratuit si valabil inclusiv in zilele de sambata si duminica.

  „Cel mai important serviciu pe care il punem la dispozitia clientilor nostri este acela de a le oferi oportunitatea sa se concentreze pe activitatile lor de baza, preluandu-le activitatile logistice”, declara Dragos Geletu, Managing Director al KLG Europe Logistics Romania.

  Despre Flanco:Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1350 de angajati, compania detine o retea de 113 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 68 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

  Despre KLG Europe Logistics: KLG Europe Logistics este lider in piata de servicii logistice cu valoarea adaugata, deruland in momentul de fata proiecte complexe pentru multe companii de renume. Cu toate ca depozitarea este doar o parte a activitatii companiei, acest serviciu este caracterizat de flexibilitate, putand fi depozitata o gama variata de produse. Compania ofera si o gama larga de servicii de transport, rutier international in regim de grupaj, maritim si aerian, fiind, de asemenea, lider de piata in distributia nationala, pentru marfa paletizata.

 • 03 mai 2016: Trei noi magazine Flanco deschise in luna aprilie. Reteaua a ajuns la 113 magazine


  • Flanco Retail a inaugurat luna trecuta trei noi magazine: in Baia Mare, Sighetu Marmatiei si Viseu de Sus. Noile magazine se inscriu in planul de expansiune puternica a retailerului, care si-a propus sa ajunga la o retea de 130 de spatii pana la finalul anului.
  • ”Ne-am propus ca anul acesta sa ajungem si in orasele medii si mici din tara, pentru a aduce mai aproape de clienti produsele si serviciile pe care si le doresc si pe care le vor putea testa, oferindu-le o experienta de cumparare peste asteptari celor care trec pragul magazinelor noastre”, Bogdan Dirjan, Director de Dezvoltare Flanco Retail. ”Luna aprilie a fost ”dedicata” Maramuresului, astfel ca am deschis cel de-al doilea magazin din Baia Mare, dar si alte doua in apropiere, in Viseu de Sus si Sighetu Marmatiei, pentru a raspunde solicitarilor/ nevoilor pietei din zona.”

  Cele trei magazine maramuresene aduc echipei Flanco Retail 24 de noi colegi. ”Continuam sa investim in cresterea numarului de consultanti de vanzari si in training-ul acestora, pentru ca vrem sa fim la inaltime prin serviciile noastre de consiliere in magazin, indiferent de orasul in care ne aflam. Suntem convinsi ca un client care alege informat este un client multumit pe termen lung, care va reveni in magazin pentru sfaturile colegilor nostri.”

  Cel de-al doilea magazin deschis in Baia Mare este localizat in centrul comercial Gold Plaza si are o suprafata de vanzare de 800 de metri patrati, in timp ce magazinele din Sighetu Marmatiei si Viseu de Sus sunt pozitionate stradal, pe arterele comerciale importante ale oraselor.

  Clientii celor trei magazine vor beneficia de intreg pachetul de servicii pus la dispozitie de Flanco, de la solutii de finantare avantajoase si carduri de fidelitate Mereu Flanco, pana la livrarea la domiciliu si Garantia All Inclusive.

  Flanco a inceput anul 2016 cu 100 de magazine in tara, cele 14 magazine noi deschise in primele patru luni ale anului depasind numarul de deschideri din intreg 2015. Compania si-a planificat pentru anul acesta investitii de 12 milioane de lei, care sa acopere atat extinderea in teritoriu, cat si optimizarea platformelor IT si a website-ului www.flanco.ro.


  Despre Flanco:Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1400 de angajati, compania detine o retea de 113 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 68 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

 • 10 martie 2016: Flanco Retail deschide sase noi magazine in luna martie. Reteaua ajunge la 110 magazine


  • Flanco Retail a deschis pe 4 martie doua noi magazine: primul Flanco din Satu Mare si cel de-al treilea din Iasi
  • Pana la finalul lunii martie compania va inaugura inca patru magazine: in Zalau, Slatina, Timisoara si Pitesti

  10 martie 2016 - Flanco Retail a inaugurat la inceputul lunii primul sau magazin din Satu Mare si pe cel de-a treilea din Iasi. Noile magazine se inscriu in planul retailerului de a ajunge la o retea de 110 locatii pana la finalul lunii si de a deschide 30 de noi puncte de vanzare pana la sfarsitul anului.

  ”Cu o suprafata de peste 470 de mp fiecare, magazinele Flanco din Iasi si din Satu Mare sunt pozitionate in incinta centrelor comerciale Kaufland. Echipele formate din cate zece specialisti sunt pregatite sa ofere clientilor consultanta de specialitate si sa le puna la dispozitie pachetul complet de servicii ale companiei, printre care se numara – solutiile de finantare avantajoase, livrarea la domiciliu, programul de fidelitate Mereu Flanco, unic pe piata electro-IT, si Garantia All Inclusive.

  “Ne bucuram ca le putem oferi clientilor nostri din toata tara o gama larga de produse electro-IT si tehnologii de ultima generatie, insotite de oferte si servicii avantajoase, dar si de o experienta de cumparare placuta”, afirma Bogdan Dirjan, Director de Dezvoltare Flanco Retail.

  “Pentru ca ne dorim sa fim mai aproape de clientii nostri in toate orasele din Romania, pentru anul 2016 am prevazut un buget de investitii in valoare de 12 milioane de lei. Planul include extinderea in teritoriu cu 30 de noi puncte de vanzare, dar si optimizarea platformelor IT si a website-ului www.flanco.ro, astfel incat sa putem acoperi eficient intreaga tara, fie prin magazine fizice, fie prin cel virtual”, afirma Bogdan Dirjan.

  Pana la finalul lunii martie, retailerul va fi prezent in alte patru centre comerciale din tara. Noile magazine Flanco din Slatina (centrul comercial Kaufland) si din Zalau (Activ Plazza Mall) vor fi inaugurate pe 24 martie, in timp ce Flanco Timisoara Shopping City si Flanco Pitesti Auchan Gavana isi vor deschide portile pe 31 martie.

  Echipa Flanco a ajuns la un numar de peste 1400 de angajati, iar retailerul continua sa investeasca in cresterea numarului de consultanti de vanzari si in training-ul acestora, pentru imbunatatirea permanenta a serviciilor de consiliere oferite in magazine.


  Despre Flanco:Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1400 de angajati, compania detine o retea de 110 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 66 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

 • 02 martie 2016: Vanzarile Flanco Retail au crescut cu 17% in 2015, pana la 777 milioane de lei


  • Profit net in 2015: 8 mil. lei, de 3,8 ori mai mare decat in 2014 (in termeni comparabili cu 2014, model de raportare OMF2014)
  • Investitii de 10,6 mil. lei anul trecut
  • 12 magazine deschise in 2015

  Bucuresti, 2 martie 2016 - Flanco Retail a inregistrat vanzari de 777 milioane de lei in 2015, cu 17% mai mult decat in anul precedent, cu 27 milioane de lei peste nivelul bugetat si peste media de crestere a pietei, care a fost de aproximativ 13%, conform studiilor independente GfK Temax. Eficienta operationala s-a reflectat in profitul net al companiei, care a crescut de 3,8 ori anul trecut, pana la 8 milioane de lei.

  ”2015 a fost un an bun pentru tot retail-ul romanesc, cresterile fiind sustinute puternic de mai multi factori favorizatori. Dobanzile la credite au fost relativ mici, cursul de schimb nu a avut fluctuatii mari, inflatia a fost negativa. Toate acestea, sustinute de reducerile de taxe, maririle de salarii, si, nu in ultimul rand, de pretul redus al petrolului, au condus la o revigorare a pietei si la revenirea optimismului si increderii consumatorilor”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. ”In cadrul strategiei Flanco de crestere sanatoasa, anul trecut ne-am depasit obiectivele, mizand pe eficienta operationala in toate actiunile noastre, de la alegerea spatiilor pentru noile magazine, la optimizarea retelei existente, accentul pe noile tehnologii si cresterea ponderii vanzarilor online. Toate acestea s-au reflectat direct in profitul nostru, pe care am reusit sa il crestem de peste 3,8 ori de la un an la altul, in termeni comparabili.”

  Flanco a investit 10,6 milioane de lei anul trecut in dezvoltarea companiei, totul din resurse financiare proprii. Investitiile au vizat deschiderea a 12 magazine noi, dar si site-ul www.flanco.ro si optimizarea platformelor IT. In 2015, prin extinderea in tara, Flanco a creat peste 200 de noi locuri de munca, ajungand la 1357 de angajati (la 31.12.2015).

  ”Anul trecut, am deschis magazine in cele mai noi mall-uri din Romania: Coresi in Brasov, Mega Mall in Bucuresti si am revenit in zona comerciala Baneasa Bucuresti (langa Mobexpert). In acelasi timp, pentru orasele medii si mici, ne-am orientat catre magazine stradale sau situate in parcuri comerciale, venind cu un nou concept de comert modern. Din trimestrul IV 2015 si pana in februarie 2016, am intrat in 10 orase noi, cu magazine Flanco stradale”, arata CEO-ul Flanco Retail.

  Vanzarile online si cele de pe mobil au fost si raman prioritati pentru Flanco Retail, in conditiile in care, in Romania, exista peste 11 milioane de utilizatori de internet, 7 milioane dintre acestia fiind clienti pentru vanzarile online. ”Produsele electro-IT au cea mai mare pondere in totalul vanzarilor online in Romania. De aceea, acordam tot mai multa atentie site-ului din punct de vedere al functionalitatii generale, al adaptabilitatii la device-uri mobile, al gamei de produse si continutului. Vanzarile online cresc intr-un ritm de peste 50% de la an la an, insa strategia noastra nu se opreste la cifre. In afara progresului la nivelul vanzarilor, ne dorim ca, la capitolul servicii si interactiune cu clientul sa devenim, in fiecare an, mai buni decat in precedentul. Spre exemplu, anul trecut am implementat o aplicatie CRM noua si, ca urmare, numarul de sesizari si reclamatii de la clientii nostri a scazut de 10 ori in perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016”, mai spune Dragos Sirbu.

  Programul de fidelitate „Mereu Flanco” este unic pe piata de electro-it astazi si reprezinta unul dintre punctele strategice de dezvoltare ale retailerului, acesta dublandu-si anul trecut baza de date cu clienti. 2015 a fost un an in care posesorii cardului de fidelitate Mereu Flanco au beneficiat in premiera de oferte consistente, exclusive: acces la ofertele de Black Friday cu o zi mai devreme, pentru a evita aglomeratia din magazine sau campanii dedicate periodice.

  Pentru 2016, Flanco isi mentine strategia de crestere sanatoasa si durabila, tintind vanzari in crestere cu 20%, pe o piata estimata sa creasca intre 12-14%. ”Intentionam, la fel ca pana acum, sa reinvestim in companie intreg profitul operational obtinut. Vizam nu mai putin de 30 de magazine noi in acest an, dar in acelasi timp, ne uitam foarte atent la performantele si potentialul fiecarui magazin din retea, optimizand permanent. Vom continua investitiile in platformele IT, in site-ul www.flanco.ro, dar si in trainingul consilierilor nostri de vanzari”, conchide CEO-ul Flanco.


  Despre Flanco:Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1350 de angajati, compania detine o retea de 104 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 65 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

 • 05 februarie 2016: Flanco Retail deschide astazi un nou magazin in Targu Jiu


  • Flanco Retail a deschis azi al doilea magazin din Targu Jiu
  • Retailerul continua expansiunea, iar pe 12 februarie deschide un nou magazin in Lugoj
  • Pana la finalul lunii iunie compania deschide minim inca 10 noi magazine

  Targu Jiu, 5 februarie 2016 – Flanco Retail inaugureaza astazi magazinul stradal din Targu Jiu, care se inscrie in planul retailerului de a deschide minim 15 noi magazine, pana la finalul lunii iunie. Extinderea prezentei Flanco in teritoriu continua cu inaugurarea celui de-al doilea magazin din Targu Jiu. “Vizam in acest an noi locatii si orase in care ne dorim sa fim mai aproape de clienti cu cele mai bune oferte si servicii. Ne aflam intr-o perioada de permanenta expansiune, astfel pana la jumatatea anului vrem sa avem o retea de 115 magazine in toata tara, prin care sa oferim clientilor o experienta de cumparare peste asteptari”, spune Bogdan Dirjan, Director de Dezvoltare Flanco Retail. Magazinul din Targu Jiu este unul stradal, pozitionat pe strada Unirii, bloc 1, parter. “Pentru prima zi de deschidere am pregatit primilor 50 de clienti cadouri, iar consilierii nostri de vanzari sunt gata sa ii intampine cu cele mai bune oferte si servicii. Avem servicii unice pe piata de retail electroIT din Romania, cum este programul de fidelitate Mereu Flanco. De asemenea, prin ofertele avantajoase de finantare, toti clientii Flanco isi pot alege produsele performante pe care si le doresc“, adauga oficialul Flanco. Magazinul va fi deschis de luni pana vineri intre orele 09.00-22.00, sambata in intervalul 09.00-16.00, iar duminica intre orele 10.00-13.00. Compania a crescut numarul de angajati cu peste 10% in anul 2015 si continua dezvoltarea echipelor de vanzari. „Investim constant in pregatirea profesionala a consultantilor de vanzari, in tehnologie si in site-ul flanco.ro. Astfel, ne sustinem promisiunile facute clientilor nostri prin programul Asteptarile tale/Prioritatile noastre, oferindu-le in magazinele noastre o experienta bazata pe un raport foarte bun calitate-pret, o gama larga de produse si servicii prompte”, adauga Dirjan.

  Despre Flanco:Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1200 de angajati, compania detine o retea de 103 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 65 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

 • 15 ianuarie 2016: Flanco Retail a deschis astazi doua noi magazine


  • Flanco Retail a deschis azi doua noi magazine: Medgidia si Turnu Magurele
  • Retailerul continua expansiunea, iar pe 22 ianuarie deschide un nou magazin in Mioveni
  • Pana la finalul lunii iunie compania deschide minim 15 noi magazine

  Bucuresti, 15 ianuarie 2016 – Dupa ce a incheiat anul 2015 cu 100 de magazine, Flanco Retail a inaugurat vineri magazinele 101 si 102 din retea, Medgidia si Turnu Magurele. Cele doua noi puncte se vanzare se inscriu in planul retailerului de a deschide minim 15 noi magazine, pana la finalul lunii iunie.In luna decembrie 2015 am deschis cinci magazine noi, iar inaugurarea magazinelor din Medgidia si Turnu Magurele confirma directia de expansiune pe care am inceput-o acum doi ani si pe care o continuam, chiar mai puternic, si in acest an”, afirma Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. “Strategia noastra in 2016 este sa fim aproape de clientii nostri, in toate orasele din Romania. De aceea, avem in plan ca pana la jumatatea anului sa ajungem la un total de 115 magazine in toata tara, ceea ce inseamna o crestere mai mare decat in tot anul trecut, cand am adaugat retelei 11 locatii noi.
  Magazinul din Medgidia este pozitionat in piata Decebal, iar magazinul din Turnu Magurele este situat pe strada Vlad Tepes, in proximitatea Primariei. “Punem la dispozitia clientilor ultimele noutati in materie de tehnologie si avem in noile magazine echipe formate din cate 5 consilieri de vanzari, pregatite sa ofere consultanta de specialitate peste asteptari”, a afirmat Dragos Sirbu.
  La fel ca in celelalte magazine din retea, Flanco va oferi clientilor din Medgidia si Turnu Magurele un pachet complet de servicii, printre care se numara: livrarea la domiciliu, programul de fidelitate Mereu Flanco, garantia All Inclusive.
  In 2015, numarul de angajati ai Flanco a ajuns la 1200, iar compania a investit in cresterea echipelor de vanzari si in training-ul acestora, pentru a-si pune in practica angajamentele luate fata de clienti prin programul “Asteptarile tale/Prioritatile noastre”. Aceasta directie strategica va continua si in noul an, pentru imbunatatirea serviciilor de consultanta oferite in magazine.
  “Rezultatele anului 2015 si cresterile de piata pe care le estimam pentru 2016 ne determina sa fim in continuare ambitiosi”, a mai declarat Dragos Sirbu. ”Vom continua sa diversificam gama de produse si de servicii noi, concentrandu-ne atat pe dezvoltarea puternica a retelei de magazine, cat si pe cea a site-ului www.flanco.ro.”


  Despre Flanco
  :Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1200 de angajati, compania detine o retea de 102 magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 64 de orase.
  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

2015

 • 19 august 2015: Flanco extinde si in online programul de fidelitate ”Mereu Flanco”


  • 400,000 de clienti Flanco au deja carduri de fidelitate
  • Discounturile pot ajunge si la 100% din valoarea produselor cumparate
  • Un punct de fidelitate pentru fiecare leu cheltuit la Flanco


  Bucuresti, 19 august 2015 – La aproape 2 ani de la lansarea cardului de fidelitate pentru cumparaturi din magazine, Flanco Retail a extins programul si pentru cumparaturile online pe site-ul www.flanco.ro. Programul ofera clientilor oportunitatea de a acumula puncte la fiecare achizitie, indiferent de valoare, pe care le pot utiliza uterior la cumpararea produselor comercializate de Flanco, cu o reducere suplimentara de pret ce poate ajunge pana la 100%.

  poza_flanco

  ”Prin programul de fidelitate ne dorim sa fim aproape de clientii care se intorc in magazinele noastre sau pe www.flanco.ro. De la lansare pana in prezent, am acordat reduceri prin punctele de fidelitate in valoare de 3 milioane de lei. “Mereu Flanco” se bucura de mare succes in randul clientilor nostri, avem deja 120,000 de clienti care au utilizat cel putin o data punctele acumulate”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. ”O parte importanta din vanzarile noastre vine din online, prin urmare, a fost un pas firesc sa extindem programul si pentru clientii care fac cumparaturi de pe www.flanco.ro.”

  La inscrierea in Programul de fidelitate, clientii Flanco primesc 1000 de puncte cadou de bun-venit. De asemenea, pe langa punctele acumulate prin cumparaturi, clientii ce detin carduri de fidelitate Flanco primesc alte 1000 de puncte cadou de ziua lor, precum si puncte suplimentare sau discounturi in cadrul campaniilor de fidelizare periodice sau de Sarbatori.

  ”Am optimizat utilizarea programului pentru cumparaturile de pe www.flanco.ro, astfel incat folosirea punctelor de fidelitate sa fie o experienta simpla si rapida”, adauga Dragos Sirbu. ”Utilizatorul trebuie doar sa introduca numarul cardului la finalizarea comenzii, apoi sa aleaga numarul de puncte pe care doreste sa le utilizeze si, in cel mai scurt timp, va beneficia de reducerea binemeritata.” Programul Mereu Flanco poate fi cumulat cu alte promotii, cu exceptia unor campanii nationale ce vor fi comunicate la momentul respectiv.

  Despre Flanco: Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1100 de angajati, compania detine o retea de 90 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 55 de orase. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

 • 15 iulie 2015: Flanco Retail mentine ritmul de crestere de 20% si in trimestrul II, chiar daca piata de electro-IT a incetinit cresterea


  • Vanzari mai mari cu 20% pentru companie dupa 6 luni
  • Din estimarile Flanco Retail, piata a crescut cu circa 9% in perioada ianuarie – iunie 2015 fata de aceeasi perioada a anului trecut
  • Nivelul investitiilor Flanco planificate pentru anul acesta creste cu 25%


  Bucuresti, 15 iulie 2015 - Flanco Retail a inregistrat vanzari de 345 de milioane de lei in primele sase luni ale anului, cu 20% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

  “Am reusit sa ne pastram in primele 6 luni din 2015 un ritm de crestere de 20%, in contextul in care piata a franat de la 11% crestere in trimestrul intai, la circa 5-6% in trimestrul al doilea”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail.

  In prima jumatate a anului, cel mai bine s-au vandut electrocasnicele mari si mici, produsele din segmentul telecom, televizoare si notebook-uri, in timp ce tabletele si camerele foto au inregistrat cele mai slabe vanzari. “Nici aparatele de aer conditionat nu s-au mai vandut la fel de bine ca in anii trecuti, pe de o parte pe fondul aparitiei tehnologiei Inverter, mai costisitoare, dar si pentru ca ciclul de inlocuire e destul de lung, iar piata e bine acoperita in orasele mari. Pe de alta parte, e o piata sensibila la conditiile meteo, asa ca de abia in toamna vom putea aprecia mai bine evolutia ei”, adauga Dragos Sirbu.

  O mare parte dintre clientii Flanco vin din online, atat de pe flanco.ro, cat si de pe platforma eMag Marketplace. “O particularitate este faptul ca multi dintre clientii nostri se informeaza in prealabil pe flanco.ro, dar prefera sa ia decizia finala in magazinele Flanco, dupa ce afla mai multe detalii de la consultantii nostri de vanzari. Acest fapt ne bucura, pentru ca ne arata increderea consumatorilor in noi si in pregatirea oamenilor nostri, dar si pentru ca un client care alege informat va fi, pe termen lung, un client mai fericit.”

  Bugetul de investitii al Flanco pentru anul acesta este cu 25% peste cel de anul trecut, ridicandu-se la circa 10 milioane de lei. “La inceputul anului, ne-am propus sa pastram investitiile la nivelul din 2014, dar rezultatele bune si performanta financiara ne-au dat libertatea cresterii lor pana la 10 milioane de lei. 40% din acest buget este alocat tehnologiei, fie ca vorbim de flanco.ro sau de magazine, de 8 ori mai mult decat in 2014. De asemenea, fata de 2014 am dublat investitia in programele de pregatire a angajatilor nostri”, adauga Dragos Sirbu.

  In acelasi timp, planul de investitii a inclus expansiunea si remodelarea magazinelor. Astfel, reteaua Flanco a ajuns la un numar de 90 de unitati, in urma inaugurarii a doua noi magazine – in Centrul Comercial Coresi din Brasov si in Centrul Comercial Mega Mall din Capitala. Atat cele doua deschideri, cat si cele doua relocari au urmarit, ca si pana acum, principiile de eficienta operationala.

  Vanzarile din magazinele Flanco au fost sustinute si de creditul de consum, acordat prin partenerii financiari ai companiei, care aduce, in mod constant, 25% din totalul veniturilor. “Cred ca vanzarile in rate au un potential si mai mare de crestere, pe masura ce revine increderea consumatorilor in produsele de creditare. In plus, sunt convins ca evolutia buna - a noastra si a pietei - va continua pe parcursul anului, pe fondul unor rate de inlocuire tot mai frecvente si al alegerii unor produse din clase superioare, atat de pret, cat si de tehnologie. Exemplul cel mai elocvent este migrarea de la televizoarele HD la cele 4K”, concluzioneaza Dragos Sarbu.

  poza_flanco

  Despre Flanco: Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1100 de angajati, compania detine o retea de 90 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 55 de orase. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

 • 19 martie 2015: Flanco Retail - afaceri de 665 milioane de lei in 2014


  • Profit net in 2014: 2,2 mil. lei, in crestere cu 61% fata de 2013
  • Nivelul investitiilor in companie in 2014: 8 mil. lei


  Bucuresti, 19 martie 2015 - Flanco Retail a inregistrat in anul 2014 o crestere de 8% a cifrei de afaceri comparativ cu anul precedent, aceasta ajungand la 665 milioane de lei. Profitul net al companiei in anul 2014 a fost de 2,2 milioane de lei, in crestere cu 61% fata de 2013. Vanzarile au fost sustinute de categoria produselor de necesitate (electrocasnicele mari si mici), de segmentul de tehnologie si de televizoarele cu diagonala mare, acestea avand cea mai buna evolutie pe parcursul intregului an.

  “Rezultatele financiare pozitive din 2014 confirma miza pe care ne-am asumat-o la inceputul anului trecut, aceea de crestere profitabila si sanatoasa a companiei, asigurand totodata un volum mai mare de vanzari”, a declarat Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. “Anul trecut am aniversat 20 de ani, am inregistrat cel mai de succes eveniment de Black Friday (in magazine si pe www.flanco.ro), am asociat ofertele de vanzare cu solutii de finantare avantajoase, ceea ce a sustinut preferinta clientilor pentru tehnologii de ultima ora si pentru produse cu performante superioare.”

  Anul 2014 a confirmat datele de piata care prevedeau o revenire a increderii consumatorilor in creditul de consum. Acest instrument de finantare, pe care Flanco l-a oferit direct in magazine, prin partenerii financiari, a avut o evolutie pozitiva si a fost unul dintre factorii care au sustinut cresterea pietei. Pe acest fond, 20% din vanzarile totale au fost vanzari in rate.

  Principalele motoare de crestere ale Flanco Retail au fost electrocasnicele mari si mici, segmentul de tehnologie, cu smartphone-uri, televizoare smart, Ultra HD, in special cele cu diagonala mare, de peste 40 inch. Ritmul ascendent al vanzarilor de televizoare a fost influentat si de Campionatul Mondial de Fotbal, dar si de accesibilitatea larga a tehnologiei de ultima. Divizia de telecom a avut un plus de 60% fata de anul trecut.

  “Oportunitatile de crestere din 2014 au inclus si www.flanco.ro, unde vanzarile au fost cu 150% mai mari fata de 2013, contribuind consistent la cifrele finale. Traficul s-a dublat, iar rezultatele obtinute au confirmat focusul nostru de crestere a performantelor tehnice ale site-ului si de imbunatatire a experientei de cumparare a clientului pe www.flanco.ro. De asemenea, am dezvoltat si varianta pentru mobil a site-ului, odata cu cresterea traficului de pe dispozitivele mobile – smartphone-uri si tablete”, a adaugat Dragos Sirbu.

  Anul trecut, compania a continuat sa optimizeze intregul proces logistic, iar in acest an a reusit sa introduca si optiunea de livrare in aceeasi zi. in acelasi timp, planul de investitii a inclus expansiunea si remodelarea magazinelor (9 noi deschideri si 2 relocari, toate urmarind in continuare principiile de eficienta operationala), dezvoltarea echipamentelor IT si tehnologice. “Dorim si in acest an sa ne respectam promisiunile fata de clientii nostri, astfel ca ne concentram sa mentinem o relatie de durata si de incredere cu partenerii nostri si sa oferim clientilor Flanco o experienta de cumparare placuta si memorabila in magazine si pe www.flanco.ro”, a afirmat Dragos Sirbu.

  In 2014, numarul de angajati ai Flanco a ajuns la 1100, iar compania a alocat sumele rezultate din reducerea de 5% a CAS catre extinderea echipelor de vanzari si training-ul acestora, in vederea imbunatatirii serviciilor de consultanta oferite in magazine. Astfel, Flanco isi sustine angajamentele luate fata de clienti prin programul “Asteptarile tale/Prioritatile noastre”.

  “Pentru anul 2015, cresterea de piata este determinata in continuare de cresterea economica si de posibilitatea achizitiei in rate fixe in lei, fara dobanda. in continuarea sustinerii acestei cresteri, dorim sa diversificam gama de produse si de servicii noi si sa ne concentram pe dezvoltarea retelei de magazine si a site-ului www.flanco.ro. Astfel, suntem pregatiti sa ne depasim performantele anului ce a trecut”, a mai declarat Dragos Sirbu.

  Despre Flanco: Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1100 de angajati, compania detine o retea de 88 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 55 de orase. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

2014

 • 03 iunie 2014: Flanco Retail a incheiat primele 4 luni cu vanzari de 197 milioane RON


  Flanco Retail a inregistrat vanzari de 197 milioane lei in primele 4 luni ale anului, in crestere cu 11% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2013. Cu acest rezultat, compania s-a situat peste media de crestere a pietei, calculata pentru primele 4 luni ale anului la 7,5% (pe segmente de piata comparabile, excluzand segmentul telecom).

  "Inceputul lui 2014 indica, pentru noi, revenirea optimismului in consum si reluarea unor cresteri care, chiar daca nu mai sunt la fel de spectaculoase ca in trecut, se bazeaza pe nevoi reale si conduc la crearea unor trenduri pozitive sustenabile," arata Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. "Ultimele sase luni, de altfel, arata ca piata creste constant, iar noi suntem pregatiti sa valorificam aceasta crestere, bazandu-ne pe toata experienta acumulata in trecutul recent."

  In primele patru luni din 2014, revin puternic produsele electrocasnice (cele mari cu un avans de 15%, iar cele mici cu o crestere de 10%). Aceasta subliniaza orientarea clientilor catre tehnologii noi si in aceste segmente - beneficiile noilor game traducandu-se prin economie de energie, spatiu sau timp. Cresterea acestor categorii, unde valoarea medie a unui produs este substantiala (mai ales in cazul electrocasnicelor mari), este sustinuta de revigorarea creditelor de consum, pe fondul cresterii increderii consumatorilor in evolutia economica viitoare.

  In primele patru luni ale anului, celelalte categorii au evoluat diferit de la o familie de produse la alta, atat in functie de cresterile din anii precedenti, cat si pe fondul schimbarilor semnificative de tehnologie. Astfel, electronicele au inregistrat un avans de 6%, sustinut de produsele Audio-Video si penalizat intr-o masura semnificativa de segmentul foto, iar IT-ul a inregistrat si el un plus de 2%, cu crestere pe tablete, dar mai degraba regres pe notebook-uri.

  Compania a continuat si in 2014 investitiile in retea, deschizand un nou magazin la Cluj, si continuand programul de remodelare, care a inclus pana in prezent 42 de magazine. Bugetul alocat in 2014 pentru expansiunea si modernizarea retelei se apropie de 1.000.000 EUR, aducand investitia totala in magazine la 5 milioane EUR, numai in ultimii trei ani.

  Flanco Retail a crescut si numarul de angajati cu 15%, ajungand la un efectiv de aproape 1000 de oameni in 2014, comparativ cu 2013. Astfel, compania si-a intarit echipele de consultanti de vanzari in magazine, pentru a-si urmari angajamentele luate fata de clienti prin programul "Asteptarile tale/Prioritatile noastre" si pentru a sustine si mai bine componenta de servicii - in special cele de consiliere personalizata si consiliere financiara. La sediul central, angajarile au vizat alocarea de resurse suplimentare specializate, in special in zonele de IT si HR.

  "Urmarim sa crestem permanent peste media pietei, in conditii de eficienta operationala care sa sustina sanatatea financiara a companiei pe termen lung," adauga Dragos Sirbu. "Dezvoltarea pe care ne-o dorim este una sustenabila, care sa ne permita sa cladim o relatie de incredere cu clientii nostrii, bazata pe expertiza, pret, gama de produse si, nu in ultimul rand, experienta de cumparare. Investim astfel constant in remodelari de magazine, in pregatirea profesionala a consultantilor nostri, in online (flanco.ro), in platforme IT performante capabile sa replice experienta de cumparare Flanco pe toate canalele de vanzare."

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de aproximativ 1000 de angajati, compania detine o retea de 81 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

 • 15 mai 2014: Tableta Samsung Galaxy Tab4, disponibila pentru prima data in Romania, doar la Flanco


  Cea mai noua tableta de la Samsung, Galaxy Tab4, a ajuns in Romania, iar pana pe 1 iunie pasionatii de gadgeturi o pot gasi doar in magazinele Flanco si online, la pretul de 1.499.9 lei.

  "Lansarea de produse electro-IT in premiera in Romania a devenit deja o traditie pentru Flanco", a declarat Mihai Anton, IT Division Manager, Flanco Retail. "De data aceasta, vedeta este tableta Samsung Galaxy Tab 4, care vine cu un design elegant, oferind consumatorilor o noua experienta multimedia si mai multa portabilitate. Tableta se lanseaza astazi, in exclusivitate la Flanco, pentru intreaga piata de retail."

  Din seria de lansari in exclusivitate in reteaua Flanco fac parte si produsele All in One ASUS, ultrabook-urile Acer S7, notebook-urile HP cu procesoare AMD A10 si alte modele de tablete de la Asus. Prin aceste premiere, retailerul isi urmareste strategia de a oferi produse si experiente de cumparare peste asteptari – atat din punct de vedere al ofertelor, cat si al serviciilor pe care le pune la dispozitia clientilor sai.

  La Samsung Galaxy Tab4 tehnologia de ultima generatie se imbina perfect cu designul premium. Ecranul imbunatatit, de 10,1 inci, este integrat cu rezolutie WXGA de 10'', permitand utilizatorilor sa vizualizeze continut HD, cu o claritate mult mai mare. De asemenea, formatul 16:10 al ecranului este perfect atat pentru filme, cat si pentru jocuri. Tableta are si functie GPS, cantareste mai putin de 500 de g si este foarte subtire, de numai 7.95 mm, fiind usor de luat in vacante.

  Datorita procesorului quad-core, este potrivita si pentru distractie si pentru activitati de birou: tableta permite gestionarea mai multor aplicatii in acelasi timp, editarea documentelor si folosirea functiei "drag and drop". Pentru momentele de relaxare, Samsung Galaxy Tab4 face transferul documentelor intre tableta si telefonul mobil foarte simplu: odata conectate, pozele din telefon pot ajunge pe tableta, pentru o vizualizare mai buna. De asemenea, utilizatorii pot face pe tableta backup pentru telefon.

  Tableta poate fi personalizata pentru pana la 8 utilizatori, fiecare fiind liber sa-si aleaga propriile aplicatii si fundalul preferat. In plus, exista un profil special pentru copii, cu 5 aplicatii initiale – pentru desenat, inregistrare vocala, sunat, camera si galerie. Parintii pot controla continutul la care copiii au acces si timpul pe care acestia il petrec pe tableta. Detalii despre caracteristicile produsului sunt disponibile aici: https://www.flanco.ro/in-premiera-la-flanco-galaxy-tab-4.

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de aproximativ 900 de angajati, compania detine o retea de 82 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Oferta Flanco, disponibila in magazine si pe site-ul www.flanco.ro, include o gama variata de produse, pachete de creditare – prin intermediul mai multor parteneri financiari, servicii pentru intreaga familie si pentru companii. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

 • 30 aprilie 2014: Flanco Retail deschide un nou magazin pentru clujeni


  Motivata de succesul primului magazin din oras deschis in 2012, unul dintre cele mai performante din reteaua sa nationala, compania Flanco Retail deschide un al doilea magazin in Cluj-Napoca. Dinamica vanzarilor si evolutia pietei din judet a dus la decizia deschiderii unui nou magazin in cartierul Manastur, Str. Bucegi nr 19, in complex Winmarkt.

  Noua locatie le va pune la dispozitie clientilor o gama extinsa de produse electronice, IT si electrocasnice, la preturi excelente, prezentate intr-o atmosfera prietenoasa, marca distinctiva a magazinelor Flanco. In plus, in magazin clientii pot beneficia de consiliere de specialitate din partea expertilor Flanco si de pachetul extins de servicii propus de companie: de la livrarea pana in casa – extrem de utila, mai ales cand este vorba despre aparate electrocasnice de mari dimensiuni, la programul de fidelitate Mereu Flanco – unic pe piata de profil din Romania sau la Garantia All Inclusive disponibila pentru toate produsele.

  "Strategia de extindere a retelei Flanco urmareste zonele in care creste apetitul pentru consum si numarul de clienti potentiali si care justifica amenajarea unor magazine reprezentative: moderne, cu un mix atractiv de produse si capabile sa creeze o experienta de cumparare mereu peste asteptari pentru oricine le trece pragul," explica Dragos Sirbu – CEO Flanco, "Am ales pozitionarea noului nostru magazin, astfel incat sa raspundem nevoile tuturor clientilor din Cluj si din localitatile adiacente, oferindu-le atat produsele cat si serviciile noastre."

  Cel de al doilea magazin Flanco din Cluj se va deschide vineri 2 mai, ora 9.00, va avea 830 mp in total si 12 angajati. Investitia pentru deschiderea lui se ridica la 1,5 milioane lei inclusiv stocul de marfa si face parte din planul de extindere al retelei Flanco pentru 2014.

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de 900 de angajati, compania detine o retea de 81 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

 • 28 aprilie 2014: In perioada sarbatorilor de Pasti, Flanco Retail a inregistrat o crestere de peste 40% a vanzarilor


  In perioada dinainte de Pasti, peste 300,000 de vizitatori au trecut pragul magazinelor Flanco, ducand la o crestere a vanzarilor de peste 40%, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Rezultatul confirma evolutia pozitiva a pietei in 2014, datorata in principal cresterii gradului de incredere a consumatorilor, precum si achizitiilor de produse si tehnologii noi, atat cu plata pe loc cat si in rate.

  Cele mai cautate categorii de produse au fost electronicele, televizoarele clasandu-se pe primul loc in alegerile clientilor, apoi electrocasnicele mari, unde masinile de spalat au fost in topul preferintelor, iar din categoria gadget-uri , tabletele au condus detasat. La electrocasnicele mici – cele mai vandute produse au fost cele pentru bucatarie: blendere, masini de tocat, cuptoare cu microunde, dar si aspiratoarele sau produsele de ingrijire personala – perii de par sau aparate de barbierit.

  "Vanzarile in aceasta perioada au fost sustinute de campaniile cu oferte exceptionale pe care le-am avut in magazine", a declarat Madalin Rugeanu, Retail Director, Flanco. "Electrocasnicele mici au avut reduceri intre 30 si 50%, discount-urile la televizoare au ajuns pana la 40%, iar cele la tablete, pana la 25%. Clientii nostri au avut, astfel, posibilitatea sa aleaga produsele dorite la preturi foarte bune. Si ofertele de creditare, cu 20 de rate fara dobanda la creditele obtinute direct in magazin sau pana la 15 rate fara dobanda prin cardul de credit, le-au venit in ajutor clientilor sa-si innoiasca locuinta inainte de Pasti. De altfel, campaniile vor continua si dupa sarbatori".

  Pe langa oferta foarte buna de produse si preturile atractive, serviciile Flanco au contribuit la rezultatele peste asteptari: livrarea pana in casa – extrem de utila, mai ales pentru clientii din localitatile mai mici, situate in jurul oraselor cu mari centre comerciale, programul de fidelitate Mereu Flanco – unic pe piata de profil din Romania sau garantia extinsa oferita la toate produsele.

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de 900 de angajati, compania detine o retea de 80 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

 • 11 martie 2014: Radu Batrinu este noul Director de Marketing al Flanco Retail


  Flanco Retail anunta numirea lui Radu Batrinu in functia de Director de Marketing al companiei. Cu o experienta de 11 ani in retailul electro-IT, Radu Batrinu se alatura echipei Flanco din pozitia de Trade Marketing Manager la reprezentanta romaneasca a unuia dintre cei mai importanti producatori mondiali de electrocasnice. El o inlocuieste pe Marina Zara, care a coordonat activitatile de marketing la Flanco in ultimii doi ani.

  "Avand cunostinte relevante atat in vanzari, cat si in marketing, Radu Batrinu va coordona activitatile de promovare si comunicare ale companiei, cu focus pe campanii si servicii care aduc plus valoare clientilor", a declarat Dragos Sirbu, CEO Flanco. "Radu impartaseste abordarea noastra centrata pe clienti si prin proiectele dezvoltate alaturi de Departamentul de Marketing, Flanco va castiga si mai mult increderea acestora, oferind solutiile si serviciile de care au nevoie."

  Radu Batrinu a ocupat pozitii de management in vanzari timp de 6 ani, mai intai in cadrul industriei alimentare, apoi in dinamicul sector electro-IT, incepand cu 2003. Ca Regional Sales Manager pentru un mare producator de electrocasnice, a fost responsabil de implementarea strategiei si indeplinirea obiectivelor de vanzari ale companiei, precum si de coordonarea relatiei cu partenerii comerciali. In 2007 a fost numit Trade Marketing Manager, stabilind strategia de vanzari, pe categorii de produse si canale de distributie si valorificand informatiile despre evolutia pietei.

  "Dupa mai bine de 10 ani de marketing, sunt pregatit pentru noi proiecte alaturi de Flanco, in aceeasi industrie dinamica, pe care o cunosc foarte bine", a declarat Radu Batrinu. "Departamentului de marketing dintr-o companie reprezinta unul dintre principalele motoare pentru stimularea consumului, iar Flanco are un potential impresionant de a influenta evolutia segmentului pe care activeaza. Sunt sigur ca la Flanco vom dezvolta proiecte inovatoare menite sa castige increderea clientilor pe termen lung."

  Radu Batrinu este absolvent al Universitatii Transilvania din Brasov si are numeroase traning-uri si cursuri de specialitate.

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de 900 de angajati, compania detine o retea de 81 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Oferta Flanco, disponibila in magazine si pe site-ul www.flanco.ro, include o gama variata de produse, pachete de creditare – prin intermediul mai multor parteneri financiari, servicii pentru intreaga familie si pentru companii. Flanco a inregistrat la sfarsitul anului 2012 o cifra de afaceri de 137 de milioane de euro si detine o cota de piata de 13% din vanzarile realizate in magazine, fiind al doilea mare jucator din piata. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

 • 05 februarie 2014: Flanco Retail promoveaza noi membri in echipa de Senior Management


  Nicoleta Capata, Director de Resurse Umane, si Madalin Rugeanu, Director de Retail, vor face parte din echipa de Senior Management a companiei

  Flanco Retail anunta schimbari in echipa de Senior Management prin promovarea Nicoletei Capata si a lui Madalin Rugeanu, membri cu performante exceptionale si experienta in cadrul companiei. Incepand din februarie anul acesta, Nicoleta Capata va ocupa functia de Director de Resurse Umane, iar Madalin Rugeanu va promova in pozitia de Director de Retail, completand echipa de Senior Management, alaturi de Directorul General, Directorul Financiar si Directorul de Marketing.

  "Investitia continua in dezvoltarea profesionala a echipei este un factor motivant pentru rezultate peste asteptari si pentru performante care sunt recompensate si recunoscute", a declarat Dragos Sirbu, CEO Flanco. "Nicoleta Capata si Madalin Rugeanu au condus departamente importante in Flanco – respectiv Resurse Umane si Dezvoltare. Maturitatea si experienta dobandite, precum si rezultatele obtinute in cei 10 ani petrecuti in Flanco ii recomanda pentru noile pozitii in coordonarea strategica a companiei si sunt convins ca vor confirma increderea mea si a companiei."

  Din pozitia de Director de Resurse Umane, Nicoleta Capata va dezvolta strategia de resurse umane a companiei, avand ca prioritati pentru acest an implementarea programelor de dezvoltare profesionala, managementul performantei, precum si identificarea si cultivarea talentelor din organizatie.

  Nicoleta Capata si-a inceput cariera ca HR Recruitment Officer in cadrul Flanco Retail, in anul 2004, iar 5 ani mai tarziu a devenit Manager al departamentului de Resurse Umane. Este absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiinte Sociale si al unui Master in Psihologie Organizationala si Manageriala din cadrul Universitatii Bucuresti.

  Din postura de Director de Retail, Madalin Rugeanu va coordona atat strategia de vanzari a companiei (magazine, online si corporate), cat si proiectele de extindere si modernizare a retelei de magazine Flanco, avand ca obiectiv consolidarea pozitiei Flanco pe piata de retail electro-IT din Romania.

  Cu o experienta de peste 8 ani in Flanco, Madalin Rugeanu si-a inceput cariera in functia de Consilier Vanzari in magazinul Flanco Targu-Jiu, avansand ulterior pe pozitia de Specialist in Marketing si apoi de Project Manager. Din 2010 si pana in prezent, Madalin Rugeanu a fost Property & Development Manager, fiind responsabil cu gestionarea strategiei de extindere a retelei de magazine si cu negocierea si managementul contractelor de inchiriere a spatiilor comerciale. Madalin Rugeanu este absolvent al Universitatii Constantin Brancusi – Facultatea de Automatica si Informatica Industriala, din Targu-Jiu.

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de 900 de angajati, compania detine o retea de 81 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Oferta Flanco, disponibila in magazine si pe site-ul www.flanco.ro, include o gama variata de produse, pachete de creditare – prin intermediul mai multor parteneri financiari, servicii pentru intreaga familie si pentru companii. Flanco a inregistrat la sfarsitul anului 2012 o cifra de afaceri de 137 de milioane de euro si detine o cota de piata de 13% din vanzarile realizate in magazine, fiind al doilea mare jucator din piata. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

 • 21 ianuarie 2014: Schimbari in top managementul Flanco Retail si eMAG


  Violeta Luca a fost numita Vice Presedinte, Director Executiv eMAG
  Dragos Sirbu a fost promovat CEO Flanco Retail, din pozitia de Product Management Director

  Actionarii companiilor eMAG si Flanco Retail anunta schimbari in structurile de conducere ale acestora. Astfel, incepand cu luna februarie, Violeta Luca devine Vice Presedinte, Director Executiv eMAG, pastrandu-si si pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie Flanco Retail, iar Dragos Sirbu, Product Management Director la Flanco Retail, a fost promovat in functia de CEO al companiei.

  Ca Vice Presedinte, Director Executiv eMAG, Violeta Luca va face parte din consiliul de conducere al companiei si va coordona activitatile comerciale - de achizitii, vanzari, marketplace, logistica, showroom-uri si category management. Ea isi pastreaza functia de Presedinte al Consiliului de Administratie al Flanco Retail, ramanand implicata in conducerea companiei la nivel strategic.

  Unul dintre cei mai apreciati executivi din industrie, Violeta Luca s-a alaturat managementului Flanco Retail in august 2011, ca Marketing Director. Anterior Flanco, a lucrat timp de 8 ani in cadrul Whirlpool Romania, ocupand incepand cu iunie 2007 functia de Director Comercial. Absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, precum si a numeroase cursuri de management, ea are o experienta de 13 ani in domeniul electroIT.

  "Violeta Luca a avut un parcurs excelent la Flanco Retail, evoluand rapid de pe pozitia de director de marketing pe cea de CEO al companiei, intr-un business el insusi foarte dinamic" spune Iulian Stanciu, actionar eMAG si actionar unic Flanco Retail. "Rezultatele pe care le-a obtinut in ultimii trei ani, alaturi de Flanco Retail, ne-au convins ca poate integra, strategic, activitatile complementare ale celor doua companii si poate indeplini, simultan si cu folos, atat o functie operationala in eMAG, cat si una strategica in Flanco Retail. Pentru planurile noastre de dezvoltare la nivel de grup, profilul ei managerial, confirmat in practica, s-a dovedit foarte potrivit."

  Cu o experienta de 15 ani in retailul electro-IT, Dragos Sirbu a parcurs intreg lantul ierarhic, de la consultant de vanzari, la director de magazin, Director de retail si Director de achizitii. Din 2012, s-a alaturat echipei Flanco, ca Director de Vanzari, iar din luna februarie 2013, a preluat conducerea departamentului de Product Management. Sirbu este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori.

  "Expertiza solida a lui Dragos in domeniul electroIT, competentele lui de leadership si operationale pe care le-a demonstrat, mi-au dat incredere ca va obtine rezultate excelente la conducerea Flanco", a continuat Iulian Stanciu. "Promovarea lui in pozitia de CEO asigura atat continuitatea activitatilor companiei la nivel strategic si operational, cat si dinamica accelerata pe care ne-o dorim pentru anii care vin. Dragos si-a asumat obiectivele ambitioase ale companiei si din postura sa precedenta, iar in noua calitate de CEO, sunt sigur ca va fi si mai motivat sa le indeplineasca si chiar sa le depaseasca."

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de 900 de angajati, compania detine o retea de 81 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Oferta Flanco, disponibila in magazine si pe site-ul www.flanco.ro, include o gama variata de produse, pachete de creditare – prin intermediul mai multor parteneri financiari, servicii pentru intreaga familie si pentru companii. Flanco a inregistrat la sfarsitul anului 2012 o cifra de afaceri de 137 de milioane de euro si detine o cota de piata de 13% din vanzarile realizate in magazine, fiind al doilea mare jucator din piata. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro, www.flancointeractiv.ro sau paginile de Facebook si de Twitter.

  Despre eMAG:
  eMAG este cel mai mare magazin online din S-E Europei si unul dintre creatorii piet¸ei de comert¸ online din Romania. In 2012, eMAG vandut un produs la fiecare 10 secunde – de la laptopuri la electrocasnice, carti, jucarii sau produse cosmetice – si a livrat 12 milioane de tone de colete in toata tara. Lansat in 2001, eMAG s-a plasat in pozit¸ia de lider constant al piet¸ei, ca urmare a orientarii sale permanente cattre client, manifestata prin servicii ce creeaza noi standarde in piata, precum 30 de zile drept de retur, Service Pick Up and Return, Garantia Plus si Deschiderea coletului la livrare. eMAG se extinde permanent, atat cu noi categorii de produse prin eMAG Marketplace, prima platformaonline din Romania care grupeazamai mult¸i retaileri, cat si prin noi deschiderea de noi showroom-uri in tara. In prezent, reteaua de showroom-uri eMAG a ajuns la 10 – fiind prezente in Bucures¸ti, Ias¸i, Brassov, Ploies¸ti, Cluj, Timis¸oara, Constant¸a, Craiova, Oradea si Galati.

2013

 • 29 octombrie 2013: Flanco lanseaza programul "Asteptarile tale sunt prioritatile noastre"


  Flanco Retail demareaza programul "Asteptarile tale sunt prioritatile noastre", concretizand, printr-o serie de 10 initiative, orientarea strategica a companiei de a fi Mereu peste asteptari. Acestea au rezultat pe baza feedback-ului primit de la clienti si a studiilor comandate de Flanco.

  Cele mai importante puncte ale programului "Asteptarile tale sunt prioritatile noastre" vizeaza livrarea, garantia, posibilitatea de retur, serviciile de finantare si asistenta, consilierea cumparatorilor si promptitudinea servirii. In cazul in care un client nu beneficiaza de acele servicii asumate de catre Flanco si care pot fi usor cuantificabile, va primi un voucher in valoare de 50 de lei, conform conditiilor din regulamentul campaniei.

  "Retailul modern a trecut de etapa in care singurul lucru care conta erau produsele in sine", spune Violeta Luca, CEO Flanco. "Toate eforturile noastre merg intr-o singura directie, aceea ca la Flanco fiecare client sa aiba, efectiv, o experienta care sa-i intreaca asteptarile. Iar pentru aceasta avem grija ca impresia buna sa fie creata inca de la intrarea in magazin, prin design si atmosfera prietenoasa, sa continue cu dispunerea produselor, consilierea specializata si clara si sa fie confirmata de un zambet amabil si o experienta impecabila cu serviciile post-vanzare."

  Cele 10 prioritati pe care Flanco si le-a asumat si le-a implementat, pornind de la ce asteapta clientii de la un retailer electro-IT sunt urmatoarele:
  - Transport pana in casa
  - Garantia All Inclusive
  - Retur in 31 de zile
  - Consultanta specializata
  - Cel mai bun raport calitate pret
  - Credit pe loc, in magazin
  - Call center 7/7
  - Programul de fidelitate Mereu Flanco
  - Initierea discutiei cu un client in 3', dupa intrarea in magazin
  - Colectare deseuri electrocasnice

  "Programul "Asteptarile tale sunt prioritatile noastre" este dovada palpabila ca ne luam misiunea foarte in serios. Punctele pe care le-am identificat si le-am transformat in prioritatile noastre formeaza o lista dinamica, pe care o vom completa, in functie de observatiile noastre si de feedback-ul primit de la clienti. Toate aceste masuri sunt foarte importante pentru noi, de aceea ii rugam si pe clientii nostri sa le urmareasca, in beneficiul lor direct", a mai spus Violeta Luca.

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de 900 de angajati, compania detine o retea de 80 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Oferta Flanco, disponibila in magazine si pe site-ul www.flanco.ro, include o gama variata de produse, pachete de creditare – prin intermediul mai multor parteneri financiari, servicii pentru intreaga familie si pentru companii. Flanco a inregistrat la sfarsitul anului 2012 o cifra de afaceri de 137 de milioane de euro si detine o cota de piata de 13% din vanzarile realizate in magazine, fiind al doilea mare jucator din piata. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati site-ul www.flanco.ro.

 • 16 octombrie 2013: Flanco Retail deschide magazinul cu numarul 80 in complexul comercial Promenada din Bucuresti


  Flanco Retail inaugureaza cel de-al 80-lea magazin, situat in incinta Promenada. Plasat la demisol – dintre cele 4 niveluri destinate zonei comerciale: demisol, parter si doua etaje – magazinul Flanco va oferi vizitatorilor o gama varianta de produse electronice, electrocasnice si IT, cu accent pe tehnologii de ultima generatie si produse oferite in exclusivitate in Romania. Cu o suprafata de 1.600 de mp si un design modern si prietenos, noul magazin devine vedeta retelei Flanco.

  Magazinul Flanco din Promenada este rezultatul unei investitii totale de 1.500.000 de euro. Printre tehnologiile pe care cumparatorii le pot vedea si testa aici se numara tehnologia 4K – reprezentata de branduri ca Philips, LG sau Samsung - dar si produse in exclusivitate pentru piata romaneasca de electro-IT, ca ultrabook-ul Acer S7 sau televizoarele 4K Philips de 84 inch si Samsung de 85 inch.

  "Avand in vedere natura locatiei, conceptul de magazin, gama de solutii electro-IT pregatita pentru cumparatorii nostri, precum si focusul intern de a livra o experienta peste asteptari pentru fiecare cumparator, de fiecare data, preconizam ca magazinul Flanco va genera vanzari anuale de peste 9.000.000 de euro in primul an de functionare" a afirmat Violeta Luca, CEO Flanco.

  Clientii Flanco vor putea afla informatii despre produsele dorite de la o echipa de consilieri de vanzari, specializata pe diferitele categorii de produse si formata din 27 de angajati. Acestia se vor asigura ca atat produsele, cat si serviciile disponibile, contribuie la crearea unei experiente de cumparare mereu peste asteptari pentru oricine trece pragul magazinului.

  In acest magazin s-a amenajat, in premiera in reteaua Flanco, un spatiu dedicat, unde pasionatii de produse Hi-Fi pot testa produse ale marcilor Marantz, Denon, Yamaha, McIntosh Canton,Teac, Dali, Boston Acoustics sau Pro-Ject Audio.

  "Magazinul Flanco din Promenada isi asteapta vizitatorii intr-o atmosfera prietenoasa, cu multe produse premium si in exclusivitate in Romania. Echipa de consilieri profesionisti este pregatita sa ofere informatii despre ultimele tendinte in materie de electro-IT, intr-un limbaj adaptat fiecarei situatii. Punem accentul pe produse din zona IT – telefoane, tablete, ultrabook-uri – care se adreseaza unui segment de clienti dinamic si mobil, dar si pe cele din zona de entertainment si cooking high end, adresate unui public exigent", a declarat Violeta Luca.

  In primele trei zile de la inaugurare, Flanco isi asteapta clientii cu oferte speciale, foarte competitive, la toate categoriile de produse. In noul magazin Flanco va avea loc o serie de evenimente interactive saptamanale – lansari de produse, show-uri de gatit, demonstratii de utilizare a functiilor produselor, concerte, workshop-uri, propunandu-si sa devina un punct de referinta in retail-ul de electro-IT.

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de 900 de angajati, compania detine o retea de 80 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Oferta Flanco, disponibila in magazine si pe site-ul www.flanco.ro, include o gama variata de produse, pachete de creditare – prin intermediul mai multor parteneri financiari, servicii pentru intreaga familie si pentru companii. Flanco a inregistrat la sfarsitul anului 2012 o cifra de afaceri de 137 de milioane de euro si detine o cota de piata de 13% din vanzarile realizate in magazine, fiind al doilea mare jucator din piata. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati site-ul www.flanco.ro.

 • 08 octombrie 2013: Flanco introduce un nou serviciu pentru clientii sai – programul de fidelitate "Mereu Flanco"


  Flanco Retail lanseaza programul de fidelitate Mereu Flanco, adresat atat clientilor care cumpara produse din reteaua sa de 79 de magazine, cat si celor care prefera site-ul www.flanco.ro. Prin intermediul programului, se pot acumula puncte la fiecare achizitie, indiferent de valoare, iar acestea pot fi ulterior utilizate pentru a cumpara alte produse cu o reducere suplimentara de pret.

  "Programul Mereu Flanco este modalitatea noastra de a multumi clientilor care se intorc la noi in magazine sau pe site-ul nostru, de fiecare data cand doresc sa cumpere produse electrocasnice, electronice si IT", spune Violeta Luca, CEO Flanco. "Stim ca, pentru a deveni si a ramane o destinatie preferata de clienti este nevoie de mai mult decat o gama variata de produse si preturi competitive, de aceea, pe langa acestea, mizam pe o echipa de consilieri bine pregatiti, pe servicii de asistenta, garantie prelungita, servicii financiare, iar de acum si pe programul de fidelitate Mereu Flanco."

  La inscrierea in program, clientii Flanco primesc un cadou de bun-venit, in valoare de 1.000 de puncte. De asemenea, contul va fi alimentat cu cate 1.000 de puncte in fiecare an, de ziua de nastere a titularului.

  Punctele, care au o valoare de 1 leu la 100 de puncte, pot fi folosite pentru a plati, integral sau partial, alte produse. In cazul in care valoarea punctelor nu acopera integral valoarea produselor, cumparatorii pot achita diferenta in numerar sau prin card bancar. Programul Mereu Flanco poate fi cumulat cu alte promotii, cu exceptia unor campanii nationale ce vor fi comunicate la momentul respectiv.

  Detalii despre programul Mereu Flanco sunt disponibile aici.

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de 900 de angajati, compania detine o retea de 78 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Oferta Flanco, disponibila in magazine si pe site-ul www.flanco.ro, include o gama variata de produse, pachete de creditare – prin intermediul mai multor parteneri financiari, servicii pentru intreaga familie si pentru companii. Flanco a inregistrat la sfarsitul anului 2012 o cifra de afaceri de 137 de milioane de euro si detine o cota de piata de 13% din vanzarile realizate in magazine, fiind al doilea mare jucator din piata. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati site-ul www.flanco.ro.

 • 03 octombrie 2013: Flanco Retail deschide un nou magazin in AFI Ploiesti


  Flanco Retail, cel mai dinamic retailer de IT&C, electronice si electrocasnice deschide astazi un nou magazin - numarul 79 - in complexul AFI Ploiesti, urmarindu-si obiectivele de a incheia anul 2013 cu o retea de 82 de magazine.

  Noul complex comercial este situat in zona rezidentiala a orasului Ploiesti, si dispune de o parcare de 1000 de locuri pentru clienti, fapt care va ajuta aproape un sfert de milion de clienti din ariile adiacente sa aiba acces simplu si rapid la produsele, serviciile si ofertele Flanco.

  Magazinul Flanco se afla in apropierea hypermarketului Cora, ocupand o suprafata de aproape 1000 de metri patrati. 15 consilieri Flanco formeaza echipa de vanzari care va pune la dispozitia clientilor o selectie extinsa si echilibrata de produse IT, electronice, electrocasnice si accesorii, reunind peste 3000 de repere.

  "Suprafata generoasa si localizarea noului magazin Flanco din complexul AFI Ploiesti ne-au permis sa organizam spatiul de vanzare dupa un concept prietenos si modern, care sa creeze clientilor o experienta peste asteptari," spune Violeta Luca, CEO Flanco. "Portofoliul pe care il prezentam in noul magazin include atat produse competitive ca pret, cat si varfuri de gama, care incorporeaza cele mai recente tehnologii. Selectia Flanco reflecta tendintele din ultimele luni ale pietei, care se orienteaza catre produsele IT si catre mobilitate, si include tablete, telefoane smart, casti audio si notebook-uri, alaturi de produsele electronice si electrocasnice pe care expertiza noastra era deja recunoscuta in piata locala."

  Flanco a investit aproximativ 600,000 EUR in deschiderea noului magazin din Ploiesti, care, prin dotarile si stocurile de care dispune, permite consilierilor de vanzari sa ofere clientilor solutiile potrivite nevoilor lor.

  Pentru weekendul de inaugurare, retailerul propune clientilor din Ploiesti si din vecinatate oferte speciale pe stocuri limitate de produse si conditii de finantare avantajoase, prin intermediul partenerului sau Cetelem. Solutiile de finantare se acorda direct in magazin si, pentru o perioada limitata de timp, includ credite cu DAE 0% si rambursare in 15 rate lunare.

  "Noul magazin ne permite sa demonstram clientilor din Ploiesti ca retailul modern poate insemna, pe langa preturile competitive la o gama larga de produse, si o serie intreaga de servicii de asistenta, garantie, finantare si service, toate disponibile intr-un singur loc," adauga Violeta Luca. "Prin modul in care ne raportam la clienti si prin ofertele avantajoase pe care le vom propune, atat ca pret, cat si ca servicii, ne dorim sa transformam magazinul Flanco intr-o escala obisnuita pentru toti cei care viziteaza noul mall din Ploiesti."

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de 900 de angajati, compania detine o retea de 79 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Oferta Flanco, disponibila in magazine si pe site-ul www.flanco.ro, include o gama variata de produse, pachete de creditare – prin intermediul mai multor parteneri financiari, servicii pentru intreaga familie si pentru companii. Flanco a inregistrat la sfarsitul anului 2012 o cifra de afaceri de 137 de milioane de euro si detine o cota de piata de 13% din vanzarile realizate in magazine, fiind al doilea mare jucator din piata. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati site-ul www.flanco.ro.

 • 27 septembrie 2013: Flanco lanseaza spotul TV "Creditul Cetelem. Simplu si rapid in orice magazin Flanco"


  Flanco Retail prezinta un nou spot TV: "Creditul Cetelem. Simplu si rapid in orice magazin Flanco", realizat de agentia 23 Communication Ideas. Tema sa centrala este modul in care cumparatorii au acces rapid la cele mai noi tehnologii, care le vor simplifica si infrumuseta viata, prin creditul Cetelem, usor si rapid accesibil in orice magazin Flanco.

  "Dorim sa transmitem cumparatorilor nostri faptul ca tehnologia ne face viata mai usoara, iar prin creditul Cetelem, disponibil in magazinele Flanco, lucrurile devin mult mai accesibile", spune Marina Zara, Director Marketing Flanco Retail. "Raspunsul la cererea de acordare a creditului vine in aceeasi zi, deci practic, cu o singura vizita in magazin, cumparatorii pot avea imediat tehnologia dorita la ei acasa."

  Flanco si Cetelem au inceput colaborarea acum 10 ani, oferind solutii avantajoase de plata in rate. Lider pe piata creditelor de consum din Romania, Cetelem IFN SA beneficiaza de experienta de peste 60 de ani a BNP Paribas Personal Finance, considerat partenerul financiar numarul 1 pentru consumatori, la nivel european. "Suntem prezenti in magazinele Flanco din toata tara, cu oferte promotionale adaptate nevoilor fiecarui cumparator, acordand o atentie speciala fiecaruia dintre ei" a declarat Simona Tartacuta, Marketing & Communication Manager la Cetelem. "Gama de produse si servicii oferite de Cetelem raspunde asteptarilor clientilor intr-o maniera moderna si inovatoare, asociind evolutia tehnologiei cu creativitatea si flexibilitatea solutiilor de finantare."

  "In iuresul de zi cu zi, avem nevoie sa rezolvam lucrurile simplu si rapid, iar in noul spot vrem sa aratam ca orice client Flanco poate fi in pas cu tehnologia", a mai spus Marina Zara.

  Campania TV "Creditul Cetelem. Simplu si rapid in orice magazin Flanco" ruleaza incepand cu 26 septembrie.

  Echipa care a lucrat la acest proiect este formata din:

  Agentie: 23 communication ideas
  Director de creatie: Bogdan Naumovici
  Senior Copywriter: Bogdan Costin
  Art Director: Radu Roman
  Managing Director: Elena Livinti
  Account Manager: Bianca Naumovici

  Client: FLANCO
  CEO: Violeta Luca
  Marketing Motor: Marina Zara
  Art Director: Florin Niculae
  Client: CETELEM
  CEO : Olivier Floris
  Marketing & Communication Manager: Simona Tartacuta

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de 900 de angajati, compania detine o retea de 78 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Oferta Flanco, disponibila in magazine si pe site-ul www.flanco.ro, include o gama variata de produse, pachete de creditare – prin intermediul mai multor parteneri financiari, servicii pentru intreaga familie si pentru companii. Flanco a inregistrat la sfarsitul anului 2012 o cifra de afaceri de 137 de milioane de euro si detine o cota de piata de 13% din vanzarile realizate in magazine, fiind al doilea mare jucator din piata. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati site-ul www.flanco.ro.

  Despre Cetelem:
  Cetelem este lider pe piata creditelor de consum in Romania, beneficiind de experienta de 60 de ani a BNP Paribas Personal Finance in Franta. In afara de creditul de consum in magazine, Cetelem IFN ofera clientilor sai carduri de credit sub sigla MasterCard, credite auto, credite de nevoi personale cu acordare prin telefon sau Internet si asigurari.

 • 20 august 2013: Produsele de IT si telecom contribuie la cresterea vanzarilor Flanco cu 12% pe primul semestru al anului


  Flanco a inregistrat vanzari in crestere cu 12% comparativ cu aceeasi perioada din 2012. Principalele motoare de crestere pentru companie au provenit din zona produselor IT, telecom si electrocasnice mici.

  Piata totala de electronice, electrocasnice, IT si echipamente de telecomunicatii a crescut cu 5% pe primul semestru, la nivel valoric exprimat in lei, avansul cel mai puternic (de peste 10%) fiind inregistrat de categoriile IT si telecom.

  Flanco a inregistrat schimbari de preferinte si comportament de cumparare in interiorul categoriei IT – toate acestea indicand apetenta crescuta a clientilor catre mobilitate. In portofoliul de produse IT comercializate de companie notebook-urile continua sa domine, dar cu o cota in scadere, de la 71% in primul semestru al lui 2012, la 64% anul acesta, in favoarea altor categorii. Cota notebook-urilor este preluata de segmentul tabletelor, care creste continuu, de la 10% - cat inregistra anul trecut - la 23% la jumatatea acestui an. Vanzarile de accesorii pentru tablete cresc si ele, in timp ce echipamentele IT de birou – PC-uri si display-uri – continua sa scada, ajungand la o cota de numai 8,5% din totalul vanzarilor de produse IT ale Flanco.

  Avansul echipamentelor de telecomunicatii, de peste 40% la nivel de piata ‚libera', a fost determinat de cresterea constanta si substantiala pe segmentul smartphones. Pentru Flanco, acest segment a fost unul nou introdus in portofoliu, in septembrie 2012, fapt care nu permite inca un calcul procentual raportat la o baza semnificativa, dar cresterea neta pe care a generat-o la nivelul intregii categorii a fost considerabila.

  "Alegerea de a ne concentra pe segmentele de produse – IT si telecomunicatii - aflate intr-o continua expansiune a venit in mod firesc, gratie unui model de business agil si mereu orientat catre consumatori, catre nevoile si asteptarile lor," explica Violeta Luca, CEO Flanco. "Nivelul de penetrare a telefoanelor inteligente in Romania este de aproximativ 27%, dar el ajunge la peste 65% in pietele mature. Acest fapt indica un potential de crestere foarte bun pentru noi si un apetit general al clientilor catre mobilitate."

  Flanco a depasit ritmul de crestere al pietei si in categoria electrocasnicelor mici. Datele la nivel de piata indica o crestere a vanzarilor la aceste produse de peste 5% pe primele sase luni ale anului, in timp ce rezultatele Flanco reflecta un salt de 14%.

  Electrocasnicele mari au inregistrat o crestere marginala, de aproximativ 1%, compania mentinand in vanzari acelasi ritm ca piata. Segmentul de electronice inregistreaza un usor declin de aproximativ 4%, pe fondul in care cererea pentru televizoarele plate stagneaza, iar cea pentru aparatura foto si cea audio scade cu peste 10%.

  "Relansarea electrocasnicelor mari si a electronicelor este legata de deblocarea creditarii – data fiind valoarea unitara mai mare a produselor - si de revenirea increderii populatiei in investitiile in bunuri de folosinta indelungata. Deblocarea segmentului imobiliar are si ea un rol esential, pentru ca utilarea cu electrocasnice si electronice este asociata cu schimbarea sau renovarea locuintei," explica Violeta Luca. "Veniturile disponibile, mai reduse, sunt acum directionate catre produsele IT si telecom, cu un ritm de uzura morala mai accelerat. Ele ofera satisfactia pe care nu demult consumatorii o cautau in achizitia de televizoare."

  Flanco a continuat programul de modernizare a spatiilor de vanzare, investind de la inceputul anului aproximativ 450.000 EUR in reamenajarea a zece magazine. Retailerul va deschide, pana la finalul anului, inca doua magazine de referinta, in centre comerciale din Bucuresti si Ploiesti. Astfel, numarul magazinelor din retea ajunge la 80.

  "Pe langa investitia in mobilier si amenajare, am considerat extrem de importanta investitia in oameni – in traininguri si in instrumente de formare continua pe care le-am introdus la nivel de companie," spune Violeta Luca. "Elementul principal al experientei de cumparare Flanco este interactiunea cu consultantii de vanzari, reprezentantii nostri in fata clientului. Am investit mult si continuam sa investim in competentele lor profesionale si in formarea unei atitudini corecte, asa incat clientii sa simta ca pot lua informat deciziile de cumparare si ca fac alegerea cea mai buna venind la Flanco."

  Modificarile structurale aparute in portofoliul produselor vandute – cu o crestere tot mai mare a ponderii categoriilor IT si telecom – determina atat nevoi de training specializat la nivelul personalului de vanzare, cat si o ajustare a strategiei comerciale si optimizarea continua a costurilor, tinand cont de faptul ca marjele de profit la aceste produse sunt mai mici. Compania a inceput, de altfel, un program de optimizare a spatiilor de vanzare, atat ca organizare, cat si ca locatie si costuri, asa incat acestea sa reflecte mai bine portofoliul de produse in dinamica lui.

  "Am cautat sa remodelam si sa eficientizam infrastructura de vanzare de care dispunem, ca sa raspundem cat mai bine unei piete care se transforma, modelata de consumatorii care, pe masura ce tehnologia joaca un rol tot mai mare in viata lor de zi cu zi, devin mai exigenti", spune Violeta Luca. "Ei isi doresc sa invete de la consultantii nostri de vanzari cat mai multe despre ceea ce vor sa cumpere, pentru a putea maximiza beneficiile achizitiilor facute, iar noi invatam, la randul nostru, de la ei, pregatindu-ne astfel pentru modelul de maine al retailului."

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de 900 de angajati, compania detine o retea de 78 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Oferta Flanco, disponibila in magazine si pe site-ul www.flanco.ro, include o gama variata de produse, pachete de creditare – prin intermediul mai multor parteneri financiari, servicii pentru intreaga familie si pentru companii. Flanco a inregistrat la sfarsitul anului 2012 o cifra de afaceri de 137 de milioane de euro si detine o cota de piata de 13% din vanzarile realizate in magazine, fiind al doilea mare jucator din piata. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati site-ul www.flanco.ro.

 • 05 august 2013: Ultimul an pe piata pentru aparatele de aer conditionat ON-OFF


  Legislatia, ofertele si serviciul de montaj impulsioneaza piata aparatelor de aer conditionat in 2013

  Flanco estimeaza ca piata aparatelor de aer conditionat a inregistrat o crestere semnificativa in primele sase luni ale anului, ajungand per total la un volum de vanzari cu 20% mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

  Cresterea a fost determinata in principal de o luna mai cu mult mai calduroasa decat anul trecut.

  "Achizitiile de aer conditionat raman inca achizitii sezoniere" spune Violeta Luca, CEO Flanco. "Vanzarile au inregistrat cresteri inca din luna februarie a acestui an, dar luna mai, cand temperaturile au fost mai ridicate decat anul trecut, s-a remarcat cu cea mai importanta crestere in valori absolute si relative."

  Legislatia europeana a influentat si ea in acest an vanzarile de aparate de aer conditionat, in special in randul cumparatorilor sensibili la oferte speciale. Directiva europeana ErP 2009/125 CE a impus standarde ridicate de eficienta energetica, in care vechile modele de aparate de aer conditionat, cu compresor ON/OFF nu se mai incadreaza. Aparatele care nu respecta standardele impuse, de eficienta energetica, nu vor mai fi comercializate din 2014, astfel incat anul acesta se lichideaza toate tipurile de aparate neconforme cu noua legislatie – fapt care a determinat formularea de oferte de pret foarte atractive.

  "Mediatizarea schimbarilor impuse de directiva europeana a determinat cresterea vanzarilor de aparate ON-OFF, mai accesibile ca pret, care reprezinta peste 80% din totalul vanzarilor de aparate de aer conditionat" explica Violeta Luca. "Pe de alta parte, si noi ne-am pregatit din timp cu stocuri de echipamente pe toate categoriile de pret si cu oferte competitive de montaj, asa incat am putut valorifica aceasta noua tendinta."

  Cum beneficiile aduse de aparatele noi, cu tehnologia Inverter, sunt mai mari, si vanzarile acestora au crescut.

  "In totalul vanzarilor Flanco de aparatele de aer conditionat, cele cu Inverter au avut o evolutie pozitiva in prima jumatate a anului, ajungand la 13% fata de 8% in 2012" declara Violeta Luca. "Economia poate fi privita din doua perspective: prima este cea imediata, care deriva din oferta de pret si este evidenta in cazul aparatelor on/off; cealalta este cea pe termen lung, datorata eficientei energetice a aparatelor cu tehnologie Inverter."

  Noile aparate cu tehnologie Inverter asigura un consum cu 30% mai mic fata de cele vechi. Ele includ tehnologii si aplicatii care aduc beneficii majore comparativ cu vechile produse. Multe dintre aparatele de acest tip din portofoliul Flanco au filtre performante cu carbon activ Hepa, sau cu S-plasma Ion, care asigura calitatea si puritatea aerului din incaperi. Zgomotul unitatilor exterioare este diminuat considerabil, temperatura din interiorul locuintei este reglata la nivelul dorit intr-un interval de timp cu pana la 15% mai scurt, iar emisiile de CO2 sunt reduse.

  Preferinta romanilor pentru aparatele de aer conditionat de 12.000 de BTU a ramas constanta, ponderea acestora situandu-se in prima parte a anului intre 70-75% din total piata, conform estimarii Flanco. Acestea ofera un raport optim pret/putere pentru multi dintre cumparatori si sunt adesea folosite pentru racirea a doua incaperi (hol plus o camera).

  "Pentru a doua jumatate a anului, vanzarile depind de evolutia temperaturilor, dar cresterea totala a pietei, datorata cumulului de factori – legislatie, oferte atractive si montaj prompt – se va mentine, probabil, la un nivel total de 15% fata de anul trecut", adauga Violeta Luca.

  Investitia intr-un aparat de aer conditionat pleaca de la valoarea de 999 de lei si poate ajunge pana la 4.799 lei.

  Despre Flanco:
  Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de 900 de angajati, compania opereaza o retea de 78 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 50 de orase. Oferta Flanco include o gama variata de produse, pachete de creditare – prin intermediul mai multor parteneri financiari – si servicii pentru intreaga familie, dar si pentru companii. Flanco a inregistrat la sfarsitul anului 2012 o cifra de afaceri de 137 de milioane de euro si detine o cota de piata de 13%, fiind al doilea mare jucator din piata. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati site-ul www.flanco.ro.

 • 21 mai 2013: Flanco a finalizat prima transa din programul de modernizare a retelei nationale de magazine cu investitii de peste 350.000 de euro


  Flanco, cel mai dinamic retailer din Romania, a finalizat modernizarea primelor 8 magazine din cele 20 de spatii programate pentru reamenajare in acest an. Lucrarile au presupus o investitie totala de peste 350.000 de euro, parte din programul de 2 milioane de euro pentru reamenajarea si extinderea retelei nationale de magazine bugetat pentru 2013.

  In prezent, reteaua Flanco cuprinde 78 de spatii comerciale, amplasate atat stradal cat si in centre comerciale. Reteaua se va extinde anul acesta prin deschiderea de noi spatii, asa cum este Flanco Promenada Mall Bucuresti. Concomitent se lucreaza la modernizarea magazinelor din tara, in linie cu obiectivul Flanco de a oferi cea mai buna experienta de cumparare clientilor sai.

  Flanco si-a propus ca pe termen mediu cat mai multe magazine sa ofere clientilor posibilitatea de testare a produselor expuse, conectand aparatura electronica si electrocasnica la reteaua de curent electric din magazin. Acest concept inovator a fost inaugurat de Flanco in 2011 in magazinul din Bucuresti Unirea Shopping Center si ofera vizitatorilor posibilitatea de a interactiona cu produsul inainte sa ia decizia de cumparare. In paralel se continua sesiunile de training pentru consultantii Flanco, pentru care compania va investi peste 350.000 euro in 2013.

  “In 2013 aproape un sfert din totalul de magazine, adica peste 20 de spatii comerciale din reteaua Flanco, vor fi reamenajate. De la inceputul anului 8 magazine au fost modernizate cu un buget de peste 350 000 euro. De asemenea, suntem in negocieri pentru o serie de spatii noi pentru a extinde reteaua si pentru a fi aproape de cat mai multi clienti Flanco, din Bucuresti si din tara” a declarat Violeta Luca, CEO Flanco. Cele 8 magazine cu care s-a inceput planul de modernizare al retelei sunt Slobozia, Arad Kaufland, Bacau, Petrosani, Suceava Carrefour, Targu Jiu Kaufland, Pitesti Auchan si Buzau Kaufland.

  In 2012, Flanco a fost cel mai rentabil retailer electroIT, cu vanzari de peste 3000 EUR/mp.

  Flanco a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de 137 milioane EUR, in crestere cu 25% comparativ cu anul anterior, si o cota de piata de 13%. Astfel, compania a devenit al doilea cel mai important retailer traditional din Romania, urcand o pozitie in topul celor mai importanti jucatori din industrie. Pentru 2013 compania estimeaza un avans al afacerilor de 15%.

  Despre Flanco:
  Flanco este unul dintre cei mai importanti retaileri de electroIT din Romania, cu cel mai bun randament al vanzarilor raportat la suprafata comerciala. Cu o retea nationala de 78 de magazine si o echipa de peste 900 de oameni, Flanco isi propune sa devina retailer-ul preferat al romanilor, oferindu-le clientilor cea mai buna experienta de cumparare.

 • 09 aprilie 2013: Violeta Luca, CEO Flanco: 2012 a fost pentru Flanco un an de repozitionare strategica


  Flanco, cel mai dinamic retailer din Romania, a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de 137 milioane EUR, in crestere cu 25% comparativ cu anul anterior, si o cota de piata de 13%. Astfel, compania a devenit al doilea cel mai important retailer offline din Romania, urcand o pozitie in topul celor mai mari jucatori din industrie.

  Compania a obtinut o crestere de 25% a cifrei de afaceri, mult peste ritmul de evolutie al pietei

  Piata de electroIT din Romania a crescut cu 5% comparativ cu 2011, in vreme ce piata vest-europeana a inregistrat un avans de numai 0,2%. Flanco a obtinut o crestere de 25% a cifrei de afaceri, gratie investitiilor in modernizarea retelei de magazine, in dezvoltarea echipei si in managementul portofoliului de produse, atingand astfel obiectivul propus pentru 2012.

  “In 2012 am reusit sa ne atingem obiectivele de crestere propuse si sa ne consolidam arhitectura interna de business, atat de necesara dezvoltarii unei afaceri sustenabile”, a declarat Violeta Luca, CEO Flanco. “Rezultatele obtinute confirma faptul ca modelul nostru de business si strategia de pozitionare alese sunt oportune si ne diferentiaza pe o piata in care eroziunea preturilor si strategia «copy-paste» au fost singurele metode de stimulare a vanzarilor din ultimii ani”, a adaugat Violeta Luca.

  Flanco a investit peste 2,5 milioane EUR in reteaua de magazine, atat in modernizarea, remodelarea si extinderea unor spatii deja existente, cat si in deschiderea unor magazine noi in orase precum Iasi, Sibiu, Cluj, Oradea, Ploiesti, Deva, Targoviste sau Bucuresti. In prezent compania detine o retea de 78 de magazine, cu o suprafata totala de peste 44.500 mp.

  “Daca in ceea ce priveste cifra de afaceri si cota de piata Flanco este pe locul doi in topul celor mai mari retaileri, in privinta randamentului vanzarilor/mp suntem pe locul unu, acesta fiind un indicator extrem de valoros pentru o companie care isi doreste in primul rand sa fie rentabila si eficienta”, a explicat Violeta Luca.

  Astfel, pe o suprafata totala de vanzare mai mare cu 10% decat in anul 2011, compania a inregistrat vanzari mai mari cu 25%, crescand rentabilitatea vanzarii/mp la peste 3200 EUR.

  Despre Flanco:
  Flanco este unul dintre cei mai importanti retaileri de electroIT din Romania, cu cel mai bun randament al vanzarilor raportat la suprafata comerciala. Cu o retea nationala de 78 de magazine si o echipa de peste 900 de oameni, Flanco isi propune sa devina retailer-ul preferat al romanilor, oferindu-le clientilor cea mai buna experienta de cumparare.

 • 28 martie 2013: Marina Zara, Marketing Motor Flanco: Noul spot va contribui la castigarea pozitiei de retailer preferat al romanilor


  Flanco, cel mai dinamic retailer din Romania, lanseaza un nou spot TV, realizat de 23 Communication Ideas. Dupa lansarea campaniei „Flanco. Mereu peste asteptari”, compania continua repozitionarea prin promovarea unui spot emotional, care vorbeste despre capacitatea de a oferi mai mult decat un simplu produs de electroIT.

  “Investitiile importante in consultantii Flanco, in mixul de produse, in servicii si in reamenajarea celor mai multe dintre magazine au adus Flanco mai aproape de obiectivul de a deveni liderul pietei de electroIT”, a explicat Marina Zara, Marketing Motor Flanco. “Ne-am dorit sa alegem calea sinceritatii in comunicare si am construit mai intai fundatia necesara pentru o serie de afirmatii surprinse foarte bine in spot: vindem mai mult decat produse, suntem alegerea naturala pentru consumatorii care isi doresc un sfat prietenesc si pertinent, le oferim solutii, incercam sa contribuim la o viata mai buna prin beneficiile produselor oferite la un pret corect” a continuat ea.

  Astfel, agentia 23 Communication Ideas a plecat de la caracteristicile companiei Flanco, dar si de la necesitatea de a comunica mai bine beneficiile celor mai noi tehnologii incorporate in electronice si electrocasnice, pentru a stimula ritmul de innoire al aparaturii in locuintele din Romania.

  Personajele spotului Flanco sunt cuplul care isi doreste un camin confortabil si potrivit cu stilul de viata, consultantul care stie sa ii ofere informatiile de care are nevoie si prietenii alaturi de care se bucura de toate beneficiile produselor Flanco. Noua executie din campania “Flanco. Mereu peste asteptari” ii arata consumatorului cum sa integreze produsul dorit in stilul sau de viata si subliniaza o serie de atribute ale brandului: prietenos, sincer, dinamic, de incredere.

  Compania a optat pentru un spot de brand, din care vor deriva spoturile de produs, menite sa promoveze campanii si oferte speciale alaturi de parteneri.

  Echipa de proiect:

  Agentie: 23 communication ideas
  Regizor: Bogdan Barbulescu
  Director de Creatie: Bogdan Naumovici
  DOP: Jordi Rexach

  Copywriter: Antonio Marzavan
  Strategic Planners: Laurentiu Semeniuc si Alexandru Pomana
  Brand Communication Managers: Raluca Borascu, Elena Livinti

  Client: FLANCO
  CEO: Violeta Luca
  Marketing Motor: Marina Zara

  Spotul este la adresa:
  http://www.youtube.com/watch?v=SO0r9W7VVq8

2012

 • 25 noiembrie 2012: Black Friday peste asteptari – vanzari de 55 mil. lei


  In cele trei zile de campanie, peste 100.000 de clienti au ales produsele din oferta Flanco

  Flanco, cel mai dinamic lant de retail electroIT, anunta rezultate de vanzari peste asteptari pentru campania Black Friday 2012, derulata in perioada 23-25 noiembrie. Astfel, pentru evenimentul de shopping initiat de Flanco si eMAG in 2011, Flanco a inregistrat vanzari de 55 mil. lei, cu 80% mai mult decat la prima editie, pe o suprafata de vanzare cu 20% mai mare decat anul trecut. Peste 500.000 de vizitatori au trecut pragul magazinelor Flanco. Dintre acestia, 100.000 de consumatori au ales cel putin un produs din oferta Black Friday in cele trei zile de campanie.

  "Am reusit o performanta de exceptie anul acesta prin campania Black Friday, venind in intampinarea asteptarilor clientilor nostri, atat prin ofertele foarte avantajoase, varietatea modelelor de produs incluse in campanie, cat si prin modul de organizare. Am mobilizat resurse importante in zona operationala, avand experienta anului trecut, iar avantajele competitive s-au convertit in rezultate de vanzari mai mari decat estimarile.", a declarat Violeta Luca, CEO Flanco.

  Romanii au cautat produsele premium
  In cadrul campaniei Black Friday s-au distins produsele premium, cu o crestere semnificativa a ponderii in mixul de vanzari. Astfel, achizitiile de ultrabook-uri au reprezentat 15% din totalul vanzarilor, fata de ponderea de 2-3%, inregistrata in octombrie 2012. Mai mult, si televizoarele cu ecran plat si diagonala mare si masinile de spalat cu capacitate mai mare de 7 kg si functii tehnologice avansate s-au incadrat in acelasi trend pozitiv, demonstrand apetitul romanilor pentru tehnologie.

  Cele mai cautate produse din oferta Black Friday au fost televizoarele cu ecran plat, notebook-urile, tabletele, aparatele foto, masinile de spalat si produsele electrocasnice incorporabile. Ponderea segmentelor a fost echilibrata, mixul de categorii din oferta Black Friday fiind conceput astfel incat sa satisfaca cererea pentru toate produsele-cheie.

  In 2012, stocul produselor din oferta Black Friday de la Flanco a numarat peste 230.000 de unitati pentru 1.000 de repere unice incluse in campanie, cu reduceri intre 10% si 60%. Doar in prima zi de campanie Black Friday, magazinele Flanco au generat vanzari cat intr-o luna intreaga.

  Despre Flanco:
  Flanco este unul dintre cei mai importanti retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Compania opereaza in acest moment o retea de magazine in cele mai importante regiuni comerciale ale tarii. Strategia companiei consta in consolidarea pozitiei detinute pe piata locala, prin dezvoltarea calitativa retelei Flanco in toate regiunile tarii si printr-o continua imbunatatire a performantelor Flanco. Flanco este orientat catre nevoile consumatorilor, prin cea mai buna oferta de produse, solutii de creditare avantajoase, gama larga de servicii – compania oferind astfel solutii complete pentru intreaga familie.

 • 13 noiembrie 2012: Comunicarea Flanco intr-o noua dimensiune


  Clientii Flanco in realitatea interactiva cu produsele si personalul Flanco

  Flanco, un jucator dinamic si avangardist in piata de retail electro-IT, este in plin avant, atat din punct de vedere strategic, cat si creativ. Intr-o piata competitiva, in care produsele, magazinele, preturile nu mai constituie factori diferentiatori majori, Flanco s-a concentrat pe alegerea riguroasa a celor mai buni parteneri in toate domeniile conexe business-ului de electro-IT. In domeniul comunicarii strategice, Flanco a ales sa colaboreze cu agentia 23, in cadrul unui parteneriat de viitor. Echipa agentiei 23 Communication Ideas are aceleasi atribute ca si echipa Flanco: este tanara, dinamica, cu idei inovatoare, dar si cu traditie in publicitate pe segmentul de retail electro-IT.

  „Dupa un proces de selectie elaborat si echilibrat, care s-a desfasurat pe parcursul intregii veri 2012, am ales sa fim partenerii unei echipe strategice, puternice si competente, care crede cu tarie in aceleasi valori ca si Flanco: inovatie, performanta, spirit de echipa si atitudine de invingatori.”, declara Violeta Luca, CEO Flanco.

  Strategia pe termen lung in viziunea Flanco implica un amplu plan de comunicare si de pozitionare a brandului Flanco pe piata retail-ului de electronice, electrocasnice si IT. Prima campanie Flanco sub semnatura agentiei 23 Communication Ideas a debutat pe 7 noiembrie, sub sloganul „Flanco. Mereu peste asteptari” si se va desfasura pe TV, in mediul online, in magazine, dar si in alte medii. Campania este ancorata in realitatea imediata in care traiesc si respira clientii Flanco. Campania este centrata pe intamplari reale desfasurate in magazinele Flanco, in care multi clienti au fost surprinsi si filmati cu camere ascunse, iar imaginile din campanie isi propun sa ilustreze surprizele pe care Flanco promite sa le realizeze in toate magazinele sale, in mod consecvent, pentru a-i surprinde placut pe toti vizitatorii.

  „Intr-o piata in care ofertele, preturile, gama de produse, numarul de magazine si raspandirea teritoriala sunt cam la egalitate, experienta de cumparare si surprizele placute care te asteapta la Flanco sunt cele care pot face diferenta.”, a declarat Bogdan Naumovici, Managing Partner 23 Communication Ideas.

  „Relatia de lunga durata pe care o construim cu clientii Flanco se bazeaza pe interactivitate, atat cu produsele pe care le pot testa in magazine, cat si cu personalul nostru de specialitate. Alegerea de a ne construi strategia de comunicare implicand activ clientii nostri a venit firesc, gratie spiritului Flanco, orientat catre nevoile acestora.”, a adaugat Violeta Luca, CEO Flanco.

  Urmariti primele doua spoturi ale campaniei „Flanco. Mereu peste asteptari” aici:
  http://bit.ly/Qablfi http://bit.ly/ZADQmL

 • 26 octombrie 2012: Windows 8 din 26 octombrie in magazinele Flanco


  Flanco, alaturi de Microsoft, marcheaza lansarea Windows 8 in Romania prin
  oferte atractive pentru notebook-urile cu noul sistem de operare preinstalat si demonstratii gratuite de utilizare a noului sistemului de operare


  Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, anunta disponibilitatea produselor cu sistem de operare Windows 8 preinstalat, in magazinele din reteaua sa, incepand cu data de 26 octombrie 2012. Pentru a marca lansarea la nivel mondial a celui mai asteptat sistem de operare, Flanco pregateste, alaturi de Microsoft, demonstratii gratuite de utilizare a sistemului de operare Windows 8, punand la dispozitia consumatorilor si oferte dedicate pentru notebook-uri. Ofertele includ si pachete cu Internet Vodafone gratuit timp de 1 an, la achizitia oricarui notebook cu Windows 8 preinstalat.

  “Fiecare lansare de sistem de operare Windows aduce cu sine o crestere a cererii pentru dispozitivele care il integreaza, de aceea mizam pe pachetele cu reduceri si servicii de Internet gratuit, pentru stimularea vanzarilor de notebook-uri din ultimul trimestru. De altfel, notebook-urile reprezinta unul dintre principalele motoare de accelerare a pietei electroIT in lunile care urmeaza, alaturi de alte dispozitive din gamele IT&C, precum tabletele sau smartphone-urile.”, a declarat Catalin Marin, Product Management Director Flanco.

  Pentru a marca lansarea, in data de 26 octombrie, in intervalul orar 19:30-22:00, in magazinul din Sun Plaza, Flanco si Microsoft vor desfasura concursul „Castiga cu Windows 8”, prin care primii 50 de cumparatori ai unui desktop/notebook/netbook/tableta cu Windows 8 vor primi automat, pe baza unui voucher, un Xbox 360. In faza a doua a concursului, pana pe 11 noiembrie, urmatorii 100 de cumparatori vor primi o reducere de 350 de lei la factura curenta.* De asemenea, pentru ca toti cei interesati sa afle cat mai multe informatii despre noul produs, Flanco si Microsoft vor desfasura o serie de demonstratii in cateva magazine Flanco din Bucuresti si din tara, sub conceptul Device Days. Un grup de studenti pasionati de IT vor sustine training-uri de utilizare Windows 8, pentru vizitatorii magazinelor Flanco din tara.

  Ofertele pregatite de Flanco pentru lansarea in magazine a Windows 8 numara urmatoarele atractii:
  - laptop Sony VAIO SVE1512E6EW.EE9, procesor Intel, 4GB memorie, hard disk 500 GB, sistem de operare Windows 8 – pret 2.499 lei
  - notebook Acer V3, 4GB memorie, hard disk 320 GB, sistem de operare Windows 8 – pret 1.999 lei
  - laptop HP Pavilion G6-2230SQ, procesor I5 si sistem de operare Windows 8 – pret 3.299 lei
  - laptop HP Pavilion G6-2210EQ, hard disk 750 GB, sistem de operare Windows 8 – pret 2.449 lei

  In plus, pentru utilizatorii Windows 7, pachetul de upgrade la Windows 8 va fi disponibil in oferta pana la 31 ianuarie 2013, la pretul de 60 de euro.

  *Mai multe detalii, in magazinele Flanco si pe www.microsoft.ro.

 • 26 august 2012: Violeta Luca, noul CEO al companiei Flanco


  Violeta Luca preia operatiunile companiei de la Adrian Olteanu

  Flanco, cel mai eficient retailer electro IT, anunta numirea Violetei Luca in functia de CEO al companiei, pozitie detinuta pana in prezent de catre Adrian Olteanu. Numirea Violetei Luca vine la scurt timp dupa promovarea sa in functia de Deputy CEO.

  “Adrian Olteanu este liderul care a revolutionat retailul electro IT in ultimii ani, iar fara el, Flanco nu ar mai fi existat astazi. Il apreciez foarte mult ca manager si ca prieten si sunt convins ca va avea succes in noile proiecte, fiindca este omul care muta muntii din loc.”, a declarat Iulian Stanciu, actionarul Flanco. “Retailul este in continua schimbare, iar Flanco este, din acest punct de vedere, cea mai agila companie, avand capacitatea sa inoveze in mod constant. Violeta are expertiza si motivatia necesara pentru a conduce compania spre noi standarde de performanta.”, a continuat Iulian Stanciu.

  “Inchei astazi o calatorie de aproape zece ani in care prin pasiunea si curajul de a schimba permanent lucrurile, am realizat un nou model de eficienta in retail. Am avut sansa de a lucra cu oameni minunati carora le multumesc pentru ca au fost alaturi de mine. Voi ramane cel mai infocat suporter si prieten Flanco”, a declarat Adrian Olteanu.

  Adrian Olteanu este artizanul singurei reorganizari de succes a unei companii mari din Romania. El a preluat functia de CEO al Flanco in 2009, odata cu declansarea procedurii de insolventa, anterior ocupand functiile de Chief Operations Officer si Deputy CEO. Realizarile lui Adrian Olteanu in cele 30 luni de mandat ca CEO sunt unice si spectaculoase in acelasi timp datorita dimensiunii rezultatelor – Flanco a iesit din insolventa dupa numai 10 luni de la declansarea procedurii, cifra de afaceri s-a dublat, cota de piata a crescut de mai mult de trei ori, iar pierderile semnificative din trecut au fost transformate in profit. Adrian Olteanu a construit de la zero o puternica echipa de management si a reusit atragerea in actionariatul companiei a celui mai puternic investitor din electroIT - Iulian Stanciu. Adrian Olteanu are 32 de ani si a activat in cadrul Flanco timp de 10 ani.

  “Cand am acceptat provocarea de a ma alatura Flanco, am pariat pe o echipa tanara si extrem de ambitioasa. La un an de la acel moment, contez pe spiritul intreprinzator si competitiv al colegilor mei, avand ca prioritate imbunatatirea permanenta a experientei de cumparare pentru clientii Flanco, dar si a parametrilor de profitabilitate si eficienta.”, a declarat Violeta Luca, CEO Flanco.

  Violeta Luca, unul dintre cei mai apreciati executivi din industrie, s-a alaturat managementului Flanco in august 2011, in functia de Marketing Director. Anterior Flanco, Violeta Luca a lucrat pentru 8 ani in cadrul Whirlpool Romania, ocupand incepand cu iunie 2007 functia de Director Comercial. Absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, precum si a numeroase cursuri de management, Violeta Luca are o experienta de 10 ani in domeniul electroIT.

  In 2012, afacerile Flanco s-au oncentrat pe cresterea calitatii serviciilor oferite clientilor si pe imbunatatirea eficientei operationale. In perspectiva, Flanco isi propune consolidarea pozitiei pe piata, prin cresterea preferintei in randul consumatorilor pentru brand.

  In 2011, compania a inregistrat afaceri de 110 milioane de euro si profit operational de 3,5 milioane euro. Echipa Flanco numara peste 800 angajati si opereaza o suprafata comerciala de 43.000 mp.

  Despre Flanco:
  Flanco este unul dintre cei mai importanti retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Compania opereaza o retea de magazine in cele mai importante regiuni comerciale ale tarii. Strategia companiei consta in consolidarea pozitiei detinute pe piata locala, prin dezvoltarea retelei Flanco in toate regiunile tarii si printr-o continua imbunatatire a performantelor obtinute de catre magazinele Flanco. Flanco vine in intampinarea consumatorilor cu cea mai buna oferta de produse, pachete de creditare avantajoase si o gama extinsa de servicii, compania oferind astfel solutii complete si special create pentru intreaga familie.

 • 20 august 2012: Iulian Stanciu devine unicul actionar al Flanco Retail si Network One Distribution


  Cele doua companii isi continua planurile de dezvoltare durabila

  Flanco, cel mai dinamic retailer electro-IT, si Network One Distribution (cunoscuta anterior sub numele de Asesoft Distribution), compania numarul unu pe piata de distributie, anunta schimbarea actionariatului, Iulian Stanciu devenind unic actionar in ambele companii. Tranzactia va deveni efectiva dupa primirea acordului de la Consiliul Concurentei.

  “Continuare a tranzactiei dintre eMAG si Naspers, am urmarit simplificarea structurii actionariatului companiilor din grupul pe care il conduc – grup format din eMAG, Flanco si NOD. Am incredere ca alaturi de eMAG, Flanco si NOD vor avea in continuare o evolutie ascendenta, pentru ca sunt stabile financiar si au strategia de piata potrivita segmentului in care activeaza”, declara Iulian Stanciu.

  Flanco si Network One Distribution isi urmeaza strategiile de dezvoltare durabila. Astfel, Flanco se va concentra pe dezvoltarea calitativa a interactiunii cu clientul, iar Network One Distribution va avea ca obiective intarirea pozitiei pe toate canalele de vanzare pe care le adreseaza, incheierea de parteneriate strategice, precum si dezvoltarea brand-urilor proprii.

  Network One Distribution urmareste pozitionarea ca jucator strategic pe piata distributiei electro-IT din Europa Centrala si de Est, debutul dezvoltarii in regiune fiind vizibil odata cu primele vanzari din Bulgaria. Celelalte directii vizeaza incheierea de parteneriate importante, pentru diversificarea portofoliului de produse si concentrarea pe cresterea categoriilor de produse marca proprie.

  “Investim in dezvoltarea marcilor proprii, unde exista deja performante notabile, atat in gama de produse electrocasnice Heinner, produse IT Serioux, cat si produsele de display Horizon, toate avand succes pe piata locala. Continuam strategia de dezvoltare a distributiei multichannel, alocand resurse specializate fiecarui canal de revanzare. Astfel, avem departamente si strategii de vanzare dedicate partenerilor nostri din canalul traditional de reselleri, retailului modern, integratorilor, comertului electronic si telecomunicatiilor”, declara Razvan Ziemba, director general Network One Distribution.

  Flanco este retailerul traditional orientat spre eficienta operationala si calitatea serviciilor oferite clientilor, avand rezultate comerciale peste ritmul de crestere al pietei. Abordeaza cu prioritate segmentul de campanii si servicii care aduc valoare adaugata in viata consumatorilor, mizand ca strategie de business pe o dezvoltare extensiva in urmatorii ani, precum si pe consolidarea pozitiei pe piata.

  „Investitia in oameni este unul dintre principalele atuuri ale cresterii constante a afacerii Flanco si ale atingerii unei competitivitati superioare industriei in care activam. Directia prioritara pentru dezvoltarea companiei ramane atentia sporita pentru satisfactia clientilor nostri si structurarea business-ului pe principii de profitabilitate si eficienta.”, declara Violeta Luca, Deputy CEO Flanco.

  Despre Flanco:
  Flanco este unul dintre cei mai importanti retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Compania opereaza o retea de magazine in cele mai importante regiuni comerciale ale tarii. Strategia companiei consta in consolidarea pozitiei detinute pe piata locala, prin dezvoltarea retelei Flanco in toate regiunile tarii si printr-o continua imbunatatire a performantelor obtinute de catre magazinele Flanco. Flanco vine in intampinarea consumatorilor cu cea mai buna oferta de produse, pachete de creditare avantajoase si o gama extinsa de servicii – compania oferind astfel solutii complete si special create pentru intreaga familie.

  Despre Network One Distribution
  Network One Distribution (NOD – cunoscuta anterior sub denumirea Asesoft Distribution), companie avand capital integral romanesc electro-IT, este liderul pietei de distributie electro-IT de la nivel local, cu afaceri de 200 milioane EUR in 2011, in crestere cu 37,9% fata de anul anterior. In prezent, compania desfasoara operatiuni pe pietele din Romania, Bulgaria si Moldova. Compania de distributie electro-IT are o baza de clienti formata din peste 2.000 revanzatori activi si este furnizor important al retelelor de retail locale. Network One Distribution detine marcile proprii Heinner, Horizon si Serioux si are in portofoliu o gama completa de produse, reprezentand furnizori de top ai industriei electro-IT: AMD, APC, ASUS, Canon, Dell, Gigabyte, HP, Kingston, Lenovo, Lexmark, LG, Microsoft, Philips, Samsung, Sony, Xerox, Western Digital.

 • 15 iunie 2012: Selectia Noaptea Devoratorilor 2012 celebreaza mixul de publicitate TV–online


  Evolutia tehnologiei si contextul economic al ultimilor ani au stimulat creativitatea in publicitate si au diversificat canalele de comunicare, potrivit fondatorului evenimentului Noaptea Devoratorilor de Publicitate, Jean Marie Boursicot

  Noaptea Devoratorilor de Publicitate 2012, organizat de 4 ACE si MSA Events, transforma un eveniment de vizionare de reclame intr-o experienta care celebreaza creativitatea, indiferent de suportul pe care aceasta este exprimata. Noaptea Devoratorilor de Publicitate 2012, editia Bucuresti, are loc astazi, 15 iunie, la Sala Palatului, ora 21:00 si prezinta o selectie de 290 de reclame, provenite din mediul TV, dar si online, dublata de concursuri de creativitate, precum si de testari ale noilor tehnologii si suporturi pentru continut video (smartphone-uri, tablete).

  La peste trei decenii de la debutul evenimentului, care a avut loc in Franta, Jean Marie Boursicot, fondatorul conceptului, este prezent in Romania, la o editie care reflecta tendintele din publicitatea anului 2012 – localizare, creativitate si diversitate.

  Potrivit lui Jean Marie Boursicot, principalul avantaj al noilor tehnologii (internet de mare viteza, 4G) este faptul ca acestea le permit oamenilor sa fie mult mai creativi, sa se exprime mai liber, avand resurse de calitate. Pe de alta parte, odata cu dezvoltarea bugetelor alocate dezvoltarii mediului online, acesta tinde sa devina tot mai intruziv.

  “Trecerea de la publicitatea TV la cea pe internet este progresiva si ofera oportunitati imense – se pot realiza reclame cu mai multa libertate de exprimare, uneori adevarate scurt metraje, lucru care nu poate decat sa duca la cresterea creativitatii.“, declara Jean Marie Boursicot.

  „Ajungem in sufletul noii generatii de consumatori printr-un mix inedit de comunicare, pornind de la clasicul mediu TV si continuand cu mediul online si marketing experential. Consumatorul devine astfek prietenul brand-ului si are incredere ca viata lui poate deveni mai usoara.“ declara Marina Zara, Marketing Director Flanco.

  In ceea ce priveste contextul economic, Jean Marie Boursicot declara ca acesta nu a avut un impact negativ asupra creativitatii, ci dimpotriva, momentele dificile sunt cele care ii stimuleaza pe creativi.

  Cresterea vizibilitatii industriei romanesti de advertising este subliniata de numarul record de reclame selectate de Jean Marie Boursicot pentru editia din 2012. In acest an, oameni din 40 de tari vor avea ocazia de a vedea spotul Gelozia – iQads, care deschide selectia, precum si alte 12 reclame romanesti.

  Bilete pentru eveniment sunt disponibile pe ticketfan.ro si biletoo.ro, in reteaua de magazine Flanco, la Sala Palatului, in magazinul Unirea si in libraria Anthony Frost, preturile fiind, in functie de categorie, de 40 lei, 60 lei, 70 lei.

  Parteneri

  Partenerul principal al evenimentului este Flanco, care, prin aceasta initiativa, doreste sa ofere energie creativa tuturor pasionatilor de advertising. Noutatea de anul acesta vine din partea blogosferei care, prin prisma interactivitatii pe care o promite evenimentul, a decis sustinerea creativitatii. Blogger-ul oficial al NDP 2012 este cabral.ro, iar adrianciubotaru.ro, bazavan.ro si bogdanabutnar.ro sunt ambasadori ai evenimentului publicitar al anului 2012. Parteneri media
  Partenerii media ai evenimentului sunt postul de televiziune MTV Romania, postul de radio Pro FM, publicatiile Playboy, The One, InStyle si sapte Seri, site-urile playboy.ro, one.ro, apropo.ro, 220.ro, precum si Cocor Media Channel, retelele Euromedia si Oops. In plus, Noaptea Devoratorilor de Publicitate este sustinuta de platforma de profil iqads.ro.
  Dupa evenimentul din Bucuresti, Noaptea Devoratorilor de Publicitate va porni intr-un turneu in 8 orase din tara - Constanta, Brasov, Galati, Arad, Iasi, Timisoara, Cluj - in perioada august-noiembrie.

  Despre Noaptea Devoratorilor de Publicitate
  Noaptea Devoratorilor de Publicitate a devenit, datorita ingredientelor sale – buna dispozitie, creativitate, pasiune pentru reclame, unul dintre cele mai asteptate si mai apreciate evenimente de la noi din tara. Spectacolul imaginat de Jean Marie Boursicot a fost prezentat in Romania, pentru prima data, in 1995. Jean Marie Boursicot, cinefil inrait inca de la varsta de 3 ani, a imaginat conceptul Noptii Devoratorilor de Publicitate pe vremea cand batea cinematografele din Marseille. Inregistrat in Cartea Recordurilor pentru colectia sa mamut de filme publicitare, 700.000 la numar, care se imbogateste anual cu 10.000-20.000 de clipuri, Jean Marie Boursicot si-a vazut visul cu ochii in 1981, la Kinopanorama.
  In fiecare an, peste 40 de tari se bucura de maratonul creatiilor publicitare, iar Noaptea Devoratorilor de Publicitate se intinde de la Vladivostok la New York, trecand prin Praga, Singapore, Insulele Mauritius, Panama, Sydney sau Hong Kong. Spectacolul aduna productii publicitare din peste 60 de tari, intinse pe parcursul a sase ore.

  Despre 4 ACE – pr&publicity
  Agentia 4 ACE este specializata in PR si publicity ca mijloace principale de comunicare a imaginii de companie si de produs. Experienta 4 ACE implica o foarte buna cunoastere a mass media, organizarea de ample campanii de promovare de produs si corporate, realizarea de strategii de comunicare si imagine, organizarea de evenimente. Din portofoliul agentiei fac parte Astellas, Atelier Mix, Baumix, Dermastyle, Genius, Glamour Dent, Flanco, Indesit, Singer, Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala.
  4 ACE este membra a retelei internationale de agentii independente PR Network. Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul www.4ace.ro.

  Despre MSA Events
  MSA Events este cea mai dinamica agentie organizatoare de evenimente din Transilvania, cu o experienta bogata la nivel national si international. Cu sediul in Cluj, capitala Transilvaniei, MSA Events ofera de 15 ani un mix de servicii integrate, adaptate necesitatilor companiilor aflate in proces de expansiune, cu o viziune mereu inovatoare. Agentia are in portofoliu sute de evenimente de marca, cum ar fi Noaptea Devoratorilor de Publicitate, lansarea unor brand-uri turistice de oras sau concerte de amploare cu Goran Bregovic, Genesis, Parov Stelar, Haddaway sau Buena Vista Social Club. www.msa.ro

 • 31 mai 2012: Flanco sustine Nationala de Polo a Romaniei


  Jurnal de Olimpiada prin tablete PC-uri de ultima generatie

  Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, sustine Nationala de Polo a Romaniei, ca partener oficial al singurei echipe romanesti calificate la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

  „Inca de anul trecut, am ales sa fim partenerii unei echipe puternice si bine inchegate care crede cu tarie in aceleasi valori: performanta, spirit de echipa si atitudine de invingatori. Un ultim pas din sustinerea echipei in drumul spre Olimpiada consta in dotarea echipei cu tablete de ultima generatie pentru ca membrii echipei sa poata pastra o legatura mult mai stransa cu suporterii de acasa in timpul antrenamentelor pentru competitia importanta care ii asteapta.”, declara Violeta Luca, Deputy CEO Flanco.

  Membrii echipei vor actualiza permanent un Jurnal de Olimpiada, creat pe o retea sociala populara, unde vor posta informatii despre activitatile de la antrenamente, precum si imagini si clipuri video. Flanco ofera Nationalei de Polo aceste tablete, pentru a le a le facilita comunicare in timp real de oriunde din lume.

  „Mergem la Jocurile Olimpice cu un prim gand – de a-i face pe romani mandri de echipa de polo. Avem nevoie de suportul tuturor romanilor, iar sprijinul oferit de Flanco ne va inlesni contactul direct cu toti cei de acasa. Promitem sa va tinem la curent cu toate noutatile legate de echipa, prin Jurnalul de Olimpiada. Ne vedem online!”, adauga Cosmin Radu, capitanul Nationalei de Polo a Romaniei.

  Dupa 16 de ani de absenta de la Jocurile Olimpice, Romania participa in competitia de polo pe apa, dorind sa adauge un rezultat important in istoria acestui sport cu vechime. Printre principalele momente ale antrenamentelor pentru Londra 2012, se numara:
  - 4 – 19 iunie: pregatire la Oradea, unde cateva zile ne vom antrena in comun cu Marea Britanie
  - 19 – 22 iunie: meciuri de antrenament cu Nationala Ungariei
  - 22 iunie – 3 iulie: pregatire la Izvorani
  - 4 – 8 iulie: turneu la Dublin (Romania, Marea Britanie, Croatia, Ungaria, Muntenegru)
  - 9 – 24 iulie: pregatire la Izvorani

  Nationala de Polo a Romaniei va pleca spre Londra pe data de 25 iulie 2012.

  Despre Flanco:
  Flanco este unul dintre cei mai importanti retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Compania opereaza in acest moment o retea de 77 de magazine in cele mai importante regiuni comerciale ale tarii. Strategia companiei consta in consolidarea pozitiei detinute pe piata locala, prin dezvoltarea retelei Flanco in toate regiunile tarii si printr-o continua imbunatatire a performantelor obtinute de magazinele Flanco. Flanco este orientat catre nevoile consumatorilor, prin cea mai buna oferta de produse, solutii de creditare avantajoase gama larga de servicii – compania oferind astfel solutii complete pentru intreaga familie.

 • 21 martie 2012: Flanco lanseaza Black Week, tintind triplarea vanzarilor


  Dupa succesul Black Friday din noiembrie 2011, Flanco lanseaza in martie campania Black Week, cu reduceri de pana la 50% pentru peste 2.000 de produse

  Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, anunta lansarea campaniei Black Week, desfasurata in perioada 22-27 martie 2012, ce va oferi, in toata reteaua de magazine din tara, reduceri de pana la 50% la peste 2.000 de produse din gama. De asemenea, toate produsele disponibile in reteaua Flanco si care nu fac obiectul reducerilor Black Week, vor beneficia de reduceri cuprinse intre 3 si 10%. Initiativa organizarii Black Week vine pe fondul succesului deosebit inregistrat de Black Friday in noiembrie 2011.

  “Estimam vanzari mai mari decat in Black Friday. Black Week este o campanie inedita de marketing, prima initiativa de acest fel pe piata romaneasca, avand ca mecanism principal aplicarea unor reduceri semnificative de pret, in vederea stimularii apetitului de consum al clientilor, intr-o perioada care nu este in mod traditional varf de sezon in electroretail, dar care vine in intampinarea nevoilor de achizitii dinaintea Sarbatorilor de Pasti.” declara Violeta Luca, Marketing Director Flanco.

  Flanco estimeaza ca Black Week va tripla incasarile unei saptamani obisnuite, valoarea vanzarilor inregistrate in perioada 22-27 martie urmand a se ridica la 35 milioane lei. Flanco estimeaza ca traficul in magazine pe perioada promotiei va fi de 450.000 de vizitatori.

  “Black Friday in 2011 a fost un eveniment cu succes foarte mare la public, care a facilitat pentru clientii nostri achizitia echipamentelor electroIT mult dorite in cele mai avantajoase conditii de pret. In Romania, necesitatea innoirii dotarilor electrocasnice este una ridicata, iar prin evenimentul de shopping Black Week dorim sa oferim solutiile cele mai atractive pentru a contribui la cresterea calitatii vietii romanilor.” a mai declarat Violeta Luca, Marketing Director Flanco.

  Potrivit reprezentantilor Flanco, intr-o luna obisnuita din an, aproximativ 20% dintre produsele comercializate se afla in promotie, fenomen care s-a amplificat in contextul economic dificil al ultimilor ani.
  In ceea ce priveste categoriile de produse care vor inregistra cele mai bune vanzari in cadrul Black Week, Flanco estimeaza ca vedete vor fi televizoarele LCD, notebook-urile, tabletele, masinile de spalat, combinele frigorifice, aparatele foto si aspiratoarele.
  Campania este valabila si pe site-ul www.flanco.ro.

  Despre Flanco:
  Flanco este unul dintre cei mai importanti retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Compania opereaza, in acest moment, o retea de 77 de magazine in cele mai importante regiuni comerciale ale tarii. Strategia companiei consta in consolidarea pozitiei detinute pe piata locala, prin dezvoltarea retelei Flanco in toate regiunile tarii si printr-o continua imbunatatire a performantelor obsinute de magazinele Flanco. Flanco vine in intampinarea consumatorilor cu cea mai buna oferta de produse, pachete de creditare avantajoase si o gama extinsa de servicii – compania oferind astfel solutii complete si special create pentru intreaga familie.

 • 14 februarie 2012: Flanco anunta vanzari mai mari cu 37,5% in 2011 fata de 2010


  Flanco a inregistrat o cifra de afaceri de 110 milioane euro si profit operational de 3,5 milioane euro

  Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, anunta vanzari in crestere cu 37,5% in 2011 fata de 2010, atingand o cifra de afaceri de 110 milioane euro, in linie cu asteptarile companiei. Cota de piata medie a retailerului in 2011 a fost de 11%, iar profitul operational obtinut de Flanco pentru anul trecut este de 3,5 milioane euro.

  Potrivit reprezentantilor Flanco, in ultimul trimestru din 2011 s-au inregistrat cele mai bune rezultate, compania raportand pentru perioada octombrie-decembrie 2011 vanzari de 48,1 milioane euro si o cota de piata medie de 13,5%.

  „Flanco reprezinta un model de succes in industria de electroIT din Romania, crescand mai mult decat piata. Evolutia se explica atat prin castigarea de cota de piata, cat si prin generarea de business nou, ca urmare a implementarii unor campanii de marketing extrem de atractive. De asemenea, extinderea suprafetei de vanzare si plasarea noilor magazine in centre comerciale cu trafic mare au contribuit la dezvoltarea business-ului Flanco in 2011.” a declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco.

  “Avem toate premisele pentru a obtine si in 2012 rezultate de exceptie, deoarece printr-un management performant si o buna cunoastere a pietei am reusit sa setam noi directii in industrie, pornind de la experienta de cumparare si pana la serviciile de vanzare si postvanzare, dovedind inovatie, pasiune si entuziasm intr-un mediu dominat de cuvintele criza si scadere.” a mai declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco.

  2011 vs 2010 pentru Flanco
  Flanco a continuat in 2011 sa se focuseze pe eficientizarea activitatii de retail, vanzarea medie pe metru patrat atingand valoarea de 3.000 de euro, in comparatie cu 2.500 euro in 2010. Suprafata de vanzare medie a retailerului in 2011 a fost de 36.600 mp, in crestere cu 15% fata de 2010.

  Compania a incheiat anul 2011 cu o suprafata de vanzare de 41.500 mp si un numar de 77 de magazine, dintre care 83% in galerii comerciale si 17% in locatii stradale.
  In ceea ce priveste valoarea bonului de casa in magazinele Flanco in 2011, acesta a crescut cu 16% fata de 2010, ajungand la valoarea de 115 euro (inclusiv TVA).
  De asemenea, in 2011, echipa Flanco s-a extins de la 600 de angajati in ianuarie pana la 870 de angajati in decembrie.

  Investitii de 8,5 de milioane euro
  In anul 2011, Flanco a deschis 14 magazine noi, in urma unei investitii de peste 8,5 milioane euro (inclusiv stocuri). Magazinele deschise in ultima parte a anului 2011, precum si cele care vor fi inaugurate in 2012 au la baza conceptul lansat de retailer in octombrie 2011, in magazinul din Unirea Shopping Center. Astfel, in aceste magazine clientii pot vedea si testa orice tehnologie, inainte de a cumpara un produs, produsele fiind in functiune in permanenta.

  Flanco in 2012
  Retailerul estimeaza pentru primul trimestru din 2012 o crestere a afacerilor cu 40% fata de perioada similara din 2011, precum si atingerea unei cifre de afaceri de 140 de milioane de euro pentru intreg anul 2012.
  Flanco are bugetate pentru 2012 investitii de 3,5 milioane euro in deschideri si amenajari de magazine, avand in plan inaugurarea a pana la 5 puncte de vanzare sub noul concept.
  Pentru acest an, retailerul estimeaza de asemenea o crestere cu 20% a suprafetei comerciale, precum si extinderea echipei cu pana la 100 de noi angajati, in functie de numarul de magazine deschise si de dinamica vanzarilor.
  De asemenea, eficientizarea activitatii are in vedere cresterea vanzarii medii pe metru patrat de la 3.000 de euro, in 2011, pana la 3.200 de euro, in 2012.

  Piata in crestere usoara in 2011
  Piata locala de retail electroIT a inregistrat in 2011 valoarea de circa 1,1 mld. Euro potrivit reprezentatilor Flanco, in usoara crestere fata de 2010. Cel mai bun trimestru pentru piata de retail electroIT a fost trimestrul 4, care a avut o pondere de 35% in vanzarile totale.
  La nivel lunar, piata a atins cea mai mare valoare a vanzarilor in decembrie, noiembrie si iulie.

  Piata electroIT in 2012
  Piata electroIT isi va mentine tendinta de crestere si in 2012, Flanco estimand ca ar putea atinge valoarea de circa 1,25 mld. Euro. De asemenea, in 2012 cheltuielile per cap de locuitor pentru produse electroIT ar putea creste cu 5-7%. In ceea ce priveste evolutia preturilor in 2012, Flanco estimeaza o crestere de 3 pana la 5%.

  Despre Flanco:
  Flanco este unul dintre cei mai importanti retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Compania opereaza in acest moment o retea de 77 de magazine in cele mai importante regiuni comerciale ale tarii. Strategia companiei consta in consolidarea pozitiei detinute pe piata locala, prin dezvoltarea retelei Flanco in toate regiunile tarii si printr-o continua imbunatatire a performantelor obsinute de magazinele Flanco. Flanco este orientat catre nevoile consumatorilor, prin cea mai buna oferta de produse, solutii de creditare avantajoase gama larga de servicii – compania oferind astfel solutii complete pentru intreaga familie.

2011

 • 22 decembrie 2011: Flanco a inaugurat 5 magazine noi intr-o luna


  In plin sezon de vanzari, Flanco a inaugurat 5 noi magazine, in patru orase din tara
  Investitia totala in deschiderea celor 5 noi magazine se ridica la 14 mil lei


  Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, a continuat ofensiva extinderii lantului de magazine, inaugurand in ultima luna 5 noi unitati. Orasele in care Flanco a deschis aceste noi magazine sunt Constanta, Braila, Brasov si Ramnicu Valcea.

  Toate magazinele sunt amplasate in centre comerciale si au fost construite dupa noul concept de magazin experimental, produsele fiind in permanenta in functiune, pentru a putea fi testate in mod direct de clienti, inainte de a fi achizitionate.

  Cele 5 noi magazine cresc dimensiunea retelei Flanco cu 4600 mp, pana la 41.500 mp si numarul angajatilor cu 60, pana la 870 angajati in toata tara.

  Cea mai recenta deschidere de magazin a avut loc la jumatatea lunii decembrie in Ramnicu Valcea River Plaza, unde retailerul a inaugurat o unitate de 650 mp, in urma unei investitii de peste 2 mil lei.

  Investitia totala in cele 5 noi magazine se ridica la 14 mil lei, inclusiv stocuri, Flanco estimand ca cele 5 noi magazine vor contribui cu 4% la cifra de afaceri din 2011.

  "Flanco a deschis in total in acest an 14 noi magazine, bugetul de investitii pentru intregul an ridicandu-se la 37 mil lei inclusiv stocurile de marfa. Cresterea spatiului de vanzare este primordiala pentru castigarea de noi cote de piata, insa nu fara o foarte riguroasa selectie a spatiilor si centrelor comerciale. Esenta extinderii retelei Flanco sta in cresterea eficientei, a cotei de piata, dar si a profitabilitatii. Spatiile alese trebuie sa beneficieze de trafic, vizibilitate si organizare pentru a putea intra in portofoliul Flanco." a declarat Gabriel Peres, Sales Director Flanco.

 • 22 decembrie 2011: Flanco a inaugurat 5 magazine noi intr-o luna


  In plin sezon de vanzari, Flanco a inaugurat 5 noi magazine, in patru orase din tara
  Investitia totala in deschiderea celor 5 noi magazine se ridica la 14 mil lei


  Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, a continuat ofensiva extinderii lantului de magazine, inaugurand in ultima luna 5 noi unitati. Orasele in care Flanco a deschis aceste noi magazine sunt Constanta, Braila, Brasov si Ramnicu Valcea.

  Toate magazinele sunt amplasate in centre comerciale si au fost construite dupa noul concept de magazin experimental, produsele fiind in permanenta in functiune, pentru a putea fi testate in mod direct de clienti, inainte de a fi achizitionate.

  Cele 5 noi magazine cresc dimensiunea retelei Flanco cu 4600 mp, pana la 41.500 mp si numarul angajatilor cu 60, pana la 870 angajati in toata tara.

  Cea mai recenta deschidere de magazin a avut loc la jumatatea lunii decembrie in Ramnicu Valcea River Plaza, unde retailerul a inaugurat o unitate de 650 mp, in urma unei investitii de peste 2 mil lei.

  Investitia totala in cele 5 noi magazine se ridica la 14 mil lei, inclusiv stocuri, Flanco estimand ca cele 5 noi magazine vor contribui cu 4% la cifra de afaceri din 2011.

  "Flanco a deschis in total in acest an 14 noi magazine, bugetul de investitii pentru intregul an ridicandu-se la 37 mil lei inclusiv stocurile de marfa. Cresterea spatiului de vanzare este primordiala pentru castigarea de noi cote de piata, insa nu fara o foarte riguroasa selectie a spatiilor si centrelor comerciale. Esenta extinderii retelei Flanco sta in cresterea eficientei, a cotei de piata, dar si a profitabilitatii. Spatiile alese trebuie sa beneficieze de trafic, vizibilitate si organizare pentru a putea intra in portofoliul Flanco." a declarat Gabriel Peres, Sales Director Flanco.

 • 17 noiembrie 2011: Flanco a deschis 2 noi magazine in Constanta


  Pe 17 noiembrie are loc inaugurarea magazinului Flanco din centrul comercial TOM, la mai putin de o luna de la deschiderea Flanco Maritimo. Ambele magazine integreaza noul concept interactiv de magazin care isi dovedeste eficienta

  Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, este primul retailer care lanseaza ofensiva promotiilor de Craciun. Campania desfasurata in perioada 16 noiembrie – 31 decembrie 2011 ofera grupului care face cele mai multe cumparaturi in Flanco, premiul total de 100.000 lei.

  Mecanismul campaniei este unul extrem de simplu. Orice achizitie realizata in perioada promotiei, implica participarea la cursa pentru marele premiu, prin inscrierea achizitiei intr-un grup nou de cumparaturi sau aderarea la un grup deja existent. Numele grupului trebuie sa fie format din minimum 5 litere si 2 cifre, urmand ca toti membrii grupului care fac achizitii in perioada campaniei, in oricare dintre magazinele Flanco, sa mentioneze la facturare numele grupului din care face parte. Grupul cu achizitiile care insumeaza cea mai mare valoare a cumparaturilor la finalul campaniei, primeste ca premiu 100.000 lei, valoare neimpozabila.

  Achizitiile din grup pot avea orice valoare iar un membru al grupului poate cumpara de mai multe ori pe parcursul campaniei.

  Detalii despre valoarea achizitiilor si clasament, vor fi disponibile online pe www.flanco.ro, astfel incat grupurile participante sa poata verifica zilnic valoarea totala a achizitiilor si pozitia in topul grupurilor.

  "Noua, romanilor, ne place sa socializam, sa avem prieteni si sa castigam. Flanco ofera acum sansa fiecarui grup de prieteni si cunostinte sa se alieze de Sarbatori pentru a castiga suma de 100.000 lei. Inovam astfel din nou, lansand o campanie unica, cu accente inedite, care cu siguranta va fi pe placul clientilor Flanco." a declarat Violeta Luca, Director de Marketing Flanco.

  Regulamentul complet al campaniei este disponibil in magazinele Flanco si pe https://www.flanco.ro/noutati/unde-s-multi-78.

  Flanco a lansat pe parcursul ultimilor doi ani numeroase campanii inovatoare, de tipul "TVA inapoi" sau "reducere pe cupoane valorice", campanii de loializare ale consumatorilor, care au condus la cresterea preferintei pentru brandul Flanco si s-au constituit ca benchmark in industrie.

  Ultimul trimestru reprezinta 31% din totalul vanzarilor anuale pentru piata de electroIT, vanzarile de Craciun avand un aport semnificativ pentru economia intregului an. Flanco estimeaza pentru 2011 atingerea unei cifre de afaceri de 110 milioane euro.

  Despre Flanco:
  Flanco este unul dintre cei mai importanti retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Compania opereaza in acest moment o retea de 75 de magazine in cele mai importante regiuni comerciale ale tarii. Strategia companiei consta in consolidarea pozitiei detinute pe piata locala, prin dezvoltarea retelei Flanco in toate regiunile tarii si printr-o continua imbunatatire a performantelor obtinute de magazinele Flanco. Flanco este orientat catre nevoile consumatorilor, prin cea mai buna oferta de produse, solutii de creditare avantajoase gama larga de servicii – compania oferind astfel solutii complete pentru intreaga familie.

 • 22 decembrie 2011: Flanco a inaugurat 5 magazine noi intr-o luna


  In plin sezon de vanzari, Flanco a inaugurat 5 noi magazine, in patru orase din tara
  Investitia totala in deschiderea celor 5 noi magazine se ridica la 14 mil lei


  Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, a continuat ofensiva extinderii lantului de magazine, inaugurand in ultima luna 5 noi unitati. Orasele in care Flanco a deschis aceste noi magazine sunt Constanta, Braila, Brasov si Ramnicu Valcea.

  Toate magazinele sunt amplasate in centre comerciale si au fost construite dupa noul concept de magazin experimental, produsele fiind in permanenta in functiune, pentru a putea fi testate in mod direct de clienti, inainte de a fi achizitionate.

  Cele 5 noi magazine cresc dimensiunea retelei Flanco cu 4600 mp, pana la 41.500 mp si numarul angajatilor cu 60, pana la 870 angajati in toata tara.

  Cea mai recenta deschidere de magazin a avut loc la jumatatea lunii decembrie in Ramnicu Valcea River Plaza, unde retailerul a inaugurat o unitate de 650 mp, in urma unei investitii de peste 2 mil lei.

  Investitia totala in cele 5 noi magazine se ridica la 14 mil lei, inclusiv stocuri, Flanco estimand ca cele 5 noi magazine vor contribui cu 4% la cifra de afaceri din 2011.

  "Flanco a deschis in total in acest an 14 noi magazine, bugetul de investitii pentru intregul an ridicandu-se la 37 mil lei inclusiv stocurile de marfa. Cresterea spatiului de vanzare este primordiala pentru castigarea de noi cote de piata, insa nu fara o foarte riguroasa selectie a spatiilor si centrelor comerciale. Esenta extinderii retelei Flanco sta in cresterea eficientei, a cotei de piata, dar si a profitabilitatii. Spatiile alese trebuie sa beneficieze de trafic, vizibilitate si organizare pentru a putea intra in portofoliul Flanco." a declarat Gabriel Peres, Sales Director Flanco.

 • 17 noiembrie 2011: Flanco a deschis 2 noi magazine in Constanta


  Pe 17 noiembrie are loc inaugurarea magazinului Flanco din centrul comercial TOM, la mai putin de o luna de la deschiderea Flanco Maritimo. Ambele magazine integreaza noul concept interactiv de magazin care isi dovedeste eficienta

  Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, este primul retailer care lanseaza ofensiva promotiilor de Craciun. Campania desfasurata in perioada 16 noiembrie – 31 decembrie 2011 ofera grupului care face cele mai multe cumparaturi in Flanco, premiul total de 100.000 lei.

  Mecanismul campaniei este unul extrem de simplu. Orice achizitie realizata in perioada promotiei, implica participarea la cursa pentru marele premiu, prin inscrierea achizitiei intr-un grup nou de cumparaturi sau aderarea la un grup deja existent. Numele grupului trebuie sa fie format din minimum 5 litere si 2 cifre, urmand ca toti membrii grupului care fac achizitii in perioada campaniei, in oricare dintre magazinele Flanco, sa mentioneze la facturare numele grupului din care face parte. Grupul cu achizitiile care insumeaza cea mai mare valoare a cumparaturilor la finalul campaniei, primeste ca premiu 100.000 lei, valoare neimpozabila.

  Achizitiile din grup pot avea orice valoare iar un membru al grupului poate cumpara de mai multe ori pe parcursul campaniei.

  Detalii despre valoarea achizitiilor si clasament, vor fi disponibile online pe www.flanco.ro, astfel incat grupurile participante sa poata verifica zilnic valoarea totala a achizitiilor si pozitia in topul grupurilor.

  "Noua, romanilor, ne place sa socializam, sa avem prieteni si sa castigam. Flanco ofera acum sansa fiecarui grup de prieteni si cunostinte sa se alieze de Sarbatori pentru a castiga suma de 100.000 lei. Inovam astfel din nou, lansand o campanie unica, cu accente inedite, care cu siguranta va fi pe placul clientilor Flanco." a declarat Violeta Luca, Director de Marketing Flanco.

  Regulamentul complet al campaniei este disponibil in magazinele Flanco si pe https://www.flanco.ro/noutati/unde-s-multi-78.

  Flanco a lansat pe parcursul ultimilor doi ani numeroase campanii inovatoare, de tipul "TVA inapoi" sau "reducere pe cupoane valorice", campanii de loializare ale consumatorilor, care au condus la cresterea preferintei pentru brandul Flanco si s-au constituit ca benchmark in industrie.

  Ultimul trimestru reprezinta 31% din totalul vanzarilor anuale pentru piata de electroIT, vanzarile de Craciun avand un aport semnificativ pentru economia intregului an. Flanco estimeaza pentru 2011 atingerea unei cifre de afaceri de 110 milioane euro.

  Despre Flanco:
  Flanco este unul dintre cei mai importanti retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Compania opereaza in acest moment o retea de 75 de magazine in cele mai importante regiuni comerciale ale tarii. Strategia companiei consta in consolidarea pozitiei detinute pe piata locala, prin dezvoltarea retelei Flanco in toate regiunile tarii si printr-o continua imbunatatire a performantelor obtinute de magazinele Flanco. Flanco este orientat catre nevoile consumatorilor, prin cea mai buna oferta de produse, solutii de creditare avantajoase gama larga de servicii – compania oferind astfel solutii complete pentru intreaga familie.

 • 16 noiembrie 2011: Flanco – primul retailer care lanseaza campania de Craciun


  Flanco este primul retailer care lanseaza campania de Craciun – "Unde's multi castigul creste, 100.000 lei grupul primeste"

  Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, este primul retailer care lanseaza ofensiva promotiilor de Craciun. Campania desfasurata in perioada 16 noiembrie – 31 decembrie 2011 ofera grupului care face cele mai multe cumparaturi in Flanco, premiul total de 100.000 lei.

  Mecanismul campaniei este unul extrem de simplu. Orice achizitie realizata in perioada promotiei, implica participarea la cursa pentru marele premiu, prin inscrierea achizitiei intr-un grup nou de cumparaturi sau aderarea la un grup deja existent. Numele grupului trebuie sa fie format din minimum 5 litere si 2 cifre, urmand ca toti membrii grupului care fac achizitii in perioada campaniei, in oricare dintre magazinele Flanco, sa mentioneze la facturare numele grupului din care face parte. Grupul cu achizitiile care insumeaza cea mai mare valoare a cumparaturilor la finalul campaniei, primeste ca premiu 100.000 lei, valoare neimpozabila.

  Achizitiile din grup pot avea orice valoare iar un membru al grupului poate cumpara de mai multe ori pe parcursul campaniei.

  Detalii despre valoarea achizitiilor si clasament, vor fi disponibile online pe www.flanco.ro, astfel incat grupurile participante sa poata verifica zilnic valoarea totala a achizitiilor si pozitia in topul grupurilor.

  "Noua, romanilor, ne place sa socializam, sa avem prieteni si sa castigam. Flanco ofera acum sansa fiecarui grup de prieteni si cunostinte sa se alieze de Sarbatori pentru a castiga suma de 100.000 lei. Inovam astfel din nou, lansand o campanie unica, cu accente inedite, care cu siguranta va fi pe placul clientilor Flanco." a declarat Violeta Luca, Director de Marketing Flanco.

  Regulamentul complet al campaniei este disponibil in magazinele Flanco si pe https://www.flanco.ro/noutati/unde-s-multi-78.

  Flanco a lansat pe parcursul ultimilor doi ani numeroase campanii inovatoare, de tipul "TVA inapoi" sau "reducere pe cupoane valorice", campanii de loializare ale consumatorilor, care au condus la cresterea preferintei pentru brandul Flanco si s-au constituit ca benchmark in industrie.

  Ultimul trimestru reprezinta 31% din totalul vanzarilor anuale pentru piata de electroIT, vanzarile de Craciun avand un aport semnificativ pentru economia intregului an. Flanco estimeaza pentru 2011 atingerea unei cifre de afaceri de 110 milioane euro.

 • 08 noiembrie 2011: Cresterea vanzarii per angajat si stabilitatea echipei – secretul evolutiei Flanco


  Compania investeste 10% din bugetul de salarii in dezvoltarea profesionala a celor peste 700 de angajati din magazine, focusandu-se pe cresterea vanzarilor atat per metru patrat cat si per angajat

  Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, anunta ca in anul 2011 vanzarea per angajat va creste cu 40% fata de 2010, ajungand la 150.000 de euro, cel mai ridicat nivel din retailul electroIT. De asemenea, desi fluctuatia medie in Romania pentru angajatii care lucreaza in magazine este in jurul a 1 an, in cazul Flanco, angajatii isi petrec in medie 4 ani in magazine, timp in care cei care au cele mai bune rezultate urca intreaga ierarhie, de la consultant vanzari si pana la director de magazin. Totodata, la sediul central, vechimea medie ajunge la 6 ani.

  Motivarea angajatior din magazine se face atat financiar, printr-un sistem de bonusare care a dus la cresterea veniturilor nete cu 40% fata de 2010, respectiv 100% fata de 2008, perioada dinaintea crizei financiare, cat si prin stimulente destinate dezvoltarii profesionale. Astfel, Flanco investette 10% din bugetul de salarii in dezvoltarea competentelor profesionale a celor peste 700 de angajati din magazine prin traininguri specializate in vanzari si in interactiunea cu clientii. Totodata, compania dezvolta programe care pun accent pe stimularea competitivitatii intre angajatii din magazine.

  "Conditiile actuale de piata au determinat consolidarea business–ului prin concentrarea pe eficienta si profitabilitate. Fiecare angajat este motivat de faptul ca succesul companiei se reflecta in mod direct in stabilitatea locurilor de munca si in cresterea permanenta a veniturilor. Acest lucru, alaturi de investitiile in dezvoltarea profesionala, au determinat fidelizarea angajatilor, vechimea medie in companie (atat la sediul central cat si in magazine) fiind de 4,5 ani, un nivel ridicat pentru retail, un domeniu atat de afectat de contextul economic in ultimii ani " a declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco.

  Retailerul s-a focusat in ultimul an pe eficienta si din punct de vedere al exploatarii spatiului, ajungand la un nivel al vanzarilor per metru patrat de 2.800 euro/mp/an, fata de 1.600 euro/mp/an in 2009.

  Vanzarile Flanco au crescut in primele 9 luni din 2011 cu 50% fata de perioada similara din 2010, in conditiile in care suprafata de vanzare in anul 2011 ajunge la 39.000 de mp, cu 20% mai mare decat in 2010 si respectiv cu 35% mai mica fata de anul 2008.

 • 12 octombrie 2011: Vanzari record in Flanco Unirea: 3 milioane lei in primele 4 zile


  Noul concept de magazin, in care toate produsele pot fi testate, a atras in Flanco Unirea Shopping Center un numar de peste 12.000 de vizitatori in primele 4 zile de la deschidere

  Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, anunta ca, in primele 4 zile de la deschidere (7-10 octombrie), noul concept de magazin din Unirea Shopping Center a inregistrat vanzari de 3 milioane lei. Flanco Unirea, care are o suprafata de 2.300 de mp si 50 de angajati, a atras in primele 4 zile un numar record de peste 12.000 de vizitatori (dintre care 4.000 cumparatori, respectiv un client la fiecare 40 secunde) datorita ofertelor promotionale de deschidere, precum si conceptului inovativ, fiind primul magazin in care toate produsele pot fi nu numai vazute, ci si testate, pentru ca sunt in permanenta in functiune.

  "Noul concept de magazin creat de Flanco este un succes deplin, inca de la lansare, cei peste 12.000 vizitatori in numai patru zile reprezentand un record absolut pentru un magazin din Romania. Flanco va continua in perioada urmatoare seria evenimentelor adresate consumatorilor prin care va oferi o noua experienta de cumparare, complet diferita de modelul existent acum in piata", a declarat Violeta Luca, Marketing Director Flanco.

  Valoarea medie a unei cumparaturi s-a ridicat la 750 lei, 40% dintre produsele vandute fiind reprezentate de articolele oferite la preturi promotionale cu ocazia inaugurarii magazinului.

  Flanco a lansat odata cu inaugurarea magazinului din Unirea pe 7 octombrie si conceptul "Noaptea alba a reducerilor," magazinul fiind deschis pana la ora 5.00 dimineata.

  Retailerul a investit 2 milioane de euro (inclusiv stocul de marfa) in lansarea magazinului din Unirea Shopping Center, si are in plan sa continue extinderea retelei, pana la sfarsitul anului urmand a fi deschise alte 6 magazine cu acelasi concept nou in toata tara.
  Flanco a depasit constant in ultimele luni cota de piata de 11%, conform Gfk, ceea ce a dus la revizuirea estimarilor pentru sfarsitul anului pana la atingerea unei cote de 12%.

 • 07 octombrie 2011: Flanco inaugureaza un magazin cu un concept revolutionar, in Unirea Shopping Center Bucuresti


  Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, inaugureaza cel mai nou magazin al retelei, in Unirea Shopping Center, care vine cu un design inovativ, concept original al companiei, fiind primul magazin in care toate produsele pot fi nu numai vazute, ci si testate, pentru ca sunt in permanenta in functiune. Retailerul a investit 2 milioane de euro (inclusiv stocul de marfa) in lansarea acestui magazin, mizand pe faptul ca viitorul in retail va fi reprezentat de un grad maxim de interactivitate a clientului atat cu produsele din magazin, cat si cu fiecare dintre consilierii de vanzari specializati.

  Noul magazin Flanco, din centrul comercial Unirea, este cel mai mare din retea, avand o suprafata de 2.300 metri patrati, este situat la etajul 3 si are o arhitectura revolutionara pentru Romania, fiind impartit in mai multe zone in care clientii vad, simt si testeaza tehnologiile incorporate in fiecare dintre produsele IT, electronice si electrocasnice, inainte de a le cumpara.

  "Cresterea business-ului trebuie sa vina din valoarea adaugata pe care clientul o percepe nu numai la nivel de oferte promotionale, ci si la nivel de relatie cu produsele si angajatii din magazine. Noul magazin Flanco ar putea fi definit printr-un singur cuvant, interactivitate. Ne propunem sa oferim clientilor nostri o experienta unica si cel mai ridicat grad de informare inainte de a achizitiona un produs, dat fiind ca vindem produse cu care interactionam zilnic, pe termen lung." a declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco.

  Flanco estimeaza pentru cel mai reprezentativ magazin al retelei, prin dimensiune si amplasament, un numar de circa 1000 vizitatori zilnic si vanzari de peste 3200 euro/mp/an datorita amplasarii intr-o zona cu trafic extrem de ridicat, precum si a conceptului unic pe piata, care va atrage un numar mare de clienti.

  In plus, pentru a consolida relatia cu clientii sai, sub umbrela "Traieste Flanco," magazinul din Unirea, dar si alte magazine mari din tara vor gazdui in perioada urmatoare o serie de evenimente dedicate interactiunii clientilor cu produse si tehnologii - demostratii live, show-uri de divertisment etc.

 • 13 septembrie 2011: Flanco va atinge o cota de piata de 12% in 2011


  Flanco iti revizuieste previziunile si estimeaza o cota de piata de 12% pana la sfarsitul anului, dupa rezultate de peste 11% in ultimele 3 luni

  Bucuresti, 13 septembrie 2011: Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, anunta ca in ultimele 3 luni a depasit constant cota de piata de 11%, conform Gfk, ceea ce a dus la revizuirea estimarilor pentru sfarsitul anului pana la atingerea unei cote de 12%.

  "Flanco a introdus in ultimele 18 luni un model nou de business, intr-o piata in care principala preocupare a jucatorilor a fost sa opereze magazine cat mai mari. Flanco este singurul jucator din piata care are o crestere intensiva a vanzarilor nu doar fata de anul 2010, dar chiar fata de anul 2008, absorbind intreaga crestere a pietei alaturi de eMAG si luand constant cota de piata de la retailerii care se bazeaza exclusiv pe operarea unor suprafete mari si ineficiente," a declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco.

  Cel mai recent studiu Gfk arata ca Flanco a avut in luna iulie o cota de piata de 11,3%.

  Aceasta reprezinta cea mai mare cota de piata din ultimii 4 ani, in ciuda faptului ca suprafata de vanzare este acum cu 35% mai mica decat in anul 2008, anul in care Flanco a inregistrat cele mai mari vanzari din intreaga istorie a companiei.

  "Dimensiunea conteaza. Calitatea face insa diferenta. Flanco este astazi singurul retailer care ofera in mod real cele mai bune servicii si cele mai avantajoase oferte clientilor sai, nu doar spune acest lucru. Pentru noi clientii sunt cei mai importanti, iar echipa Flanco este cea care face diferenta. Am preferat sa investim timp si bani in cresterea experientei de cumparare oferita clientilor, educand si construind cea mai buna echipa din intreaga piata, iar rezultatele sunt deja vizibile. Nu ne multumim insa cu atat. Ne tinem promisiunea de a deveni liderul incontestabil al acestei piete," a mai declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco.

  Pentru 2011 Flanco estimeaza ca piata de retail de electronice, electrocasnice si IT va atinge valoarea de 1-1.1 miliarde euro, in crestere cu 7-10% fata de nivelul de aproximativ 1 miliard euro inregistrat in 2010.

  Flanco va anunta la inceputul lunii octombrie rezultatele financiare detaliate pentru primele 9 luni.

 • 22 august 2011: Flanco Orhideea confirma: vanzari de 1.3 milioane lei in primele 4 zile


  Reducerile de 30% pentru orice produs au atras in magazinul din Galeria Carrefour Orhideea un numar record de peste 1,600 de clienti in primele 4 zile de la deschidere

  Bucuresti, 22 august 2011: Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, anunta ca, in primele 4 zile de la deschidere, noul magazin din Galeria Carrefour Orhideea a inregistrat vanzari de 1.3 milioane lei, confirmand si depasind chiar asteptarile. Cei peste 1,600 de clienti au preferat produsele IT si electronice, acestea reprezentand 60% din totalul vanzarilor. Magazinul Flanco Orhideea are o suprafata de 400 de mp si 20 de angajati.

  "Valoarea medie a achizitiei s-a ridicat la 800 ron, produsele preferate fiind IT si electronice, electrocasnicele reprezentand 40% din valoarea totala a achizitiilor. Clientii au fost atrasi de promotia de 30% reducere la orice produs, stocul fiind nelimitat." a declarat Gabriel Peres, Sales Manager Flanco.

  Flanco a anuntat deja ca va continua extinderea retelei, pana la sfarsitul anului urmand a fi deschise alte 5-6 magazine in toata tara, printre care si un magazin in Unirea Shopping Center.

  "Extinderea retelei de magazine contribuie la dezvoltarea activa a business-ului Flanco. Momentul este oportun din doua puncte de vedere: spatiile disponibile acum in piata sunt generoase ca trafic si vizibilitate iar Flanco dispune de finantarea necesara unui astfel de proces." a declarat Gabriel Peres, Sales Manager Flanco.

  Flanco a atins inca din luna aprilie cota de piata de 10% prognozata pentru 2011, cea mai mare din ultimii 4 ani, propunandu-si ca pana la sfarsitul anului cota de piata sa ajunga la 11%.

  Pentru 2011 Flanco estimeaza ca piata de retail de electronice, electrocasnice si IT va atinge valoarea de aproximativ 1,1 miliard Euro, cu o estimare de crestere de aproximativ 5% fata de nivelul de aproximativ 1 miliard euro inregistrat in 2010, in conditiile unor vanzari mai bune in trimestrul 4 2011.

 • 20 iulie 2011: Flanco deschide 2 magazine noi in Bucuresti


  Retailerul isi consolideaza pozitia in Bucuresti prin deschiderea de magazine noi, in doua dintre cele mai importante centre comerciale din Bucuresti - Unirea Shopping Center si Galeria Carrefour Orhideea

  Pe fondul dublarii cotei de piata in Bucuresti in 2011 fata de 2009, Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, isi consolideaza pozitia in Bucuresti prin deschiderea de magazine noi, in doua dintre cele mai importante centre comerciale ale capitalei - Unirea Shopping Center si Galeria Carrefour Orhideea. Magazinul din Galeria Carrefour Orhideea urmeaza a fi deschis la inceputului lunii August, iar cel din Unirea Shopping Center in septembrie 2011.

  Cele doua magazine noi vor mari suprafata de vanzare a lantului Flanco cu 2,500 mp, pana la 37,000 mp, acestea crescand numarul total al magazinelor Flanco din Bucuresti la 11.

  Flanco estimeaza ca aceste doua magazine noi vor creste vanzarile companiei cu aproximativ 7-8%, in urma unei investitii de peste 5 milioane lei si crearea a 60 noi locuri de munca in Bucuresti.

  "Cota de piata Flanco in Bucuresti s-a dublat in 2011 fata de 2009, fapt datorat atat unei strategii de vanzare imbunatatite, cat si extinderii retelei sau relocarii in spatii comerciale cu trafic mare.," a declarat Gabriel Peres, Sales Manager Flanco. "Deschiderea celor doua magazine creeaza premisele consolidarii cotei de piata in Bucuresti, Unirea Shopping Center si Carrefour Orhideea fiind centre comerciale de interes strategic foarte mare, care ofera atat trafic cat si vizibilitate extrem de bune." a mai declarat Gabriel Peres, Sales Manager Flanco.

  Flanco a atins inca din luna aprilie cota de piata de 10% prognozata pentru 2011, cea mai mare din ultimii 4 ani, propunandu-si ca pana la sfarsitul anului cota de piata sa ajunga la 11%.

  Pentru 2011 Flanco estimeaza ca piata de retail de electronice, electrocasnice si IT va atinge valoarea de aproximativ 1 miliard Euro, cu o estimare de crestere de aproximativ 5% fata de nivelul de aproximativ 1 miliard euro inregistrat in 2010, in conditiile unor vanzari mai bune in trimestrul 4 2011.

 • 15 iunie 2011: Televizoarele LED/LCD si incorporabilele - cele mai dinamice segmente de piata


  Potrivit Flanco, televizoarele LED si LCD au crescut ca volum in vanzari cu circa 40% in 2011 comparativ cu 2010, iar raportul electrocasnice independente vs incorporabile a ajuns de la 80%-20% in 2010 la 50%-50% in 2011

  Flanco, cel mai apreciat lant de retail electro-IT, anunta ca sectoarele de televizoare si electrocasnice incorporabile au o dinamica foarte ridicata in 2011. Astfel, televizoarele LED si LCD au crescut ca volum in vanzari cu circa 40% in 2011 comparativ cu 2010, televizoarele 3D au cea mai buna evolutie, iar televizoarele CRT (cu tub) au inregistrat cea mai mare scadere de la an la an (aproximativ 60%). Plasmele reprezinta inca un segment de nisa, acestea crescand cu aproximativ 10% fata de anul precedent.

  In competitia electrocasnice independente/incorporabile, in 2011 raportul a ajuns la 50%-50% fata de 80%-20% cu un an in urma, potrivit Flanco.

  In categoria PC-urilor, potrivit reprezentantilor Flanco, raportul de vanzari laptop – desktop este de 6/1, in crestere in ultimele luni de zile.

  In ceea ce priveste evolutia vanzarilor in segementul camerelor foto compacte si D SLR, vanzarea de camere foto compacte reprezinta aproximativ 85% din vanzarea totala de camere, in prima parte a anului, conform rapoartelor GfK. In lantul de magazine Flanco, ponderea acestora este de 88-90%.

  Bugetul de achizitii

  Combinele frigorifice cele mai cautate sunt cele cu pretul cuprins intre 1.199 lei – 1.499 lei, pe cand cele mai cumparate masini de spalat au pretul cuprins intre 899 lei si 1.199 lei, potrivit reprezentantilor Flanco. In categoria laptop-urilor, pretul mediu al celor mai achizitionate produse se situeaza in jurul valorii de 1.899 lei.

  Valoarea medie a bonului de casa in retelele Flanco in prezent este de circa 400 lei. Astfel, comparativ cu perioada ianuarie-aprilie se inregistreaza o crestere cu aproximativ 5% a acestei valori.

  Pentru 2011 Flanco estimeaza ca piata de retail de electronice, electrocasnice si IT va atinge valoarea de 1-1.1 miliarde euro, in crestere cu 7-10% fata de nivelul de aproximativ 1 miliard euro inregistrat in 2010.

 

Politica Cookie

La Flanco dorim sa cream o viata cat mai usoara si mai frumoasa oamenilor prin intermediul noutatilor tehnologice. Iata de ce, pentru a-ti oferi o experienta placuta si personalizata, folosim cookies atunci cand navighezi pe site-ul flanco.ro. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze. De asemenea, folosim cookies ne-esentiale pentru a colecta informatii ce ajuta la imbunatatirea site-ului. Cookies colecteaza informatii intr-o forma anonima. Anumite Cookies pot fi folosite in scop de promovare si sunt predefinite.Pentru a controla aceste fisiere poti utiliza campul „Personalizez”.

Setari

Inapoi
Marketing
Statistica

Politica Cookie

La Flanco dorim sa cream o viata cat mai usoara si mai frumoasa oamenilor prin intermediul noutatilor tehnologice. Iata de ce, pentru a-ti oferi o experienta placuta si personalizata, folosim cookies atunci cand navighezi pe site-ul flanco.ro. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze. De asemenea, folosim cookies ne-esentiale pentru a colecta informatii ce ajuta la imbunatatirea site-ului. Cookies colecteaza informatii intr-o forma anonima. Anumite Cookies pot fi folosite in scop de promovare si sunt predefinite.Pentru a controla aceste fisiere poti utiliza campul „Personalizez”.

Setari

Inapoi

Nu sunt cookie-uri disponibile